Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

χρόνια πολλά, καλή χρονιά

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ


http://users.uoa.gr


Ὅταν οἱ μυθικοὶ καὶ ἡρωικοὶ χρόνοι, ἄρχισαν νὰ παραχωροῦν τὴν θέση το
υς στοὺς ἱστορικοὺς χρόνους τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδας καὶ ὅλα τὰ μυθεύματα καὶ τὰ πλάσματα τῆς φαντασίας ποὺ διαπαιδαγωγοῦσαν μέχρι τότε τοὺς λαούς, ἄρχισαν νὰ ὑποχωροῦν μπροστὰ στὴν πραγματικότητα καὶ τὴν κρίση. Ἀνάμεσα στὸν Ζ´ καὶ Στ´ αἰῶνα π.Χ. γεννήθηκαν καὶ ἄκμασαν συγχρόνως οἱ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ τῆς Ἀρχαιότητας.
Εἶναι ἡ ἐποχὴ ποὺ ὁ ὑμνούμενος ἕως τότε βίος τῶν Ἡρῴων καὶ τῶν Ἡμιθέων ἀρχίζει σιγὰ-σιγὰ νὰ χάνει τὴν αἴγλη του καὶ βίος θετικότερος καὶ πραγματικότερος νὰ διαλύει τὴν γοητεία τῶν θρύλων. Ὁ ἔμμετρος λόγος παραχωρεῖ τὴν θέση του στὸν πεζό, τὸ πνεῦμα ἐπικρατεῖ τῆς ὕλης καὶ ἡ βάναυση σωματικὴ ρώμη κάμπτεται μπροστὰ στὴν παιδεία καὶ τὸν ὀρθολογισμό. Μὲ ἄλλα λόγια, εἶναι ἡ ἐποχὴ μιᾶς ἐπαναστατικῆς ἐκπολιτίσεως καὶ ἐκπαιδεύσεως τῆς Ἑλλάδας, ἡ ὁποία συντέλεσε στὴν πρώτη πνευματικὴ ἀφύπνιση τοῦ ἀνθρώπου στὴν ὁποία τεράστιο πρωτοποριακὸ ρόλο ἔπαιξαν οἱ 7 σοφοί.
Εἶναι τόσος ὁ θαυμασμὸς τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων γιὰ τοὺς σοφοὺς αὐτοὺς ἄνδρες, ὥστε ὁ Πίνδαρος, ὁ μέγιστος λυρικὸς ποιητὴς τῆς Ἀρχαιότητας (522 π.Χ.) δὲν τοὺς θεωρεῖ ὡς γέννημα ἀνθρώπων, ἀλλὰ τοὺς δέχεται ὡς γιοὺς τοῦ Ἥλιου, ποὺ μὲ τὴν ἴδια μὲ αὐτὸν ἀκτινοβολία, φώτισαν τὴν ἀνθρωπότητα καὶ τὴν καθοδήγησαν στὴν ὁδὸ τοῦ καθήκοντος καὶ τῆς ἀρετῆς.
Καὶ εἶναι πράγματι τόσο μεγάλη ἡ ἐπίδραση ποὺ εἶχε στοὺς μεταγενέστερους ἡ θείας ἔμπνευσης βραχύλογη διδασκαλία τους, ὥστε ν᾿ ἀποτελέσει σταθμὸ γιὰ τὴν περαιτέρω πνευματικὴ ἐξέλιξη καὶ διάπλαση τοῦ χαρακτῆρα τῶν ἀνθρώπων, νὰ θεωρεῖται δὲ ἀκόμη καὶ σήμερα, ἔπειτα ἀπὸ 28 σχεδὸν Αἰῶνες ὡς ἡ πρώτη πνευματικὴ πηγή, ἀπὸ τὴν ὁποία ξεπήδησε ἡ ἀληθινὴ ἔννοια τοῦ δικαίου, τῆς ἰσότητας καὶ τῆς ἠθικῆς.
Τὰ ὑπέροχα γνωμικά τους, τὰ ὁποῖα ὁ Παυσανίας ὀνομάζει «ὠφελήματα» για τὸν ἀνθρώπινο βίο, οἱ Ἀρχαῖοι ἀνέγραψαν στο τέμενος τοῦ Ἀπόλλωνα στους Δελφούς, για νὰ παραμείνουν ἐκεῖ γιὰ πάντα, ὡς μόνιμα καὶ αἰώνια σύμβολα τοῦ Κώδικα τῆς ἠθικῆς δεοντολογίας «... Ἐν δὲ τῷ προνάῳ τῷ ἐν Δελφοῖς, γεγραμμένα ἐστὶν ὠφελήματα ἀνθρώποις ἐς βίον· γραφὴ δὲ ὑπὸ ἀνδρῶν οὓς γενέσθαι σοφοὺς λέγουσιν Ἕλληνες (Παυσανίας, Χ, κδ´ 857).

Ενέδρα του ΣΔΟΕ σε πολυτελή ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας



 Μάθε τέχνη και ...αστηνε 
Τρόπο να κυκλοφορούν με λιμουζίνες και πανάκριβα τζιπ χωρίς όμως να επιβαρύνονται από τα νέα τσουχτερά τεκμήρια, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, το φόρο πολυτελείας και την ειδική εισφορά επί των ΙΧ υψηλού κυβισμού
ανακάλυψαν εκατοντάδες «επιχειρηματίες». Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκινά ελέγχους προκειμένου να περιορίσει στη γένεσή του το φαινόμενο της κυκλοφορίας από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα πολυτελών ΙΧ τα οποία εμφανίζονται να ανήκουν σε εταιρείες της Βουλγαρίας.
Η πολύ υψηλή φορολογία σε ένα προϊόν δημιουργεί παρενέργειες και αναζήτηση παραθύρων προκειμένου να παρακαμφθεί. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό της άγριας φορολόγησης των ΙΧ υψηλού κυβισμού που επιβλήθηκε τα τελευταία δυο χρόνια. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε φόρος πολυτελείας κατά την απόκτηση, πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας, ειδικός ετήσιος φόρος και πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.

Δεν χαιρετάνε… μουτζώνουν


Έπεσε το κάστρο του δικομματισμού…Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη σκόνη του ΚΚΕ! Ο κόσμος πλέον είναι απογοητευμένος, πιο δύσπιστος από ποτέ και το δείχνει απαντώντας τους με την ανοιχτή παλάμη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον τρίτο κόμμα.
Στην Αθήνα όπου κατοικεί το 30% του πληθυσμού της χώρας το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 10,1% των ψηφοφόρων και να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, καθώς το ΚΚΕ με 10,3% περνά δεύτερο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,1%.

Το ΒΕΑ ζητά αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2012!!!



 www.express.g

Αν είναι να σωθούμε ας είναι και από τους βιομηχάνους..ΓΖ!!!
Την αναθώρηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας 2012 και την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, το ΒΕΑ σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, η πορεία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων (αύξηση κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα έτη), ενόψει της λήξης προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας, "αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, πυρήνα της οποίας αποτελεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μέσω της συνεχούς επιβάρυνσης με φόρους και τέλη της ήδη σε οριακό οικονομικά επίπεδο ευρισκόμενης ελληνική κοινωνίας".

«Παρέδωσα το αυτοκίνητο και κράτησα τις πινακίδες»

«Παρέδωσα το αυτοκίνητο και κράτησα τις πινακίδες»

Στον ανασχηματισμό ο Βενιζέλος θα αναλάβει Εισαγγελέας

Ο ΣΚΑΙ παρουσιάζει ροπή προς τον Εφραίμ

Εμένα ο Εφραίμ με έσωσε. Έστησα πάγκο και πουλάω κεριά έξω από τον Κορυδαλλό

Ο Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν θα επιβληθούν νέες προφυλακίσεις

Αν τόσος θόρυβος έγινε για τον Εφραίμ, να φανταστούμε πόσος θόρυβος θα γίνει αν κάποτε προφυλακιστεί κάποιος πολιτικός

Εγώ παρέδωσα το αυτοκίνητο και κράτησα τις πινακίδες

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 200% ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ


Ρεπορτάζ : Προκόπης Χατζηνικολάου
(από την Καθημερινή)
Παγίδες με αυστηρά τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς στις οποίες μπορεί να πέσουν και οι «μη έχοντες» έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την είσπραξη το νέο έτος...
ποσού άνω του ενός δισ. ευρώ. Τα νέα αυξημένα τεκμήρια έως και 200% σε σχέση αυτά που ισχύουν σήμερα σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ θα οδηγήσουν χιλιάδες φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα στην καταβολή φόρων, δεδομένου ότι θα φορολογηθούν όχι για τα πραγματικά τους εισοδήματα αλλά με τεκμαρτό τρόπο. Ακόμα και κάποιος που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών θα του αναλογεί φόρος ύψους 400 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

