Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΑΘΛΙΟ «ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ»



Ο «ΔΟΤΟΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!


Ή ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Κάποτε τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώταεπιβάλλοντο με το στρατό και τις ερπύστριες, ενώομολογούσαν ανοιχτά ότι κατέλυαν το Σύνταγμα και τις όποιες (αστικές) δημοκρατικές ελευθερίες.

Στην εποχή μας οι παλιές κακές συνήθειες του ιμπεριαλισμού και του αστικού κόσμου άλλαξαν, χωρίς κατ' ανάγκη, όμως, να έχουν οριστικά περιθωριοποιηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεγαλοαστικός κόσμος εγκατέλειψε τις λογικές των πραξικοπημάτων και της ουσιαστικής κατάλυσης της δημοκρατίας.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ!

«Όχι» Ρέππα σε νέες μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων


 Αφού αποδέχθηκε την πραγματικότητα ..."Ου καν λάβεις εκ του μη έχοντος!!"ΓΖ
Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας στο ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Τρόικας, Poul Thomsen, Klaus Masuch, Matthias Mors και Mark Flanagan.  
Στην ανάλυσή του για τα μέχρι σήμερα μέτρα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, ο κ. Ρέππας ανέφερε πως «η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο». Κατά την παρουσία τους εκεί οι εκπρόσωποι δεν διαφώνησαν με την ανάλυση και δεν έθεσαν εκ νέου σχετικό θέμα.

Οι περιπέτειες ενός χαρτονομίσματος


 Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα δεκάευρο στην τσέπη μου, με αριθμό Υ44980215481. Ένα πρωί έφυγε σε αντάλλαγμα πρωινού και καφέ. Το κράτος εισέπραξε 1,3 ευρώ ως ΦΠΑ.
 Ο υπάλληλος του φούρνου το πληρώθηκε ως μισθό, αφού βέβαια παρακρατήθηκε ΦΜΥ οπότε το ελληνικό κράτος εισέπραξε 2,5 ευρώ ακόμη. Γυρνώντας στο σπίτι του το απόγευμα, σταμάτησε στον μπακάλη, να αγοράσει λίγο τυρί, λίγο σαλαμάκι, κάνα δυο ντομάτες. Ελληνικά προϊόντα βέβαια, γιατί αγαπούσε την Ελλάδα ο υπάλληλος. Μέχρι να πεις κύμινο, έκαναν φτερά το δεκάευρο και 1,3 ευρώ σε ΦΠΑ.
Το χαρτονόμισμα διανυκτέρευσε στο ταμείο του μπακάλικου. Και για αυτό, ο μπακάλης έπρεπε να πληρώσει άλλα 2,5 ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους.

Δελτίο συν ειδήσεων



Από τον/την αναγνώστη "Φενάκη το άρωμα"

Ναι είναι δύσκολο να έρθουν τα ΠΑΝΩ κάτω και τα ΚΑΤΩ πάνω αλλά ας τα κάνουμε ΑΝΩ-ΚΑΤΩ.

• Αρχίζει το δελτίο συν ειδήσεων που θα παρουσιάσουν οι δημοσιολόγοι μας. Για τη δημοσιοποίηση του λόγου τους έχουν εργαστεί κοινωνιολόγοι και επικοινωνιολόγοι με σκοπό τη δημιουργία ανθρώπων περιορισμένης ευθύνης. Έτσι μέσα από τη κοινωνία της ντροπής,της ενοχής, φθάσαμε σταδιακά σε μια ελεγχόμενη κοινωνία περιορισμένης ευθύνης.

«Να αρθεί η αβεβαιότητα της Ελλάδας στο ευρώ»


    «Να αρθεί η αβεβαιότητα της Ελλάδας στο ευρώ»   «Οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης. Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ. Η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. Μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία». Αυτό σημείωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα Χορστ Ράϊχενμπαχστη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).