Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τι σημαίνει το κούρεμα χρέους με βάση το αγγλικό δίκαιο

Υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει πρόσθετη προστασία για τους ιδιώτες αλλά και δυσμενέστερους όρους για την ΕλλάδαΥπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει πρόσθετη προστασία για τους ιδιώτες αλλά και δυσμενέστερους όρους για την Ελλάδα Σχεδόν απαγορευτική θα καταστεί μια ενδεχόμενη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Τα ομολόγα, που θα ανταλλαγούν στο πλαίσιο του PSI, θα υπαχθούν τελικά στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που συνεπάγεται πρόσθετη προστασία για τους ιδιώτες ομολογιούχους, αλλά και δυσμενέστερους όρους για την Ελλάδα σε περίπτωση νέας διαγραφής χρέους. Η υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο ήταν πρόταση, που είχε εξαρχής καταθέσει ο σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου, η νομική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton και με την οποία συμφωνεί και η Lazard, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της χώρας μας.

Δημήτρης Ρέππας: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο «Η πολιτική της εφεδρείας έκλεισε τον κύκλο της», παραδέχθηκε ο υπουργός

Δημήτρης Ρέππας: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο«Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει στην ατζέντα μας και την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός», δήλωσε στην Βουλή ο κ. Δ. Ρέππας, ενώ παράλληλα δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα δεν ήταν αποτελεσματικό αγγίζοντας μάλιστα τα όρια του παραλόγου και του γελοίου και ως εκ τούτου «η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της», όπως είπε. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επιχείρησε να μετριάσει τους φόβους και την ανασφάλεια που δημιουργείται από την συζήτηση περί απολύσεων στο Δημόσιο στο πλαίσιο της μείωσης κατά 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. Έτσι υπογράμμισε ότι θέμα απολύσεων δεν τίθεται για την κυβέρνηση και τον ίδιο.

«Ξανά από την αρχή»

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη στον απόηχο των συνομιλιών Μέρκελ Σαρκοζί στο Βερολίνο και η αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα σχολιάζονται σήμερα από τις περισσότερες γερμανόφωνες εφημερίδες. Η γερμανική έκδοση των Financial Times δημοσιεύει άρθρο με αφορμή τη σημερινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και της επικεφαλής του ΔΝΤ στο Βερολίνο με τίτλο «Λαγκάρντ και Μέρκελ αναζητούν λύση»: «Η Ευρώπη βρίσκεται σύμφωνα με την καγκελάριο εν μέσω βαθιάς κρίσης», παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα.

Να νοικιάσουμε την Ακρόπολη σε ιδιώτες προτείνει ο Γιακουμάτος

 Γιατί να μη νοικιάσουμε και το Γιακουμάτο να κάνει δηλώσεις? ΓΖ 

Να παραχωρηθεί έναντι ενοικίου σε ιδιώτες η Ακρόπολη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, προκειμένου να αξιοποιηθούν καλύτερα και να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, προτείνει, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος. «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο «Βήμα». «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους.

Χρόνης Μίσσιος: Δεν άλλαξα το σύστημα, αλλά δεν θα με αλλάξει ούτε αυτό

Από τους αγνότερους εκπροσώπους μιας γενιάς που οραματίστηκε το θρίαμβο του σοσιαλισμού επί της βαρβαρότητας, ξαπόστειλε θαρραλέα το ωραίο όνειρο όταν αποδείχτηκε εφιάλτης, αφήνοντας τις «κόκκινες» πολιτείες για τις «πράσινες»: H ολιστική οικολογία και τα εναλλακτικά δίκτυα κοινωνικής οργάνωσης είναι, λέει, η μόνη μας βιώσιμη ελπίδα απέναντι στον «χρηματιστηριακό ιμπεριαλισμό» που σαρώνει τον πλανήτη. Και, πάνω απ’ όλα, ο έρωτας – «πολιτισμό και προϋπόθεση ελευθερίας» τον χαρακτηρίζει, κι αν τον ακούσεις να μιλά γι’ αυτόν μαγεύεσαι. Συνέντευξη του Χρόνη Μίσσιου στον Θοδωρή Αντωνόπουλο για το περιοδικό "Υποβρύχιο"