 Προσχηματικές χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης τις αναλογιστικές μελέτες και υποστηρίζει ότι η ύπαρξή τους «δικαιολογεί» την προδιαγεγραμμένη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το αρμόδιο υπουργείο επικαλείται την ύπαρξη αναλογιστικών μελετών που "δικαιολογούν", υποτίθεται, την περαιτέρω δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων εντός του 2012.

ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΠΟΝΗ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ



 Κι όμως υπάρχει πρωθυπουργός...ΝΑΤΟΣ ΓΖ
Εντολή να τελειώσει ακόμα και σήμερα το θέμα της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Τέντες ζήτησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Η έρευνα ανατέθηκε στον αρχαιότερο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.
Ο κ. Τέντες τον καλεί να διερευνήσει κυρίως το σημείο της επιστολής παραίτησης των δύο, όπου αναφέρουν ότι δεν είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση».

ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ



 Μπορούν να μου αγοράσουν το αυτοκίνητο στο 10% των τεκμηρίων που επιβάλουν? ΚΑΙ ΑΝΊΔΕΟΙ και ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ. ΓΖ


Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων τα οποία θα δηλωθούν το 2012, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες. Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: «ΠΙΘΑΝΟΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ»

Τη λύση στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τη δώσει ο Λαός και όχι οι Καχριμάκηδες, Καραντζαφέρηδες και Μπεγλίτιδες ΓΖ


«Πιθανόν υποκινούμενος» είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υποστηρίζει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τις οποίες μια από τις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα του για να παραμείνει στην κυβέρνηση είναι «να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα».

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Για εγκληματική πολιτική εις βάρος της υγείας του λαού, των ασφαλισμένων, αλλά και σε σημαντικό βαθμό σε βάρος ενός μεγάλου μέρους γιατρών και φαρμακοποιών, έκανε λόγο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία ιατρικών συλλόγων, νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ. Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση στήνει τον λεγόμενο ΕΟΠΠΥ να λειτουργήσει από την 1η του μήνα, χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, χωρίς να έχει χρήματα, χωρίς να έχει αποθεματικά, χωρίς να μπορεί να παράσχει ουσιαστικές υπηρεσίες.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ



 Μεγαλύτερη ζημιά μου κάνανε οι "κυβερνητικοί σοσιαΛΗΣΤΕΣ" !!ΓΖ
Την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, με μήνυμα του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας. Επισημαίνει ότι του προκαλεί απορία η προφυλάκιση πριν την δικαστική διερεύνηση, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».

Βόλος: «Έσβησε» και τρίτος άστεγος από υποθερμία και υποσιτισμό!


Βόλος: «Έσβησε» και τρίτος άστεγος από υποθερμία και υποσιτισμό!Συγκλονίζει το δράμα του 55χρονου Βαλέριου, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, καταβεβλημένος από ασιτία και εξασθενημένος από υποθερμία στον χώρο αναμονής των επειγόντων του νοσοκομείου της πόλης.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έβλεπαν τον 55χρονο τα δύο τελευταία χρόνια, να μπαίνει στο νοσοκομείο και να ψάχνει μια γωνιά για να ζεσταθεί. Αμίλητος και αγέλαστος ζούσε κλεισμένος στον εαυτό του και τα προβλήματά του.

Παιδόφιλοι υπεράνω υποψίας!


Τα κρούσματα παιδοφιλίας που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στην Κρήτη αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου...

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το μέγεθος του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι μεγαλύτερο από αυτό που φανταζόμαστε, ενώ οι δράστες είναι συνήθως άτομα «υπεράνω υποψίας».
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα νησιά του Αιγαίου από το «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού», θύματα σεξουαλικής βίας μέσα στο σπίτι τους είχαν πέσει το 3,6% των αγοριών και το 5,5% των κοριτσιών.

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια...: "Κανείς δεν πίστευε προηγούμενα σ' αυτό το θαύμα, που συντελέστηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις και τα μέσα του λαού. Άλλοι περίμεναν να το...