Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Υπ Οικονονομίας,απευθείας απο τη Lehman Brothers

Η νέα κυβέρνηση του συντηρητικού ηγέτη Μαριάνο Ραχόι ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της στην Ισπανία με ερωτήματα να εγείρονται ήδη από τώρα όσον αφορά την ικανότητά της να ηγηθεί μιας εξόδου της χώρας από τη βαθιά οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Λουΐς ντε Γκίντος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο από την απερχόμενη υπουργό Ελενα Σαλγκάδο
Επικρίσεις διατυπώθηκαν ήδη για την επιλογή του Ραχόι να διορίσει υπουργό Οικονομίας τον Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος ήταν στέλεχος στο παρελθόν της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, η κατάρρευση της οποίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Διπλωματικός πόλεμος για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Διαδηλωτές με τουρκικές σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από την εθνοσυνέλευση πριν από την επίμαχη ψηφοφορία.Η Γαλλία ζητεί εγκράτεια, αλλά και προειδοποιεί την Τουρκία για πιθανές «παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» μετά τη χθεσινή ψήφιση νομοσχεδίου στη γαλλική εθνοσυνέλευση που ποινικοποιεί τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Πάντως η Τουρκία εμμένει στη θέση της και απειλεί τη Γαλλία με διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις. Ήδη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Παρίσι και προειδοποιεί ότι θα παγώσει ή θα επανεξετάσει διμερείς συμβάσεις ή συμβόλαια που έχει συνάψει με τη Γαλλία. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους βουλευτές που ενέκριναν χθες το επίμαχο νομοσχέδιο.

Χιονόπτωση- Δριμύ ψύχος: Οδηγίες Προστασίας

 width=
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ Η ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ

Εάν κατοικείτε σε περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις:
• Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
• Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, φροντίστε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΕΥΡΩ ΕΠΟΧΗ



Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, αποτελούν σημείο καμπής στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που επέβαλλε το δίδυμο Μέρκελ- Σαρκοζί ενταφιάζει την ενοποίηση, αυτού που μέχρι σήμερα σηματοδοτούσε ο όρος «Ευρώπη» και στη θέση του, επιχειρεί να θέσει τις βάσεις για κάτι εντελώς διαφορετικό. Για κάτι που λίγο υπερβολικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως μία Δυτικού τύπου, Κίνα. Και λέω επιχειρεί, διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι αυτό το Σύμφωνο Σταθερότητας θα μπορέσει να υλοποιηθεί ως έχει, με δεδομένους τους συσχετισμούς στις χώρες της Ευρωζώνης. Αυτές οι αποφάσεις ανοίγουν μία περίοδο μεγάλων συγκρούσεων που κανείς σήμερα δεν μπορεί να προδικάσει την έκβαση τους.

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράκ


Χάος επικρατεί στο Ιράκ μετά το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων της Πέμπτης, ενώ εντείνεται η σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στον Νούρι Αλ Μαλίκι και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τάρεκ Αλ Χασέμι.
Ποιοί είναι οι σημερινοί συσχετισμοί δυνάμεων και πώς προδιαγράφονται οι μελλοντικές προοπτικές; Αφετηρία εξελίξεων θα είναι η προσπάθεια του Αλ Μαλίκι να ενισχύσει την εξουσία του απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο ειδικός για το Ιράκ πολιτικός αναλυτής Γκίντο Στάϊνμπεκ, στέλεχος του γερμανικού «Ιδρύματος Επιστήμης και Πολιτικής» με έδρα το Βερολίνο.