Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Καλώς ήλθατε στη Γη της Επαγγελίας!


Θετικά αντιμετωπίζεται στη Γερμανία η είδηση για αύξηση της ροής μεταναστών από χώρες σε κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία. «Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ» γράφει χαρακτηριστικά ο τύπος.
Η κρίση χρέους φέρνει όλο και περισσότερους μετανάστες από χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, κυρίως από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Είναι νέοι, σπουδαγμένοι και με κίνητρο.

Καλή είδηση για τη Γερμανία

Στα χνάρια του Ιράκ και η Συρία;

 Το φάντασμα της εμφύλιας διαμάχης και της βίας απειλεί τη Συρία. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς εξυπηρετεί την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του ποια οργάνωσει ανέλαβε την ευθύνη.
Μηνύματα ειρήνευσης και συμφιλίωσης και στη Συρία έστειλε χθες από το ναό της Αγίας Αικατερίνης ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Φουάντ Τουάλ. Ανάλογες ευχές έκαναν κι άλλοι, πολιτικοί και μη, στα χριστουγεννιάτικα μηνύματά τους. Η κατάσταση στη χώρα παίρνει διαστάσεις που είναι δύσκολο πλέον να ελέγξει κανείς.

Χριστούγεννα 2011



Μεσανατολικό, βία, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ευρώ και Ελλάδα απασχολούν την πολιτική και ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο Πάπας επεσήμανε την εμπορευματοποίηση των εορτών, που απομακρύνει τους πστούς από το πραγματικό νόημα.

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα αγάπης και ειρήνης, όπως κάθε χρόνο. Από το Βατικανό και τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο μέχρι τη μακρινή Νιγηρία, όπου όμως η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τερέζας στην πρωτεύουσα της χώρας, βάφτηκε στο αίμα με τουλάχιστον 25 νεκρούς από βομβιστική επίθεση. Στην Ευρώπη υπάρχει ανησυχία για το ευρώ. Ζητούμενο η αλληλεγγύη.

Σοκ στην Άγκυρα. Συνελήφθησαν 49 πράκτορες της ΜΙΤ στη Συρία


Εξαιρετικά αρνητική τροπή για την Τουρκία παίρνουν οι εξελίξεις στη Συρία, αφού οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή.

Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος (ΜΗΡ), Lütfü Türkkan, ο οποίος υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό.

Καλικάτζαροι !!!


Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις οι καλικάτζαροι είναι διάφορα δαιμονικά όντα.

Τα όντα αυτά παρουσιάζονται στη γη την Παραμονή των Χριστουγέννων και βασανίζουν τους ανθρώπους όλο το Δωδεκαήμερο μέχρι τα Θεοφάνεια, που αγιάζονται τα νερά. Θεωρούνται δύσμορφοι και λιπόσαρκοι, καθένας με κόκκινα μάτια, αχτένιστα μαλλιά, δόντια άγριου θηρίου, τραγοπόδαρα ή με τέσσερα πόδια σαν πίθηκοι. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους είναι κρυμμένοι κάτω από τη γη και πελεκούν το δέντρο που τους στηρίζει. Όταν φτάσουν στο κρίσιμο σημείο για να μην πλακωθούν από τη γη βγαίνουν στην επιφάνεια και όταν νυχτώσει για να βλάψουν όσους αντικρίζουν.

To έγκλημα


του Γιάννη Βαρουφάκη

Πριν ένα μήνα, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Κίνας και του Καναδά, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ΕΚΤ, θα τύπωνε χρήμα ώστε να χρηματοδοτηθούν τα παραπαίοντα κράτη (με προεξάρχουσα την Ιταλία). Τότε, οι αγορές ηρέμησαν. Δεν πέρασαν όμως παρά μερικές μέρες για να ακουστεί άλλο ένα nein από το Βερολίνο: «Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα για να βοηθούνται οι πτωχευμένοι. Μόνο η λιτότητα και η ασκητική ζωή θα τους βάλει στον χρηστό δρόμο.» Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε, λίγο-πολύ, και στην τελευταία (αποτυχημένη) Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Κι έτσι η Κρίση επέστρεψε σε όλο της το μεγαλείο.

«Η ΕΚΤ έχει το κουμπί για να βάλει φρένο στις αγορές» Οσκαρ Λαφοντέν


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συμπρόεδρος του κόμματος Αριστερά βάλλει κατά της Μέρκελ.

