Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πάγωμα των λογαριασμών των ελλήνων φοροφυγάδων

Ο Ζ. Γκάμπριελ επέκρινε εκ νέου την πολιτική Μέρκελ
Σε διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει στο πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελλήνων φοροφυγάδων στη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί πλέον να βλέπει τους έλληνες συνταξιούχους και μισθωτούς να υποφέρουν και οι έλληνες εκατομμυριούχοι να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa, Reuters
http://www.dw.de/

Μόνο «καθαρό» χρήμα στις τράπεζες της Ελβετίας

Αυστηρότερους κανόνες για τις καταθέσεις ξένων υπηκόων εξετάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, με στόχο να κατατίθεται στις τράπεζες της χώρας μόνο «καθαρό χρήμα» και να αποτρέπονται οι καταθέσεις φοροφυγάδων.
Όπως ανακοινώθηκε, προβλέπεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να θεσπιστούν νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες τα ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα θα υποχρεώνονται να λάβουν μέτρα ανάσχεσης των εισροών από αφορολόγητα κεφάλαια.

Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του – κείμενο Γάλλων στοχαστών

Η Libération της 21ης Φεβρουαρίου δημοσιεύει το κείμενο μιας σημαντικής κίνησης συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και ενάντια στις ολέθριες πολιτικές που, με αφετηρία την Ελλάδα, προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Συνυπογράφεται από κορυφαίους γάλλους στοχαστές -μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Νανσύ, ο Ρανσιέρ, η Μπάρμπαρα Κασσέν, ο Μισέλ Σουριά, ο Ντιντί-Υμπερμάν κ.ά-, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε επιστολή του περιοδικού αληthεια, που τους απευθύνθηκε με πρωτοβουλία της αρχισυντάκτριας Βίκης Σκούμπη. Συνοδεύεται από ένα κάλεσμα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιτροπής αλληλεγγύης που ήδη βρίσκει ανταπόκριση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθεί το κείμενo:

Κοκαΐνη για τον πονόδοντο, το κάπνισμα είναι υγιές και η Coca Cola κάνει για μωρά


Συγκλονιστικές διαφημίσεις που σήμερα θα απαγορεύονταν δίνουν την συναρπαστική εικόνα μιας εποχής που πέρασε. Για άμεση θεραπεία στον πονόδοντο χρησιμοποιήστε σταγόνες κοκαΐνης, που θα βρείτε στα φαρμακεία με 15 cents... Δεν ήρθε η ώρα να κάνετε χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σας ένα όπλο και στη γυναίκα σας μια ηλεκτρική σκούπα; Διαφημιστικές αφίσες από το παρελθόν ξεπερνούν κάθε σημερινό επιτρεπτό όριο, κάποτε όμως ήταν απολύτως αποδεκτές.
Οι θεραπευτικές σταγόνες κοκαΐνης προτείνονταν ακόμα και σε παιδιά για τον πονόδοντο σε διαφημίσεις του 1885. Η κοκαΐνη πωλούνταν στην Αμερική μέχρι το 1914.

Οι Μερκοζί επιτίθενται, οι λαοί κινητοποιούνται

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου την περασμένη Κυριακή δεν άφησε περιθώρια ανακούφισης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι «εταίροι» δεν φάνηκε να ικανοποιούνται και συνέχισαν την ασφυκτική πίεση. Αναμενόμενο. Πρώτον, ούτε οι ίδιοι πιστεύουν στη συνταγή τους. Αμφιβάλλουν ακόμα για τη διασφάλιση των «δανειστών», όσο βαθαίνει η ύφεση. Δεύτερον, ο κινητοποιημένος –και όχι μόνο αγανακτισμένος – ελληνικός λαός τους ανησυχεί σφόδρα. Το ίδιο και οι διαλυτικές τάσεις στο πολιτικό – κομματικό σύστημα, που προκαλεί η κινητοποίησή του. Τρίτον, οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται στην Ελλάδα. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι λαοί δεν συμπαρίστανται απλώς στον ελληνικό λαό, βλέπουν ήδη στο πρόσωπό μας το δικό τους ζοφερό μέλλον κι αρχίζουν να αντιδρούν αφυπνισμένοι από τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε για τη μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικό «πείραμα».

