Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ναυμαχία του Ναυαρίνου


Βίοι παράλληλοι 
Μετά την πτώση της Ακρόπολης στις 24 Μαΐου 1827 η Ελληνική Επανάσταση έπνεε τα λοίσθια. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα είχε κατασταλεί και μόνο στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παρέμενε ζωντανή αλλά και εκεί απειλείτο από τον Ιμπραήμ, που σκόπευε να εκστρατεύσει κατά του Ναύπλιου και της Ύδρας.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους επαναστημένους Ελληνες, η ευρωπαϊκή διπλωματία άλλαξε στάση και άρχισε να διάκειται ευμενώς προς την Επανάσταση. Συνέβαλε σε αυτό και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Γεώργιος Κάνινγκ, που έδωσε μια πιο φιλελεύθερη τροπή στην εξωτερική πολιτική της Γηραιάς Αλβιόνας. Στις 24 Ιουνίου του 1827, σ’ ένα διπλωματικό παιχνίδι για τον έλεγχο του περάσματος για την Ανατολή , οι τρεις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, υπογράφουν στο Λονδίνο την τριμερή Ιουλιανή σύμβαση του Λονδίνου («Τριπλή Συμμαχία»), η οποία προέβλεπε τη διακοπή των εχθροπραξιών στην Ελλάδα και τη δημιουργία ενιαίου ελληνικού κράτους, υποτελούς στο Σουλτάνο.

Giovanni Moskatielo Baronis: Και δεύτερος δήμαρχος προσφέρει το μισθό του στον ελληνικό λαό!

Συνεχώς αυξάνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης από την Ευρώπη στην Ελλάδα!

Σε προηγούμενη ανάρτηση, αναφερθήκαμε στον Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχο στην πόλη Cava de’ Tirreni (δίπλα στη Νάπολη με 60.000 κατοίκους) αποφάσισε να προσφέρει τις μηνιαίες απολαβές τους που αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ. Το γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.

Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε!



Να γιατί δεν ακούγεται τίποτε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ΓΖ
Στην Ελλάδα σήμερα όλη μέρα ΜΜΕ και πολιτικοί παρουσιάζουν εικόνες από εμπάργκο τροφίμων φαρμάκων και καυσίμων και το αποκαλούν χρεοκοπία. Τερατολογούν για να στηρίξουν Σαμαρά ΓΑΠ και τραπεζίτες.
Ας δούμε τι συνέβη σε μια πραγματική πολύ πρόσφατη χρεοκοπία.
Ας το διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο σαν βιβλίο οδηγιών manual χρεοκοπίας.…
Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.

Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε η χώρα αυτή «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».

Irini Stathi: Associate Professor, from Patiopopulo Valtou Etoloakarnanias

http://www.ct.aegean.gr/people/iristathi
Irini Stathi is Associate Professor (Theory of Cinema and Audiovisual Arts) at the Department of Cultural Technology and Communication of the University of the Aegean (Greece). She studied Theory of Spectacle at the Department of Disciplines of Art, Music and Spectacle (Discipline delle Arti, della Musicae dello Spettacolo) at the University of Bologna and she has an PhD from the University of Panteion- Athens (1996). She worked at the Universities of Panteion (Department of Communication, Culture and Mass Media) and Patras (Department of Theatrical Studies). She is responsible of the Audiovisual Applications and Communication Laboratory and directed a number of research projects, among which Restoration and Digitalisation of Films. She published numerous books and articles and books on film history, film theory and aesthetics, as well as she has participated in numerous international conferences on the same fields. Finally she directed and produced two documentaries on cultural and ethnographic content: Petra , (2006), The Visage of the Pine Trees, (2008).

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.


Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

«Είμαστε όλοι Έλληνες»: Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας


allgreeksΠαγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου.
Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.
Το κάλεσμα γίνεται διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!». Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Σημεία και σύμβολα στη φιλμική γλώσσα: Ειρήνη Στάθη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί Γιορτή στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ (Τσαμαδού 8 Εξάρχεια τηλ. 210.38.46.964),  με αφορμή την έκδοση 3 νέων βιβλίων για τον κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο της Ειρήνης Στάθη "Σημεία και σύμβολα στη φιλμική γλώσσα".

Η παρουσίαση του νέου   βιβλίου της Ειρήνης συνέπεσε με την εκλογή της, πριν λίγες μέρες, στη θέση της Αναπληρώτριας καθηγήτριας   στη  θεωρία του κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Η   Ειρήνη είναι συγχωριανή μας και η ανάδειξή της σε τόσο υψηλή θέση  τιμά και χαροποιεί όλους μας. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ένα δικό μας παιδί  κατακτά θέση  στην κορυφή της ανώτατης εκπαιδευτικής ιεραρχίας. Στην Ειρήνη αξίζουν συγχαρητήρια και πολλές ευχές για νέες κατακτήσεις.  Ειρήνη συγχαρηρήρια

 ... απο το βιογραφικό της

Μάρκο Γκάλντι: O Ιταλός δήμαρχος παραχωρεί το μισθό του για τη διάσωση της Ελλάδας

MarcoGaldi
Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της πόλης Cava de' Tirreni, δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό.