Τυπικά είναι ελεύθερη και ωραία. Ουσιαστικά όμως η Ελλάδα βρίσκεται από διετίας υπό τον ζυγό μιας ιδιότυπης δικτατορίας. Με «δικτάτορα» όχι την τρόικα, η οποία παίζει απλώς εκτελεστικό ρόλο, αλλά το παγκόσμιο χρηματωπιστωτικό σύμπλεγμα. Αυτό υποστηρίζει ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς Οσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος εκτιμά ότι οι τράπεζες έχουν την υπερεξουσία στον πλανήτη μας. Το πάτημα ενός κουμπιού, όπως λέει, αρκεί για να την εξαφανίσει. Και το κουμπί λέγεται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αν αναλάμβανε η ΕΚΤ να χρηματοδοτήσει τα υπερχρεωμένα κράτη, οι αγορές θα έχαναν τα παχιά μερίσματα. Ως τώρα βέβαια η ηγεσία της ευρωζώνης απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοια «κατάχρηση». Ο πειρασμός όμως είναι μεγάλος. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε ήδη για «μαγική» συνταγή η οποία θα μπορούσε να λύσει άμεσα το πρόβλημα των χρεών.

Τι έπαθαν όλοι μαζί και φωνάζουν «απεταξάμην τον Παπαδήμο»;

Οι κωλοτούμπες
Και ξαφνικά γεμίσαμε ρεαλιστές αντιμνημονιακούς.
Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Α. Σπηλιωτόπουλος, όλοι με μια φωνή διαπιστώνουν πως έγιναν λάθη με το μνημόνιο και πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Και από κοντά η Ντόρα Μπακογιάννη βλέπει πως η...
πολιτική Σαμαρά έχει και θετικά στοιχεία, ο Γ. Καρατζαφέρης και οι υπουργοί του διαπιστώνουν πως δεν μπορεί να αλλάζουν οι συμφωνίες ενώ οι αριστεροί κάνουν κινήσεις υποδοχής των ΠΑΣΟΚων ψηφοφόρων που αναζητούν μια νέα πολιτική «αγκαλιά» με κατανόηση και ευαισθησία. Τι έπαθαν όλοι μαζί και φωνάζουν «απεταξάμην τον Παπαδήμο»;
Η πρώτη αντίδραση κάθε φυσιολογικού εργαζόμενου και αγρίως φορολογούμενου πολίτη είναι η αγανάκτηση για την κοροϊδία.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΣΠΑΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΙΩΠΗΣ



Αν αυτό δεν είναι κατάντια,... τότε τι είναι?.  Να γίνονται αυτές οι δηλώσεις από έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν και είναι "πρωτοκλασάτο στέλεχος", που είχε ενεργό συμμετοχή στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.  Να δηλώνει αυτά που δηλώνει και αντί απο ντροπή να εξαφανίζεται , να επιμένει να συνεχίσει το έργο από υψηλότερη θέση.  Να κάνει κριτική και να διατυπώνει προτάσεις!  Τέτοιοι "πολιτικοί" δεν είναι ανίκανοι είναι επικίνδυνοι. 

Η κρίση απαιτεί όσα λέμε πίσω από κλειστές πόρτες να τα πούμε δημοσίως και αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής, σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Ανάπτυξης και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η κριτική που δέχομαι δεν είναι γι αυτά που λέω αλλά για το δικαίωμά μου να μπορώ τα λέω. Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και έχω την επίγνωση ότι αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής. Κάποιοι φίλοι μου ανησυχούν ότι "θα καώ". Αυτό δεν με αφορά. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρές τοποθετήσεις χωρίς καιροσκοπισμούς, σκοπιμότητες και ανούσιες σκιαμαχίες», υποστηρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τουρκικά πολεμικά πλοία μεταξύ «Αφροδίτης» και «Λεβιάθαν»


Τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται από την Τετάρτη στη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει το ισραηλινό θαλάσσιο «οικόπεδο Λεβιάθαν» από το αντίστοιχο «οικόπεδο 12 – Αφροδίτη» της Κύπρου, ανεβάζοντας και πάλι το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, μία κορβέτα και μία φρεγάτα.Οι κινήσεις των Τούρκων έγιναν αντιληπτές από ιπτάμενα κατασκοπευτικά μή επανδρωμένα μέσα (UAV) που περιπολούσαν νότια της Κύπρου.
Οι κινήσεις των Τούρκων εκτιμάται ότι παρακολουθούνται από τη πρώτη στιγμή από το το ισραηλινό Ναυτικό που έχει στείλει δύο περιπολικά στην περιοχή. και από ιπτάμενα κατασκοπευτικά μέσα
Η κίνηση, που αναδείχθηκε με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Debkafiles, έχει πολλαπλές αναγνώσεις:

