Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν μαθήματα online από τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Μια πολύ καλή κίνηση... από τα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια.
 Αν έχετε λοιπόν σκοπό τη γνώση και όχι την απόκτηση πτυχίου... τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και Ίντερνετ.
Πιο συγκεκριμένα 5 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα προς όλους, φυσικά δωρεάν.... -
MIT Open Courseware
Μηχανική, Αρχιτεκτονική και τέχνες με τους εκπαιδευτές του γνωστού Πανεπιστημίου MIT, σίγουρα δεν είναι και κάτι λίγο. Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου προσφέρει αρκετές σημειώσεις διαλέξεων, ηχογραφήσεις όπως και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις σε κάθε ενδιαφερόμενο. (μέσω υπολογιστή πάντα)

Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μαγερ Σε σημερινή συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ υπογράμμισε την κρισιμότητα του ελληνικού προβλήματος και των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Ο κ. Μάγερ έδωσε έμφαση στη βαρύνουσα σημασία της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους, η οποία εκτιμά ότι θα είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη του 50%: «Η παραίτησή των ιδιωτών από το 50% των απαιτήσεών τους, θα οδηγήσει σε διαγραφή που θα αγγίζει το 70%. Επομένως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ δυναμική. Ο δημόσιος τομέας δεν έχει έως τώρα παραιτηθεί από τις δικές του απαιτήσεις, γεγονός που γεννά αμφιβολίες ότι η Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμα φερέγγυα μετά την παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών».

Άνθρωποι σαν… ποντίκια – Ζουν μέσα σε κλουβιά


Το Χόνγκ Κόνγκ είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις του κόσμου. Εκεί θα συναντήσεις την πολυτέλεια και τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο. Έχει όμως και μια σκοτεινή πλευρά. Τόσο σκοτεινή που αν αντέξεις και καταφέρεις να δεις τι κρύβει ανατριχιάζεις. Ο βρετανός φωτογράφος Brian Cassey βρήκε χιλιάδες ανθρώπους να ζουν μέσα σε κλουβιά και απαθανάτισε την μιζέρια τους. Τα κλουβιά, στην καλύτερη περίπτωση έχουν 2 μέτρα ύψος. Εκείνα που είναι πιο χαμηλά είναι και πιο ακριβά αφού μπορείς να σταθείς όρθιος…

11 Ιανουαρίου 1801: Με εντολή του Αλή Πασά, η κυρά Φροσύνη κι άλλες 16 Γιαννιώτισσες ρίχνονται στη Λίμνη των Ιωαννίνων και πνίγονται.

Η Κυρα-Φροσύνη (Ευφροσύνη Βασιλείου) ήταν ιστορικό πρόσωπο που τ' όνομά της συνδέθηκε με την ιστορία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Ήταν σύζυγος του εμπόρου και προκρίτου των Ιωαννίνων Δημητρίου Βασιλείου και ανιψιά του μητροπολίτη Λάρισας και μετέπειτα Ιωαννίνων Γαβριήλ Γκάγκα. Η Φροσύνη φημιζόταν για την ομορφιά της, το γένος της και τη μόρφωσή της. Επωφελούμενη της αποδημίας του συζύγου της στη Βενετία, άρχισε ν' αναζητά ερωτικούς συντρόφους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γιος του Αλή Πασά Μουχτάρ, ο οποίος μάλιστα σ΄ ένδειξη μεγάλης ικανοποίησης από τον έρωτά της, της πρόσφερε το δακτυλίδι του, που του είχε κάνει δώρο η σύζυγός του. Κατά το χρόνο όμως που ο Μουχτάρ στάλθηκε από τον πατέρα του, κατά διαταγή του Σουλτάνου, εναντίον κάποιου αποστάτη στην Αδριανούπολη, η Φροσύνη αναγκάσθηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών να πωλήσει το δακτυλίδι σε κάποιον χρυσοχόο της πόλης. Εκείνος με τη σειρά του προσπάθησε να το πωλήσει στη σύζυγο του Μουχτάρ.

Συνάντηση και με Γ. Καρατζαφέρη


Τώρα από που προκύπτει ότι ο Καραντζαφέρης του 5% έχει αποφασιστικό λόγο για το 100% του λαού είναι θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει. Αν θέλαμε να εφαρμοστεί πολιτική  Καραντζαφέρη ξέραμε και μόνοι μας να τον ψηφίσουμε και να εγκρίνουμε το πρόγραμμα του. Αυτή η εξέλιξη είναι εκτροπή!! Γ.Ζ. 
Με τη φράση «αυτή τη φορά δεν έχω να σας κάνω καμία δήλωση», αποχώρησε χθες το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την συνάντησή του, διάρκειας εβδομήντα περίπου λεπτών με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται ότι ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του στις δύο επιστολές που έχει στείλει στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις οποίες έθετε προϋποθέσεις για καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η διαλεκτική μετεξέλιξης και κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ

του Νίκου Κοτζιά Όταν ένα φαινόμενο, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, βρεθεί σε βαθιά κρίση προκύπτει άμεσα το ερώτημα αν αυτή η κρίση θα εξελιχθεί σε μια εξυγιαντική διαδικασία που θα ενδυναμώσει εκ νέου αυτό το κόμμα, ή θα οδηγηθεί σε μια ιστορικών διαστάσεων αλλαγή όπως υποστηρίζω. Η γέννηση του ΠΑΣΟΚ και η πορεία μέχρι το 1989 Πολιτικά το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε από δυνάμεις της αντιχουντικής αντίστασης, κύρια από το ΠΑΚ, την προχουντική Ένωσης Κέντρου καθώς και την Δημοκρατική Άμυνα (που στο μεγαλύτερο μέρος της βρέθηκε στην πορεία εκτός ΠΑΣΟΚ). Πρόκειται για δυνάμεις που αυτοπροσδιορίστηκαν ως κεντροαριστερές. Κοινωνικά το ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε σε εκείνους που το ίδιο αποκάλεσε ως «μη προνομιούχους». Τουτέστιν, κοινωνικά στρώματα όπως οι μισθωτά εργαζόμενοι, μικροί και μεσαίοι αγρότες και επιχειρηματίες της πόλης, γενικότερα μικροϊδιοκτήτες.

Η νέα "βασίλισσα" της Αριστεράς στην Δανία

Ελίνα Ράπτη Η Γιοχάνε Σμιντ-Νίλσεν είναι 27 χρονών και όμορφη. Αρνείται να φορέσει ταγιέρ και να αποχωριστεί τα σκουλαρήκια της. Ασχολείται με την πολιτική από τα 12 της και κάποτε πέταξε 200 κιλά μακαρόνια και 40 λίτρα τοματοπελτέ στο Υπουργείο Οικονομικών προς... ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των φοιτητικών επιχορηγήσεων. Δηλώνει σοσιαλίστρια και αντι-καπιταλίστρια και στις πρόσφατες εκλογές πήρε περισσότερες ψήφους από την πρωθυπουργό! Είναι πιθανό να αναλάβει υπουργικό αξίωμα στην νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Οι αυθεντίες είναι σε κατάσταση σοκ. Σκέφτονται, «Ω, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει αυξηθεί τόσο πολύ», και μετά λένε «Ω, οι άνθρωποι που ψήφισαν τη Γιοχάνε, στην πραγματικότητα δεν συμφωνούν με τις απόψεις της, την ψήφισαν μόνο και μόνο γιατί είναι νεαρή και όμορφη», λέει κοροιδευτικά η Γιοχάνε.