Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ!


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ''ΠΑΓΩΝΕΙ'' ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤIΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Μια επιπλέον «ριπή», την τρίτη κατά σειρά, έριξε η Δικαιοσύνη στα «θεμέλια» της εργασιακής εφεδρείας.

Βόρεια Κορέα - Ο βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτω ο βασιλιάς

Τα... μυθικά χαρίσματα του Λαμπρού Διαδόχου Κιμ Γιονγκ Ουν αναδεικνύουν τα ελεγχόμενα από το καθεστώς μέσα ενημέρωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το μακρύ πένθος ώς το τελευταίο αντίο στον Κιμ Γιονγκ Ιλ άρχισε χθες και επισήμως στη Βόρεια Κορέα με την έκθεση της σορού του Πολυαγαπημένου Ηγέτη σε γυάλινο φέρετρο και τον διάδοχο Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι ένας από τους πρώτους που υπέβαλαν τα σέβη του στον νεκρό. Στη βάση του φέρετρου είχε τοποθετηθεί μια κορνίζα από μετάλλια. Περιμετρικά δεκάδες μπουκέτα από λουλούδια, τα «κιμγιονγκίλια», όπως είναι γνωστά στη Βόρεια Κορέα από το όνομα του εκλιπόντος. Ο 30χρονος υιός Κιμ μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από αξιωματούχους του καθεστώτος.

Κουτρουμάνης: Επιμένει στις μειώσεις, μεταθέτει τις αποφάσεις - Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο με τον προσδιορισμό των μειώσεων

Κουτρουμάνης: Επιμένει στις μειώσεις, μεταθέτει τις αποφάσειςΆβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....
Μειώσεις επικουρικών συντάξεων αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 και ενοποίηση πέντε ταμείων (τριάντα ειδικών λογαριασμών) σε ένα από την 1η Ιουλίου του ίδιου έτους, προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση της επικουρικής ασφάλισης. Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης αμέσως μετά την ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου για τις αλλαγές στα επικουρικά ταμεία, τόνισε πως επιμένει στην λύση των μειώσεων των συντάξεων και της ενοποίησης των επικουρικών ταμείων και υπογράμμισε ότι θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο νόμου έως τις 15 Ιανουαρίου.

«Ανοιχτή η ημερομηνία εκλογών» - Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προγραμματίζει και πάλι ο Λουκάς Παπαδήμος

Με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες ο Λουκάς Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού ο Μ.Βορίδης έθεσε θέμα ευέλικτου σχήματος, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα οι αποφάσεις, «αλλιώς να πάμε σε εκλογές». Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ανοιχτή.
Newsroom ΔΟΛ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2000.

Η Φωτό Μου"Το πρόβλημα σήμερα για την Πολιτική είναι, πώς θα επιβληθεί σε κάθε χώρα και διεθνώς πάνω σε αυτά τα συμφέροντα που ήδη έχουν αυτονομηθεί από τα κέντρα του πολιτικού ελέγχου. Καθοριστικό είναι ότι για να δυναμώσει η Προοδευτική Πολιτική- γιατί δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες- για να επιβληθεί η Πολιτική στην οικονομία και στην αγορά, για να γίνουν οι κοινωνίες κυρίαρχες, βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών. Η συμμετοχή στα κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.Το έλλειμμα στην εκπροσώπηση είναι έλλειμμα στην πολιτική, είναι έλλειμμα στη δημοκρατία. "
Ι. Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση να παρευρεθείτε στη σημερινή μας συνάντηση.
Αισθάνομαι ηθικά και πολιτικά την ανάγκη να τιμήσουμε σε αυτή την εκδήλωση την μνήμη της Πόπης Βουτσινά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πρωτοστάτησε στο αντιδικτατορικό κίνημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, καταδιώχτηκε και βασανίστηκε άγρια από τη χούντα, έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε. Θα τη θυμόμαστε όλοι ως ένα πρόσωπο, που μαζί με τις χιλιάδες άλλες γυναίκες συνέβαλαν στον αγώνα κατά της δικτατορίας και του συστήματος που παράγει τις δικτατορίες.

Το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει για το 2009, εισοδήματα 122.113,94 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση και 6.926,15 ευρώ (μη τεκμαρτά) από άλλες πηγές.
Ως εκ τούτου, τα έσοδα του κ. Παπανδρέου εμφανίζουν μικρή αύξηση, καθώς το 2008 δήλωνε εισοδήματα 126.205 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και εισόδημα 551 ευρώ από άλλες πηγές. Η σύζυγός του 'Αντα Παπανδρέου, δηλώνει φέτος εισοδήματα 2.045,83 ευρώ, έναντι 10.165 ευρώ το 2008.
Τα ακίνητα του ζεύγους Παπανδρέου δεν εμφανίζουν μεταβολή: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιράζεται με την σύζυγό του την οικία τους στη Νέα Ερυθραία (365 τ.μ.) με ποσοστό 50% ο καθένας, σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990. Η 'Αντα Παπανδρέου δηλώνει ακόμη διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.

Καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή ζήτησε ο Λοβέρδος


Καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή ζήτησε ο Λοβέρδος
Μην αγχώνεσαι... Δεν υπάρχει πεον τίποτε που να μπορεί να κοπεί.., αφού τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο δεν τα αγγίζετε!! Γ.Ζ.

Σύντομες και καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «μη σοβαρή» τη συζήτηση για ανασχηματισμό και πρόσθεσε πως «το πρόβλημα είναι στις εφαρμοζόμενες και ασκούμενες πολιτικές οι οποίες, επειδή ακριβώς η περίοδος είναι έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι γρήγορες και άμεσες».

Τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Στις προτάσεις για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνει, εκτός από τους εργάτες που περνούν στην ανεργία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, που εξαναγκάζονται από την κρίση, τον ανταγωνισμό και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων να σταματούν τη δουλειά τους. Σχετικά με τα χαράτσια το ΚΚΕ προτείνει να καταργηθούν με νόμο η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ. Τις θέσεις και τις προτάσεις μας θέλουμε να τις κάνουμε υπόθεση του λαού, ζήτημα διεκδίκησης συνολικά του κινήματος και ζήτημα κοινής δράσης των εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων με τις οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων που υποφέρουν και της φτωχής αγροτιάς, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Κανείς μοναχός του.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ Δεδομένη η σύμφυση πολυεθνικών και αστικών κομμάτων


Δικαστήριο του Μονάχου επέβαλε πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία Ferrostaal, για δωροδοκία σε Ελλάδα και Πορτογαλία
To γεγονός της σύμφυσης, σε διεθνές επίπεδο, ανάμεσα στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, επιβεβαιώνει η υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal AG, στην οποία, δικαστήριο του Μονάχου, επέβαλε χτες πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ, για δωροδοκία σε Ελλάδα και Πορτογαλία από δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της. Η εταιρεία έχει εμπλακεί στη σκανδαλώδη υπόθεση της παραγγελίας από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των υποβρυχίων Τ-214 και της ανακατασκευής των παλαιότερων Τ-209.