Από Γενάρη σε Γενάρη

Photo: el Buho nº30του Γιάνη Βαρουφάκη

 Πόσο θα ήθελα το πρώτο άρθρο της χρονιάς να μην είναι αυτό που θα ξετυλιχθεί στις επόμενες αράδες. Πόσο ονειρευόμουν, στις μέρες των διακοπών, να γράψω ένα άλλο άρθρο από αυτό που ξέρω ότι θα προκύψει πιο κάτω. Πόσο ευχόμουν να μην υπάρξει Παρασκευή που άλλο ένα Δελτίο Κρίσης θα φιλοξενείται στις σελίδες του protagon.gr, και που θα θυμίζει κατάλογο αστοχιών, πρόκριμα νέων δεινών, προειδοποίηση για φρέσκες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Βέβαια, στις μέρες των διακοπών, όταν όλες αυτές οι ευχές γεννιόντουσαν, ήξερα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε μόνο και μόνο επειδή προστέθηκε άλλο ένα ψηφίο στην ημερομηνία. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να σας ευχηθώ ο κόσμος όλος να θυμίζει, καθ’ όλη την διάρκεια του 2012, ένα Βέλγιο σε μόνιμες Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

ΜΠΛΌΚΟ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΈΣ, ΤΟΝ ΜΌΝΟ ΤΟΜΈΑ ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΚΑΛΆ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ, ΒΆΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΆΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΈΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ ΛΙΜΈΝΑ.

Αγρίεψαν οι λιμενεργάτες στην ΠορτογαλίαΣτα χνάρια των Ελλήνων συναδέλφων τους φαίνεται ότι κινούνται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της Πορτογαλίας, καθώς απάντησαν με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και κλείσιμο οργανισμών λιμένων. Την Δευτέρα ξεκίνησε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση που απειλεί να «παγώσει» τις εξαγωγές, που είναι και ο μόνος τομέας της οικονομίας που πηγαίνει καλά εν μέσω κρίσης. Τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, μεταξύ τους και αυτό στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, παρέχουν μόνο βασικές υπηρεσίες σε επιβάτες και εμπορεύματα.

Εντονες αντιδράσεις για το νέο δόγμα των ΗΠΑ

Αυστηρότατη προειδοποίηση απηύθυνε χθες το Πεκίνο στην Ουάσινγκτον, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση «να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις της» και βεβαιώνοντας ότι στο εξής η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της αμερικανικής στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Αυστηρότατη προειδοποίηση απηύθυνε χθες το Πεκίνο στην Ουάσινγκτον, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση «να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις της» και βεβαιώνοντας ότι στο εξής η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της αμερικανικής στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Στην πρώτη, ηχηρότατη, αντίδρασή της στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε προχθές, η Κίνα εξέφρασε τόσο την ανησυχία της όσο και τις σαφείς επιφυλάξεις της για την απόφαση του Λευκού Οίκου να μεταθέσει το κέντρο βάρους της εν γένει πολιτικής του στην Ασία.

ΜΕΡΚΕΛ: "ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ"


Ποτέ να μην εκταμιευθεί αν είναι κάθε φορά να μας απειλείτε ολο και ποιο πολύ!!!ΓΖ
Δεν πρόκειται να εκταμιευθέι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους που κατέχουν οι ... ιδιώτες, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι κοινός στόχος της ίδιας και του Σαρκοζί είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ. «Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Ωστόσο, παραμένει ειδική περίπτωση». «Πρέπει να δούμε πρόοδο στην εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους – πέρα από το όνειδος που λέγεται «αγγλικό δίκαιο» – την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων! Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί! Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό «χαρτί».