Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο κουκουλόπουλος για τη Βίλα Ζωράφου

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή»

Σωστή, δίκαιη και έντιμη η πρόταση Παπανδρέου
Μία ημέρα μετά την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη ηγεσίας το Μάρτιο, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου «σωστή, δίκαιη και έντιμη». Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσει ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου για το ζήτημα. Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει στην υποψηφιότητά του, με σύνθημα: «Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Σχολιάζοντας τα όσα διεξήχθησαν στο διήμερο Εθνικό Συμβούλιο, ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική» και σημείωσε ότι «έπρεπε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και πνεύματος για το τι έχει συμβεί, ποια τα λάθη και που χρειάζονται διαφορετικές απαντήσεις».

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους για να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους για να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες

Στην ΑΘΗΝΑ

Ανοιχτό το γυμναστήριο στο Ρουφ για τους αστέγους

Ανοιχτό παραμένει το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ για να προφυλαχθούν οι άστεγοι από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Στη διάρκεια της νύχτας, οι υπεύθυνοι του Κέντρου μοίρασαν κουβέρτες σε άστεγους.

Σε εφαρμογή θέτει το Κ.Υ.Α.Δ.Α. το σχέδιο «Αθηνά Εστία», για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των αστέγων, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και το πέρας αυτών.

Σκληρό πόκερ για το κούρεμα - Μας εκβιάζουν με χρεοκοπία



Τα... ρέστα τους φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να παίξουν οι ιδιώτες προκειμένου να αποφύγουν το μεγαλύτερο "κούρεμα", για το οποίο πιέζουν ΔΝΤ και Βερολίνο, ποντάροντας στο ότι ο κίνδυνος αποτυχίας των διαπραγματεύσεων που θα φέρει την Ελλάδα στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας, θα υποχρεώσει την άλλη πλευρά να πάει πάσο και να αποδεχθεί τελικά υψηλότερα επιτόκια για τα "κουρεμένα" ομολόγα.
Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ενώ επικρατούσε πυρετός συσκέψεων σε Αθήνα- Βερολίνο- Βρυξέλλες για την επανέναρξη και κατάληξη των διαπραγματεύσεων ακόμα και εντός της εβδομάδας, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF έπαιρνε τον... αέρα του στο Μαϊάμι!

Και ο Θεός δάκρυσε στο Βατοπέδι...

Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΌΤΗΤΑ

Αν o σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ναι, στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν πολλοί «άγιοι». Το σκάνδαλο δεν είναι πως μερικοί μοναχοί μπέρδεψαν το προσευχητάρι με τα μπλοκ επιταγών. Είναι ακόμη πιο βαθύ. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ένα παραθρησκευτικό σύστημα, γαντζωμένο πάνω σε αυτούς που ασκούν ή που θέλουν εξουσία, ονειρεύεται παντοκρατορίες, υπόσχεται με «προφητείες» και απειλεί όχι με την εικόνα του διαβόλου, αλλά με αυτή της δικής του μορφής και δύναμης. Ο αποκρυφισμός, οι συνωμοσίες, τα απλοϊκά κηρύγματα, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί, ο υποκριτικός ευσεβισμός, συναντούν την κοσμικότητα, τις δημόσιες σχέσεις, τη λαϊκή ανασφάλεια και πάντα το χρήμα. Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, και πολύ περισσότερο η ιστορία των πρωταγωνιστών του, αποδεικνύει πως στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις τα χειρότερα πράγματα, επικαλούμενος τα καλύτερα και αποσκοπώντας στα πάντα. Εν ολίγοις, όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο περισσότεροι θα το πιστέψουν.

Η ΓΕΝΟΠ καλεί σε ανθρώπινο τείχος κατά των διακοπών Ρεύματος

Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς!!
«ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Συνάδελφοι τεχνικοί,
Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε και θα λάβετε εντολές να διακόψετε το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς και ανέργους συνανθρώπους μας που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι.
Με κάθε σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις των κινήσεών μας

Μέρκελ: Η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει


Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη οριστικά, τονίζει η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από τη γερμανική ραδιοφωνία
Μιλώντας στο Deutschlandfunk η Α. Μέρκελ υπογραμμίζει ότι έχουν γίνει ήδη βήματα προόδου στην Ελλάδα. «Αλλά επήλθε ακριβώς αυτό που έχω πει πάρα πολλές φορές. Τα ερωτήματα που αφορούν στο ευρώ, τη σταθερότητά του, το μέλλον του, το ζήτημα των χρεών των χωρών της ευρωζώνης, δεν μπορούν να απαντηθούν εντός ολίγων ημερών ή μηνών, αλλά είναι μια πιο χρονοβόρα διαδικασία, ακριβώς όπως και τα χρέη τα οποία συσσωρεύτηκαν μετά από πολύ καιρό. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά με τις αρχές του 2011 έγκειται στο ότι στα τέλη του έτους διαπιστώσαμε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Στέφανος Τζουμάκας: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 14-15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012.

Η Φωτό ΜουΣυντρόφισσες και σύντροφοι,


Πριν τη σύντομη παρέμβαση μου θα ήθελα να προβώ σε ορισμένα σχόλια. Πρώτον, το κεντρικό ζήτημα είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Μετά ακολουθούν οι αφηγήσεις γιατί αν δεν πούμε για τα αίτια της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης δεν θα βρούμε το δρόμο της προοδευτικής πολιτικής που χρειάζεται η χώρα, η ελληνική κοινωνία και η ΕΕ.
Γι’ αυτό δεν συμφωνώ με την μέχρι τώρα προβολή των αιτίων της κρίσης.
Και γι’ αυτό όταν ορισμένοι επιτέθηκαν προσωπικά κατά του Γ.Α.Π. έθεσα το ζήτημα ότι πολιτική πρέπει να αλλάξουμε.
Ο Γ. Παπανδρέου έχει πολιτικές ευθύνες για όλη την εξέλιξη, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι η διαπλοκή είναι εδώ, το παρασιτικό κεφάλαιο είναι εδώ, η ανομία στο τραπεζικό σύστημα είναι εδώ, οι έχοντες είναι στο απυρόβλητο και οι μη έχοντες σε ένδεια.

Εθνικό Συμβούλιο ΠαΣοΚ:Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση Παπανδρέου

Εθνικό Συμβούλιο ΠαΣοΚ:Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση ΠαπανδρέουΝέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για το χρονοδιάγραμμα
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου και του Πολιτικού Συμβουλίου, με ανάταση χειρός από το Εθνικό Συμβούλιο. Πέντε ή έξι στελέχη, καταψήφισαν την πρόταση αυτή (Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης, Ι. Βαρδακαστάνης, κ.α) ενώ αρκετοί άλλοι δήλωσαν «παρών». Να σημειωθεί ότι τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Ευ. Βενιζέλο ο οποίος απουσίαζε την ώρα της ψηφοφορίας απείχαν από αυτήν.  Ορισμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έλειπαν καθώς νωρίτερα είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στην Ιπποκράτους και στα κορυφαία στελέχη να λήξει χωρίς ψηφοφορία η διήμερη συνεδρίαση.