Ρούντι Ρινάλντι : Σε θέση πρωταγωνιστή το μαζικό λαϊκό κίνημα

Η 12η Φλεβάρη είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Του Ρούντι Ρινάλντι
Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς τι ακριβώς έγινε και ποια ψυχολογία διαμορφώνονταν στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αθήνας, την περασμένη Κυριακή. Μια τεράστια λαοθάλασσα είχε κατακλύσει ασφυκτικά τους δρόμους, δέχονταν τις άγριες επιθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ και δεν έλεγε να διαλυθεί. Πνιγμένη από μαχητική οργή, αψηφώντας τα χημικά, κατά κύματα παλλόταν η λαοθάλασσα, ανανεώνοντας κάθε τόσο τη σύνθεσή της με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έρχονταν αργοπορημένα ή είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για να πάρουν ανάσες. Ο καθένας ξεπέρασε τον εαυτό του, τις αντοχές του και έδειξε ότι λογαριάζει αλλιώς πια τα πράγματα. Ιδιαίτερη θέση στην κινητοποίηση αυτή είχαν, και αυτό αξίζει να σημειωθεί, χιλιάδες νέοι και μαθητές που φάνηκαν ιδιαίτερα δραστήριοι στις συγκρούσεις και τις εφόδους των ματατζήδων.
Στην Αθήνα ήταν μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γίνει ποτέ. Ασφυκτικά γεμάτη όλη η περιοχή από Ζάππειο, Σύνταγμα, Κλαυθμώνος, Μοναστηράκι. Και γύρω από την Ομόνοια με το ΠΑΜΕ. Φιλελλήνων, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ερμού, Μητροπόλεως, η Πλατεία της Μητρόπολης, η Πλατεία Κολοκοτρώνη. Αυτά γύρω στις 6 μ.μ. κι ενώ ερχόταν ακόμη κόσμος.

Υπερδιπλάσια η ζήτηση για τη δράση του ΕΣΠΑ Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων


Για  σχετικές πληροφορίες, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα  "APOLLON PRESS" http://apollonpress.blogspot.com . 
ethnikoapothematiko
Με συμμετοχή άνω του αναμενόμενου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα,  20 Φεβρουαρίου 2012, η υποβολή προτάσεων για ένταξη στις δύο δράσεις ύψους 72 εκ. € του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ, το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε υπερκάλυψη της δημόσιας δαπάνης, καθώς 6.326 άνεργοι και επιχειρηματίες υπέβαλαν επιχειρηματικά σχέδια ύψους 205,3 εκατομμυρίων ευρώ. Στην πρώτη δράση που αφορά ανέργους και νέους επιχειρηματίες, υποβλήθηκαν 5.338 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη δεύτερη δράση που αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις υπέβαλαν πρόταση 988 επιχειρηματίες, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που υπήρξε, μελετάται η προκήρυξη και δεύτερου κύκλου του ίδιου προγράμματος με στόχο την κάλυψη του συνόλου των ενδιαφερομένων.

Επιστολή Τσίπρα στους «17» για τη μη αναγνώριση των συμφωνιών της κυβέρνησης

Τις έντονες επιφυλάξεις του για την αναγνώριση και την τήρηση των συμφωνιών, που θα συνάψει η σημερινή κυβέρνηση, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπα ρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς. Στην ιδιαίτερα σκληρή επιστολή του για την πολιτική, τις ενέργειες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του. Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε απώλεια κυριαρχίας, εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας ή μαζική πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί».

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Παραιτήθηκε από μία μηνιαία αντιμισθία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης στέλλοντας το μήνυμα πως όλοι μας όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα. Ολόκληρη η δήλωση…
Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους εκατομμύρια συμπολίτες μας εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποφάσισα να παραιτηθώ από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού. Η κίνηση μου αυτή έχει πρακτική αλλά και ισχυρή συμβολική σημασία. Τη συμβολική σημασία όλοι την αντιλαμβάνονται. Θέλω να στείλω κι εγώ το μήνυμα πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα, πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Η πρακτική σημασία έχει να κάνει με την ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τη μη καταβολή ενός μισθού μου. Η ελάφρυνση αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη , εφόσον είχα τη δυνατότητα να παραιτηθώ από την καταβολή του μισθού μου ως το τέλος της θητείας μου. Και θα είχα αυτή τη δυνατότητα αν παράλληλα με τα δημαρχιακά μου καθήκοντα, μπορούσα να ασκώ και το επάγγελμα μου.
ΣΤΙΣ 19:23