Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Twitter: Τί είναι; Πώς λειτουργεί; Πώς δουλεύει;


Post image for Twitter: Τί είναι; Πώς λειτουργεί; Πώς δουλεύει;Και μετά το Facebook, ήρθε το Twitter. Για την ακρίβεια το Twitter ήρθε 2 χρόνια μετά το Facebook, δηλαδή το 2006 απο τρείς λάτρεις του κώδικα, τον Biz Stone, Evan Williams και Jack Dorsey. Τί είναι όμως το twitter; Πώς λειτουργεί; Είναι η επόμενη μορφή επικοινωνίας των ανθρώπων μεταξύ τους;

Μάλλον όχι, αλλα είναι ένα μέσο με το οποίο μπορείς να βρείς μία δουλειά, καινούργιους πελάτες, κόλπα για την κηπουρική, συνταγές μαγειρικής και ό,τι άλλο χωράει το μυαλό σου. Σκέψου το Twitter σαν κάτι ανάμεσα στο email και στο sms, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η πληροφορία είναι δωρεάν, σε real time και μπορεί να την δεί όλος ο κόσμος (ή τουλάχιστον αυτοί που σε ακολουθάνε).

Ο λαϊκισμός του νεοφιλελευθερισμού

*Πρώτα οι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι έναντι των ιδιωτικών. Τώρα οι προνομιούχοι ιδιωτικοί υπάλληλοι έναντι των ανέργων. Ίσως αύριο, οι προνομιούχοι άνεργοι έναντι των αστέγων και (γιατί όχι) οι προνομιούχοι άστεγοι έναντι των αυτόχειρων.
Σχόλιο:Ότι υπάρχει ένας λαικισμός ήταν εμφανές, δεν θα μπορούσα όμως να βρω πιο εύστοχη προσέγγιση ..



http://vathiprasino.blogspot.com

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ.! (διαχειριστής η ΕΚΤ)

Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι ότι οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες «τσέπωσαν» και πάλι ως «δωράκι» μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς η πραγματική οικονομία να ωφεληθεί στο ελάχιστο


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εξαλλοι είναι οι πολιτικοί στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ιδίως οι Γερμανοί αλλά καιόλοι οι άλλοι. Γνωρίζοντας άριστα ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τη στήριξή του και έχοντας επίγνωση του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας της Ευρώπης εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν επαρκή δάνεια στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, άναψαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να χορηγήσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες για τρία χρόνια με συμβολικό επιτόκιο 1%. Αυτό έγινε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.

Goldman Sachs: Απαραίτητη η ευρεία συμμετοχή στο ελληνικό PSI

Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI είναι απαραίτητη, σχολιάζει σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2012 η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι σε ζήτημα-κλειδί αναδεικνύεται η μεγάλη διασπορά των ομολογιούχων και η ανάγκη να επιτευχθεί ταυτόχρονα μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα, προκειμένου η όλη διαδικασία να έχει νόημα.


Η GS εκτιμά, βασιζόμενη σε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΕΒΑ και της ΕΚΤ, ότι από το χρέος των 360 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011 περίπου 210 δισ. ευρώ βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών, στις αγορές. Από αυτά τα 210 δισ., περίπου 85 δισ. βρίσκονται στην κατοχή ελληνικών τραπεζών, αμοιβαίων κεφαλαίων και ταμείων, ενώ 55 δισ. κατέχουν τράπεζες της Ευρωζώνης.

Τι λέει ο Κίσινγκερ για τις ετοιμασίες του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.
 Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών το Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών...
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους. .

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ - Ο Γιώργος φεύγει, οι διάδοχοι κάνουν σχέδια

Ο Γιώργος φεύγει, οι διάδοχοι κάνουν σχέδια«Κλείδωσε» χθες η διαδικασία εκλογής αρχηγού τον Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας συμφωνίας
Δεν υπάρχει ένας στο ΠΑΣΟΚ -ακόμη κι αν «κρύβεται» πίσω από διαφορετική ρητορική- που να πιστεύει ότι με τα «συνήθη θαύματα» θα καταφέρει να παρακάμψει την πολιτική «έρημο» και να επανέλθει σύντομα, αυτός και το κόμμα του, με όρους πολιτικής ηγεμονίας.

Το ζητούμενο και για την νυν ηγεσία αλλά και για τους πιθανούς υποψηφίους είναι αν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δημοσκοπική κατακραυγή και να βρουν την ασφαλή διέξοδο από την κρίση του ΠΑΣΟΚ, που επί ημέρες σπαρασσόταν σε μια ιδιότυπη συζήτηση για την εκλογή νέου αρχηγού.

Το κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα της Αφρικής


Αυτό το κοριτσάκι (Γαλλίδα), η Tippi, γεννήθηκε στη Ναϊρόμπι της Αφρικής
το 1990. Μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα μαζί με …τους γονείς της, που είναι επαγγελματίες φωτογράφοι της άγριας φύσης.
Οι γονείς της κατέγραψαν την ζωή της μικρής μαζί με τα ζώα.
Η μικρούλα επέστρεψε στη Γαλλία σε ηλικία 10 ετών, από την ζούγκλα της Αφρικής. Εδώ είναι μερικά κατεγραμμένα ντοκουμέντα της ζωής της μικρούλας και της σχέσης της με τα ζώα της ζούγκλας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

ΠΛΑΦΟΝ 1.500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΩΡΑ-ΑΔΕΙΑ

Ρεπορτά : Κατερίνα Κοκκαλιάρη (από το Έθνος της Κυριακής)

Η συνταγή των δανειστών για τις περικοπές στα δώρα και το επίδομα αδείας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο προβλέπει "ψαλίδι" 20% έως 30% στις κλαδικές συμβάσεις και πάγωμα των ωριμάνσεων Επιβολή «πλαφόν» 1.500 ευρώ... για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα, προβλέπει το βασικό σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος. Μία τέτοια ρύθμιση εκτιμάται πως θα μπορούσε να ικανοποιήσει την τρόικα, χωρίς να επηρεάσει το εισόδημα των χαμηλόμισθων. Ουσιαστικά φαίνεται πως θα γλιτώσουν όσοι αμείβονται με τα κατώτερα όρια της εθνικής συλλογικής σύμβασης, με το... ενδιαφέρον να μετατίθεται σε όσους καλύπτονται από κλαδικές συμβάσεις εργασίας.