Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο εγκλωβισμός των πράσινων δελφίνων

Εδώ ο κόσμος χάνεται ...... και αυτοί το βιολί τους 
Παρά το φαινομενικό αδιέξοδό του, ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια του όλα τα χαρτιά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ΠΑΣΟΚ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

«Ο,τι υποσχέθηκε ο Γιώργος είναι και δέσμευση ότι θα το πράξει», έλεγε χθες ένας από τους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου. «Δεν θέλουν ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ; Αυτό θα κάνει. Δεν θέλουν και αλλαγή ηγεσίας; Κι αυτό θα γίνει. Αλλά σύμφωνα με το καταστατικό και τα χρονοδιαγράμματα που επιβάλλει. Οχι όποτε θέλει ο καθένας και σύμφωνα με τις προσωπικές του επιδιώξεις».

Σόιμπλε: Οι Ελληνες πρέπει να δουν φως στο βάθος του τούνελ


Σόιμπλε: Οι Ελληνες πρέπει να δουν φως στο βάθος του τούνελ
 Οι "δικοί μας" τρομοκρατούν, οι ξένοι δίνουν ελπίδα!!!!! 
O κ. Σόιμπλε δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό
"Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ", δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
O κ. Σόιμπλε δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό. Προσθέτει πως για ορισμένα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να δοθούν αυξημένα επιτόκια, κάτι που όπως αναφέρει δεν είναι απαραίτητα βλαβερό. Καταλήγει λέγοντας ότι έτσι ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να χειραγωγηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι τα υπέρογκα χρέη και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Τρεις μεγάλες ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις

Υφάρπαξαν την ψήφο μας, υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο και μας οδηγούν συνειδητά σε ένα τρομακτικό κολαστήριο

O Γ. Κουτρουμάνης θα καλέσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα «κλειδώσουν» στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας"Η"

Του Γιώργου Γάτου
Τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους σχεδιάζει να βάλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης στο τραπέζι του διαλόγου για τις κρίσιμες αποφάσεις -«κλειδιά» για την «τύχη» των μισθών, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και το μέλλον των συντάξεων που πρέπει να ληφθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012. «Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου είναι οι πλέον κρίσιμες για τη χώρα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές -που θα «κλειδώσουν» στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας- θα καθορίσουν τις πολιτικές για την εργασία και την ασφάλιση για όλα τα επόμενα χρόνια.

«Χρυσοφόρο»... αποδείχθηκε το «οικόπεδο 12» της Κύπρου


«Χρυσοφόρο»... αποδείχθηκε το «οικόπεδο 12» της Κύπρου  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ανακοίνωσε για το «οικόπεδο 12» ποσότητα μικρότερη μεν από αυτήν που εφημολογείτο αρχικώς, αρκετή, όμως, για να κάνει την Κύπρο -μία χώρα που καταναλώνει το ισοδύναμο 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο- ενεργειακά αυτάρκη για πολλές δεκαετίες αλλά και για να την εισάγει στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη

Της Μανταλένας Πίου
Σε 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια με μέσο όρο τα 7 τρισ. κυβικά πόδια υπολογίζονται τα αποθέματα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12» της Κύπρου, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της αμερικανικής Νoble Energy. Πρόκειται για ποσότητα μικρότερη μεν από αυτήν που εφημολογείτο αρχικώς, αρκετή όμως για να κάνει την Κύπρο, μία χώρα που καταναλώνει το ισοδύναμο 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο, ενεργειακά αυτάρκη για πολλές δεκαετίες αλλά και «για να την εισάγει στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη», όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ ΣΕ ΞΈΝΟ ΑΧΕΡΏΝΑ A. - Σαμαράς: «Βέτο» για εκλογές μετά το Πάσχα


Ο Αντώνης Σαμαράς«Βέτο» στη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μετά το Πάσχα, βάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα Real.
Σημειώνεται ότι κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι οι εκλογές προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου.
«Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί», είχε υποστηρίξει ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».

Γ. Προβόπουλος: "Κόλαση η επιστροφή στη δραχμή"



Στην κόλαση μας οδηγείτε 
«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση», προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή".

Ο διοικητής της ΤτΕ περιγράφει τη ζοφερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα της μετά ευρώ εποχής ως εξής: «Θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου...

Από το "newspressagrinio" μέσω "Σίβυλλα"
Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.

Εντονες αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις Ρέππα


 Κάθε μέρα που περνάει με αυτούς, οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά στην "ολική καταστροφή" 

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων, υποστηρίζει η ΝΔ, ενώ έντονη είναι η αντίδραση και του ΣΥΝ για τη συμμετοχή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στη διαδικασία αξιολόγησης, ζήτημα με το οποίο διαφωνεί και ο ΛΑΟΣ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.
«Οι χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια», υποστηρίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Ζώης, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό ευφυολόγημα «το δήθεν "σχέδιο" του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη "Λευκή Βίβλο"».

"Αχ, πού 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος! Κώστας Βάρναλης"