Χριστούγεννα στο συσσίτιο των νεόπτωχων

Στήνονται στην ουρά υπό καταρρακτώδη βροχή για να βρουν μία μερίδα φαγητό. Παίρνουν ένα πλαστικό πιάτο στο χέρι και ένα αναψυκτικό από μία διπλανή στοίβα και τρέχουν γρήγορα να στριμωχτούν κάτω από μία μικρή τέντα για προφυλαχθούν από το νερό. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στην Οδό Πειραιώς είναι ο μοναδικός προορισμός ανακούφισης γι’ αυτούς που αναζητούν ένα κομμάτι ψωμί «για να τη βγάλουν» σε αυτές τις γιορτινές μέρες αγάπης .
Μεταξύ τους δεν υπάρχουν μόνο ταλαιπωρημένοι μετανάστες, τοξικομανείς, άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα και οι λοιπές κατηγορίες που βρίσκονταν πάντα στις λίστες των ατόμων που χρήζουν βοήθειας. Εκεί βρίσκονται και τα «φρέσκα» θύματα του οικονομικού δράματος της Ελλάδας, οι λεγόμενοι «νεοάστεγοι» και «νεόπτωχοι». Ατομα που έχασαν λόγω της κρίσης τη δουλειά τους ή το σπίτι τους και, ελλείψει φροντίδας οικείων πρόσωπων, προστρέχουν σε κοινωνικές υπηρεσίες και ιδρύματα για να βρουν τροφή ή στέγη.

Δέκα χρόνια ευρω-νομίσματα


Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που οι πολίτες δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών κράτησαν στα χέρια τους για πρώτη φορά το ευρώ. Ήταν επιτυχία ή ιστορική παρεκτροπή η καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος;

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2001 οι Ιταλοί μπορούσαν να ανταλλάξουν 25.000 λιρέτες με 53 νομίσματα συνολικής αξίας 12,91 ευρώ. Οι Γερμανοί έδιναν είκοσι μάρκα για να λάβουν πάλι είκοσι νομίσματα, αλλά αξίας 10,23 ευρώ. Αυτά ήταν τα περίφημα «starterkits», οι πρώτες ποσότητες ευρωνομισμάτων που θα βοηθούσαν τους Ευρωπαίους πολίτες να εξοικειωθούν με το ενιαίο νόμισμα.

O «αόρατος» υπολογιστής του μέλλοντος


Θα είναι όλο και πιο μικρός, όλο και πιο αόρατος, όλο και πιο διαδραστικός. Χάρη στο ερευνητικό ανθρώπινο πνεύμα. Βοηθός του ανθρώπου, με τον οποίο θα έχει όμως πιο διαδραστική σχέση. Κι όλα αυτά μέχρι το 2030!
Τα κομπιούτερ του μέλλοντος, πώς θα είναι άραγε; Ο Στέφαν Γένιχεν, καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου έχει έτοιμη την απάντηση . Ο υπολογιστής του μέλλοντος θα είναι λιλιπούτειος, σχεδόν αόρατος. «Αυτό οφείλεται στο ότι η μνήμη του υπολογιστή θα γίνεται όλο και πιο μικρή, όλο και πιο ανθεκτική και ο επεξεργαστής όλο και πιο μικρός και γρήγορος» λέει.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»


«Δε μας αξίζει να ξαναζήσουμε τέτοια Χριστούγεννα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε το 2012 να είναι χρονιά ανατροπών που θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη. «Η δύναμη είναι στα χέρια μας αν ενώσουμε ο καθένας τη φωνή του και τη δύναμή του και διεκδικήσουμε αυτό...
που μας αξίζει. Δε μας αξίζει να ξαναζήσουμε τέτοια Χριστούγεννα. Και η ευχή μας είναι η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά ανατροπών, διεκδίκησης, ελπίδας και προσμονής μιας μεγάλης κοινωνικής ανατροπής που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και θα κάνει την ευχή μας πραγματικότητα», δηλωσε ο κ. Τρίπρας αφού άκουσε τα Χριστουγιεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

THN ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Οι χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την οικονομική κρίση, οι άνεργοι και τα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και η ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν αφότου άκουσαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.