Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

O ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παραπάτω λόγο.
Γιατί αγωνίστηκα.
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς. Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:

Η αθάνατη ελληνική φυλή.

Παρέμβαση Ραγκούση με αιχμές κατά Βενιζέλου


Χους ην και εις χουν  απελεύσητω......

Με άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» ο Γιάννης Ραγκούσης , τοποθετείται στα σημερινά πολιτικά τεκταινόμενα, υπερασπιζόμενος τις πολιτικές του επιλογές.
Ταυτόχρονα αφήνει σαφέστατες αιχμές για τις επιλογές Βενιζέλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «ηρωικές» στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να τη φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές; Το χειρότερο δε στο οποίο οδήγησαν όλες αυτές οι παλινωδίες, είναι ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία της ύφεσης, στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Ραγκούση:

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ...


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*
Η ελληνική κοινωνία πιόνι στο παιχνίδι της «συμμορίας του ευρώ» που εκθέτει μέχρι διασυρμού τους εταίρους της κυβέρνησης – Αναζητείται σημείο ισορροπίας μεταξύ γερμανικού κυνισμού και ευρωπαϊκού «ρεαλισμού»
Οι επιτηρητές της χώρας θα χρησιμοποιήσουν, πιθανότατα, και αυτά τα συμβολικά γεγονότα ως επιπλέον αποδείξεις για την ανάγκη επίσπευσης των «μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα. Και θα αποσιωπήσουν τη μόνη βεβαιότητα: πως το σοκ της πρωτοφανούς λιτότητας που επιβάλλουν διαλύει στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους. Σε λίγο καιρό το προτεκτοράτο Ελλάδα δεν θα μπορεί να εγγυηθεί στους υπηκόους του ούτε την ασφαλή κυκλοφορία στους οδικούς άξονες των πόλεων που θα μένουν με χαλασμένα φανάρια...
Πολιτική δυσπιστία

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
Την παραίτησή του από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του  ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση γιατί νιώθει «απογοητευμένος και προδομένος». «Απογοητευμένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισμοί πολλών στελεχών για την «επόμενη ημέρα». Λες και ο λαός ενδιαφέρεται γι' αυτό» αναφέρει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος στην επιστολή του. «Προδομένος γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου».
Αναλυτικά η επιστολή:
Προς: Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γ. Παπανδρέου

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο

Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και α
Εάν επιτρέψουμε να μπουν στον Ελληνικό χώρο "αλλοεθνείς" αξιολογητές θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το σωστό θα είναι να τους "εξαποστείλουμε" μαζί με το  Ρέπα  ΓΖ
Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία
Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και αυτοτελών υπηρεσιών
Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ



Για ποιες αλήθεια θέσεις το  "μή κόμμα" . του Κουβέλη  συγκεντρώνει το 15,2% του εκλογικού σώματος? ΓΖ

Οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, με τη ΝΔ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να έρχεται τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24%, η ΔΗΜΑΡ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,7%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατικη Συμμαχία 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,8% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,7%.  Με βάση την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ θα είχε 117 έδρες στη Βουλή, η ΔΗΜΑΡ 43, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ 34, ο ΣΥΡΙΖΑ 30, ο ΛΑΟΣ 19 και από εννέα έδρες οι Οικολόγο- Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 62,9% των πολιτών θα ήθελε μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 51,5% ζητεί οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε τον Απρίλιο.