Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Κοέλιο καλεί τους νέους ανέργους να μεταναστεύσουν


Πηγή: "Αυγή" 
Τα ίδια έκανε και δω ο Καραμανλής όταν έστελνε καραβιές Ελλήνων στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αμερικής, της Αυστραλίας κ.λ.π.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Πορτογαλία η προτροπή του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο προς τους νέους ανέργους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Επικαλούμενος τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Πορτογαλίας, Ο Κοέλιο επεσήμανε στις 18 Δεκεμβρίου ότι η καλύτερη διέξοδος γι' αυτούς θα ήταν ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τη χώρα και να εγκατασταθούν σε άλλες, που έχουν τα πορτογαλικά ως βασική γλώσσα, αλλά καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής απορρόφησης, όπως η Βραζιλία ή η Αγκόλα.

Σώθηκε ο παπάς!! Η στιγμή που τα κύματα αναποδογυρίζουν τη βάρκα στην Πιερία

Κεντρική Μακεδονία Δείτε το Βίντεο....Η στιγμή που αναποδογυρίζει η βάρκα με τον ιερέα !! στον Μακρύγιαλο Πιερίας !! Η τελετή του αγιασμού των υδάτων στην Σκάλα Πιερίας θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της περιοχής, καθώς λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για 6 πιστούς και τον ιερέα στης περιοχής Οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν με κομμένη την ανάσα. Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00. Ο ιερέας μπήκε στη βάρκα, μαζί με τη συνοδεία του, για να ρίξουν τον Σταυρό στα ανοιχτά. Η βάρκα, φαίνεται λίγο πιο μέσα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με σκοπό την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ο Πρωθυπουργός ζητεί την συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει ο δεύτερος γύρος μειώσεων μισθών και περικοπών των επικουρικών συντάξεων, που έχει ζητήσει η τρόικα. Εξάλλου, η δέσμευση όλων των... κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί προϋπόθεση για την τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου και ο Πρωθυπουργός απαιτεί, πλέον, από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, στήριξη όχι μόνο με λόγια αλλά και έργα ώστε να παραμείνει η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ.

Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την εργασιακή εφεδρεία


Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο τομέα, που όπως σημειώνουν στην προσφυγή τους παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, διεθνών αλλά και ευρωπαϊκών κανόνων.
ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση ζητούν οι προσφυγές να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Λουκάς Παπαδήμος: «Ξεχάστε τα κεκτημένα» - Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους κοινωνικούς εταίρους

Λουκάς Παπαδήμος: «Ξεχάστε τα κεκτημένα»
 Μάθανε πως ............... πλακώσανε και οι τραπεζίτες
«Χωρίς την συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα την Τετάρτη με τους κοινωνικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Όπως τόνισε μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παπαδήμος, «από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας κατά τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν τα πάντα», ενώ παράλληλα σημείωσε και πως οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος.