Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

stop

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής ο Ντανιέλ Κον Μπεντίντ


«Σύγχρονο φιλέλληνα» αποκάλεσε τον ευρωβουλευτή των Πράσινων καθηγήτρια της σχολής

Τον ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ υποδέχθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο πρύτανης κ. Θ. Πελεγρίνης, ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκης και ο Κοσμήτορας κ. Μ. Τσινισιζέλης, ενώ το έργο του «σύγχρονου φιλέλληνα», όπως χαρακτηριστικά είπε, παρουσίασε η καθηγήτρια Νομικής κυρία Γλυκερία Σιούτη. Ο ευρωβουλευτής ανακυρήχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ειδική τελετή στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Προς ανασχηματισμό οδεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου μετά τις παραιτήσεις

Σημαντικές αποφάσεις καλείται να λάβει ο πρωθυπουργός
Άρχισε το ξήλωμα. Η χώρα οδηγείτε σε εκλογές. το πανηγύρι τελειώνει 
Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει για την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ και της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι επί θύραις βρίσκεται ο ανασχηματισμός.
Συγκεκριμένα, τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αμυνας πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Έτσι, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την ώρα, αποκτά άλλη βαρύτητα και για αυτό θα μεταδοθεί ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση.

Χάρρυ Κλυνν: Ο ρόλος του Κουβέλη και της ΔΗΜ.ΑΡ στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας


Δεν είναι τυχαίο ότι δεν μπήκε ο Κουβέλης στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ
Θέλουν να μαζέψουν τους δυσαρεστημένους πολίτες που δεν θέλουν το μνημόνιο αλλά κατά το παρελθόν στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές. Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη. Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.

Θέλω από καιρό να πω κάποια πραγματάκια…

Αυτή η ομάδα στελεχών υπήρχε στο Συνασπισμό πάντα και αποτελούσε κάποτε την πλειοψηφία του, αλλά την τελευταία δεκαετία τη μειοψηφία του.

H γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ μιλώντας χθες το βράδυ σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας τόνισε ότι θεωρεί πιθανή την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι την Πέμπτη το βράδυ. Σύμφωνα με συμμετέχοντες φέρεται να δήλωσε επίσης ότι έως το βράδυ της Πέμπτης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Δεν θα συμμετάσχω στις πιέσεις»
 «Θέλω η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ και δεν θα συμμετάσχω στις πιέσεις για να βγει από το ευρώ, καθώς αυτό θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες», δήλωσε χθες το βράδυ η Άγκελα Μέρκελ. Κατά την ομιλία της ενώπιον φοιτητών, στο Ίδρυμα Bela του Βερολίνου, η καγκελάριος τόνισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή προς τις θεμελιώδεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζει η Άγκελα Μέρκελ είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε για πολύ καιρό να σχηματίσει σωστή εικόνα για το πού βρίσκεται οικονομικά η Ελλάδα.

48ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.




9-10 Φεβρουαρίου 2012
Παρασκευή - Σάββατο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11:00πμ στο Σύνταγμα
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
5:00μμ

  
Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και Συλλαλητήρια  σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, πραγματοποιούν οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.
          Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.
Η Ε.Ε. της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά, αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στις Απεργιακές  Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθούν:

«Παγωμένο» το κλίμα στις Βρυξέλλες Για την Τετάρτη μετατίθεται η απόφαση του Eurogroup, τρεις όρους έθεσαν οι δανειστές

O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιέλος και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες
Όταν οι ηγέτες συναλλάσσονται και ταπεινώνονται απο υπαλληλίσκος......


Για την Τετάρτη και υπό τρεις συγκεκριμένους όρους μετατίθεται η οριστική απόφαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. «Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης γνωρίζουν πολύ καλά τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Παρά τη σημαντική πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες ημέρες, δεν είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να λάβουμε αποφάσεις σήμερα» τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι πριν από τη σύγκληση του Eurogroup την Τετάρτη θα πρέπει η ελληνική πλευρά να εκπληρώσει τρεις βασικούς όρους:
α) Την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης την Κυριακή.
β) Να εξευρεθούν πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012.
γ) Την παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού».

