Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Χωρίς εκπλήξεις, χωρίς νεότερα… 3 02 2012

 Την ανάγκη να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει μπροστά του τόσο το ίδιο, όσο και η χώρα υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
«Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επισήμανε ακόμη ότι η ενότητα είναι, όπως είπε, «αδήριτη ανάγκη» και για τις εσωκομματικές διαδικασίες και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να είναι η «ατμομηχανή των εξελίξεων» και «πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών γα τη χώρα». Επανέλαβε επίσης ότι ο ίδιος, έχει αναφέρει ποιες είναι οι προσωπικές του προθέσεις, και ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να ασκήσει στο έπακρο τις αρμοδιότητές του, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί.

Π. Κουρουμπλής: Συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ακόλουθη συνυπογραφή 27 βουλευτών, κατετέθη χθες πρόταση προς τους κ.κ. Προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Aμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.
Είναι η πρώτη φορά από την απελευθέρωση της χώρας από τις κατοχικές δυνάμεις που επιδιώκεται να οργανωθεί - με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής ’μυνας, καθώς και εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών- συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο να πάρει θέση το ελληνικό κοινοβούλιο επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Ακολουθεί το κείμενο της κατατεθείσας επιστολής.

Νέα παράταση στο θρίλερ για την Ελλάδα


Γράφει: Νικόλ Λειβαδαρη
Παράταση αγωνίας παίρνει το θρίλερ της νέας «ευρω-διάσωσης» της χώρας μας μετά την ακύρωση του Eurogroup της Δευτέρας - ακύρωση, που οφείλεται στη διπλή καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων τόσο για το «κούρεμα» του χρέους όσο και για τα νέα μέτρα που αξιώνει η τρόικα. Οι διαφωνίες για τη συμμετοχή του δημόσιου επίσημου τομέα (OSI) στην αναδιάρθρωση του χρέους είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η κομβική αιτία στην εμπλοκή, γεγονός που οδήγησε χθες τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που σχεδιαζόταν για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.
Οπως είπε, είναι πιθανό να γίνει κάποια άλλη στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ πολλά αναμένεται να κριθούν και στη συνάντηση που θα έχουν εκτάκτως στο Παρίσι τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.