Μεγάλο ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» του ΕΠΑΝ ΙΙ


Για περισσότερες  πληροφορίες στο APOLLON PRESS (Ένα από τα πιο  ενημερωμένα site σχετικά με την απασχόληση,  ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων. Η επικοινωνία με τον διαχειριστή θα σας δώσει ασφαλείς  και έγκυρες κατευθύνσεις )

 
Πίνακας Υποβληθέντων Προτάσεων ανά Περιφέρεια
Εκατοντάδες επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου επέλεξαν ως χρηματοδοτικό εργαλείο το Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» του ΕΠΑΝ ΙΙ (Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) προκειμένου να υλοποιήσουν ποιοτική στροφή σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.
Η ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής ένταξης στη δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός» στις 15 Φεβρουαρίου με φορέα προκήρυξης το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, βρήκε 785 επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου από όλη την Ελλάδα να έχουν υποβάλλει Επιχειρηματικά Σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ & ''ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ' Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 'ΔΟΤΟΥ'! Σ


ΕΕ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Στην αποδοχή όλων των απαιτήσεων των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης, τόσο για την ενισχυμένη εποπτεία στην εφαρμογή του νέου μνημονιακού προγράμματος όσο και για τον "ειδικό λογαριασμό", φαίνεται πως έχει προβεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswire, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, φέρεται να δήλωσε πως σε ό,τι αφορά την ενισχυμένη κοινοτική εποπτεία, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την αποδεχθεί. Παράλληλα, υποβάθμισε (!) το θέμα του ειδικού λογαριασμού, βαφτίζοντάς το ως «τεχνικό» ζήτημα!!!

Με όπλα έκλεψαν το Μουσείο Ολυμπίας - Παραίτηση Γερουλάνου - Χωρίς όπλα έκλεψαν ένα ολόκληρο λαό - Καμιά παραίτηση

Ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Το μουσείο βρίσκεται εκτός του αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.

Στο μουσείο μεταβαίνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του, και η γγ του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη.
Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και τη φίμωσαν.

ΔΕΠΑ:Διαβεβαιώσεις για ομαλή τροφοδοσία των νοικοκυριών


Στα όρια της αντοχής το δίκτυο της ΔΕΗ - Σε επιφυλακή οι Αρχές Η στροφή των ελληνικών νοικοκυριών στη θέρμανση από κλιματιστικά και ηλεκτρικές θερμάστρες φουντώνει τη ζήτηση ρεύματος από τη ΔΕΗΔιαβεβαιώσεις για διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παρέχει η ΔΕΠΑ με αποψινή ανακοίνωση, αναφέρει ωστόσο ότι υπήρξε μείωση των παραδόσεων τις τελευταίες ημέρες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διακοπή τροφοδοσίας από τον ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑ η ζήτηση φυσικού αερίου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται επί πολλές ημέρες στις 230.000 - 250.000 μεγαβατώρες, έναντι 180.000 που ήταν η αιχμή πέρυσι.

Στις 18 Μαρτίου και από τη βάση η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ...


Σε ήπιους τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, παρότι επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έθεσαν θέμα επανεξέτασης του χρονοδιαγράμματος για την αλλαγή ηγεσίας. Οι Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Ν. Ανδρουλάκης, Ι. Μίχας, Κ. Ασκούνης και οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου είπαν ότι η παρατάξη παραμένει ακέφαλη σε περιστάσεις έκτακτες.
Ο Γ. Παπανδρέου δεν δέχτηκε την αλλαγή στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος και από ότι φαίνεται παραμένει η 18η Μαρτίου ως ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου με εκλογές από τη βάση. Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, θα συνεδριάσει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο.

Περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια για τα 325 εκατ.


Περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια για τα 325 εκατ.Από μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επίσπευση των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια και την περιστολή άλλων λειτουργικών δαπανών θα προέλθουν τελικά τα 325 εκατ. που θα κλείσουν την "τρύπα" στο ελληνικό πρόγραμμα. "Αγκάθι" η απομείωση του χρέους.
Οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για την εξοικονόμηση του πρόσθετου ποσού των 325 εκατ. ευρώ που απαίτησαν οι πιστωτές, ως έναν από τους όρους για την έγκριση του νέου χρηματοδοτικού πακέτου προς την Ελλάδα. Οπως ανέφερε απόψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τα χρήματα θα προέλθουν από νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Αμυνας, κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ, από πρόσθεστες περικοπές στις συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά και από την ταχύτερη εφαρμογή των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, ένστολων και άλλων.