Ο Ρόκο και οι άλλοι (Γ. Μαρκόπουλος & Γ. Σκούρτης)

Όταν οι κόμποι σπάνε το χτένι…Η πανεθνική κρίση και ο αναγκαίος προσανατολισμός. του Ρούντι Ρινάλντι

Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτές τις μέρες γίνονται διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι ακριβές. Οι εκβιαστές υποβάλλουν όρους, διαπραγματεύονται πιθανόν μεταξύ τους, αλλά οι εκβιαζόμενοι δεν προσέρχονται σε καμία διαπραγμάτευση. Οι δοτοί συνεργοί -κατοχικοί στην ουσία- εκπρόσωποι της χώρας-πειραματόζωου, προσέρχονται άβουλοι, μετά από επίδειξη ασυνάρτητης δουλικότητας, υπό την ιαχή του πληθωρικού Βενιζέλου «μέχρι την Κυριακή θα έχουν κλείσει όλα, τα καλαμπούρια τέλειωσαν».  Το βασικό πρόβλημα εκβιαστών και συνεργών είναι η διαχείριση της καταστροφής και τίποτα παραπάνω. Οι δανειστές με το αγγλικό Δίκαιο και την γερμανική επιτροπεία να βάλουν στο χέρι ολόκληρη την χώρα, να «πληρωθούν σε είδος», χωρίς πολλά τραντάγματα και οι συνεργοί να διασωθούν από την οργή και να μασκαρευτούν, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι αποφεύγοντας γιαούρτια, αλεύρια, αποδοκιμασίες και άλλα πληβεία αντανακλαστικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Καψής, το δήλωσε άλλωστε καθαρά: «Έχουμε φθάσει στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας». Η καταστροφή, η χρεοκοπία είναι κοντύτερα από ποτέ. Η διαχείριση της καταστροφής είναι το ζητούμενο για τους ιθύνοντες

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ!

Ένας ενας ..... Ας είναι μόνο η αρχή Γ.Ζ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί, ως αρμόδιος υφυπουργός, να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος. Από το γραφείο του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.
Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.
Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο θάνατος της μαργαρίτας

Eνας λαχειοπώλης ήταν που γύριζε όλη μέρα με το κοντάρι των λαχνών, πουλώντας ελπίδες για να συμπληρώσει τη σύνταξη.

Κουτσός, αλλά το χαμόγελό του ολόκληρο. Τον θυμάμαι για χρόνια, να περνά από τη γειτονιά κάθε Τετάρτη. Στη γωνία, μετά το «γηπεδάκι», υπήρχε μία μάντρα οικοδομών, ένα σιδεράδικο και ένα καφενείο. Πελάτες ελπίδας. Τον είχαν για γουρλή. Κάποιοι είχαν κερδίσει διάφορα μικροποσά, αλλά για την εποχή ήταν λογαριασμός.
Λένε ότι σε ένα (ακαθόριστο) κάποτε, κάποιος (άγνωστος) είχε πάρει λαχείο από αυτόν, που κέρδισε ένα εκατομμύριο. Ηταν μία φήμη που ο ίδιος ποτέ δεν υποστήριξε, αλλά όταν τον ρώταγες αν είναι αλήθεια, σου απαντούσε: «Πού να ξέρω; Τόσα χρόνια πουλάω λαχεία. Αν κάποιος κέρδισε, να 'ναι καλά και να τα χαρεί». Η παρουσία του είχε την κανονικότητα ενός ελβετικού ρολογιού. Οταν τον έβλεπες, ήξερες ότι ήταν Τετάρτη.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΡΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ


Να δώσουν εξηγήσεις για τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα καλεί τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, με επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν καλούνται να δώσουν εξηγήσεις «για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους».
Τονίζει παράλληλα ότι «η τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης».
«Είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών» αναφέρεται στην επιστολή Σβόμποντα.

Η σφαγή του ΠΑΣΟΚ: Ποιοί βγαίνουν και ποιοί χάνουν την έδρα τους


Η νευρική κρίση στην οποία ζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες εντείνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών και όσο οι δημοσκοπήσεις μειώνουν αντι -έστω να σταθεροποιούν- το ποσοστό του κόμματος της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Τα ποσοστά έχουν καταγραφεί ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση, στο πιό ευφάνταστο σενάριο εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει περισσότερους από συνολικά 60 βουλευτές, Κάποιοι μιλούν ακόμη και για 40. Ο μικρός αυτός αριθμός δεν προέρχεται μονοδιάστατα από το μικρό εκλογικό ποσοστό, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος που -έτσι κι αλλιώς- κλέβει το δεύτερο κόμμα για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση το πρώτο, δεν έχει προβλέψει την κατακρήμνιση του δικομματισμού.