Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι "νεόπτωχοι" - Μία πρόκληση για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα


του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Σαββάτου, Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών - Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Η τελευταία οικονομική κρίση έχει αρχίσει να εμφανίζει και τις κοινωνικές της συνέπειες. Η ύφεση στην οικονομία και στην ανάπτυξη οδηγεί σε νέες μορφές κοινωνικών ομάδων, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως "νεόπτωχοι", και οι οποίες ομάδες αποτελούν επίσης μία νέα πρόκληση για την ποιμαίνουσα Ορθόδοξη Εκκλησία, στα πλαίσια του ελλαδικού χώρου. Ο όρος "νεόπτωχοι" δεν προσδιορίζει τον χρονικόν ορίζοντα εμφάνισης μιας μορφής πτώχειας, η οποία προηγείται χρονικά κάποιας άλλης, και γι’ αυτό είναι "νέα...", αλλά με τον όρο αυτό προσδιορίζεται μία άλλη νέα μορφή πτώχειας, αυτή η οποία εμφανίστηκε στη μικρομεσαία οικονομική και κοινωνική τάξη των Ελλήνων πολιτών, κυρίως των μικρομεσαίων αστικών οικογενειών, οι οποίες προσπαθούσαν να ισορροπούν μεταξύ του πλουτισμού και της μερικής φτώχειας.

Κάνουμε «like» στον μαθουσάλα του Facebook- Ποιος είναι ο 104χρονος Λεωνίδας Πανουτσόπουλος


Κάνουμε «like» στον μαθουσάλα του Facebook- Ποιος είναι ο 104χρονος Λεωνίδας ΠανουτσόπουλοςΠολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για τον κ. Λεωνίδα, τον γηραιότερο χρήστη του Facebook. Ποιός είναι όμως ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος;
Γεννήθηκε στο Σοποτό Καλαβρύτων στις 1/03/1908! Ναι, είναι 104 ετών, έχει 4 εγγόνια και 9 δισέγγονα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο έχει περάσει τα 30! Ωστόσο, παρά την ηλικία του, δεν διστάζει να κάνει πλήρη χρήση των εφαρμογών του Facebook, από likes, μέχρι ανέβασμα φωτογραφιών και πρόσκληση φίλων, ενώ διαθέτει Gmail και κινητό τηλέφωνο. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δε μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908. Γιατί; Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media;», γράφει στις πληροφορίες του προφίλ του.

ΜΑΧΑΙΡΙ 25% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟ 1.1.2012!


Δε μπορούμε να στηριζόμαστε στην Ντροπή. ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ.  
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ! ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ!

Με τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «στεγνώσει», η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.  O κ. Κουτρουμάνης σημείωσε πως η προωθούμενη ρύθμιση θα προβλέπει την εθελοντική ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα.

Η κρίση προάγει την τέχνη!!! , Χειροποίητα ..

ΕΝ ΜΙΚΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ (2011 Μ.Χ.)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ*
Η επιμονή των δανειστών μας για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας και στήριξης είναι βέβαιο ότι αποσκοπούσε στην κάλυψη της αποδυναμωμένης από τα κάτω κοινωνικής συναίνεσης με μια από τα πάνω πολιτική συναίνεση. Εκείνο όμως που από μια πρώτη ματιά φάνταζε ανεξήγητο ήταν η απαίτηση γραπτής δέσμευσης των αρχηγών των κομμάτων, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι θα τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.
Γι' αυτή την απαίτηση, η μόνη λογική ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί -με δεδομένο ότι μια τέτοια δέσμευση δεν ενέχει καμιά απολύτως νομική συνέπεια, ούτε βεβαίως επηρεάζει στο ελάχιστο τις αγορές- είναι ότι αυτή αποσκοπούσε αποκλειστικά στο να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι πια παρά εντολοδόχος των δανειστών, στους οποίους και πρέπει αποκλειστικά να αναφέρεται.

Εκβιαστές

thumbhttp://topontiki.gr/
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Στον αέρα είναι η επόμενη χρηματοδότηση της τρόικας, όπως μας πληροφορούσε χθες Το Βήμα. Οι δεύτερες σκέψεις των Ευρωπαίων λένε ότι ίσως είναι προτιμότερο, αντί τα 89 δισ. ευρώ του Μαρτίου να δοθούν στο αναξιόπιστο ελληνικό πολιτικό σύστημα, να πάνε στις ευρωπαϊκές τράπεζες για να καλύψουν τα ανοίγματά τους στην Ελλάδα. Γιατί όμως η ευρωζώνη ανησυχεί;