Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μπάτμαν και ο ναύτης


  Eνα κείμενο μιας συμπατριώτισσας μας αποπ την Πρέβεζα. Ήρθε στο facebook και το αναδημοσιεύουμε 

H αλλιώς"Ας ζω κι ας κρατάει έστω και τόσο λίγο ή χαρά μου”...Ήρθαν οι απόκριες κι η πόλη στολίστηκε για τη μεγάλη παρέλαση. Είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και δίνει χαρά και ζωντάνια σ' αυτούς που συμμετέχουν αλλά και σ' όλους τους παρευρισκόμενους.
Οι κάμερες στήθηκαν στην παραλία κι εμείς κόβαμε βόλτες μεσ' το τσουχτερό κρύο γιατί θέλαμε να σε δούμε μικρή μου δρακουλίνα να περνάς στολισμένη μιας που τις νύχτες σαν ξαπλώναμε πλάι-πλάι μου λεγες πως θέλεις να ντυθείς και να βαφτείς για να ζήσεις το όνειρο των απόκρεω.

Βενιζέλος: «Το δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική ή καμία προοπτική»


Γιατί τους ταλαιπωρούν? θα αρκούσε μια ψηφοφορία ενός νόμου με ένα αρθρο. "Αποδεχόμαστε οτι λέει η Τρόικα , η Μερκελ, ο Σαρκοζι και ο Νταλάρα"Γ.Ζ. 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το PSI
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI). Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Νίκος Τσούκαλης. «Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική ή καμία προοπτική», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συζήτηση διεξήχθη σε συψηλούς τόνους, καθώς την έντονη αντίθεσή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εξέφρασαν τα κόμματα της Aριστεράς, διά των Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ και ο ΛΑΟΣ διά του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου κατήγγειλε ότι με την ακολουθούμενη διαδικασία φιμώνονται οι βουλευτές.

ΠΡΟΤΑΣΗ NOMOY ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΔΗΣΥ

  Αφού υπάρχει συνταγματικός περιορισμός όσον αφορά τον αριθμό, ας είναι 200. Αλλά να ενταχθούν και αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο, αφού τους αφαιρεθεί κάθε πρόσθετη αμοιβή η παροχή. Και μάλιστα να αξιολογηθούν, σύμφωνα με τους νόμους που ψήφισαν,  απο τη γαλλική εταιρεία. Η κατάταξή τους να γίνει στις κατηγορία ΥΕ & ΔΕ, αφού και που τα έχουν τα πτυχία άχρηστα για τη δουλειά  που κάνουν ειναι.  Ενας αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης θα ήταν μια γραπτή δοκιμασία  πάνω στο μνημόνιο που ψήφισαν (1200 σελίδες) . Ανεξάρτητα που θα  γελούσε κάθε πικραμένος ΓΖ 

Πρόταση νόμου για τη μείωση των βουλευτών σε διακόσιους κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και οι βουλευτές που στηρίζουν το κόμμα της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των βουλευτών, από την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορισμό των μειώσεων στις συντάξεις και τα στοιχειώδη επιδόματα για τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας».

Χτυπήθηκε ξανά από καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες http://www.aixmi.gr/
Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα και ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν σε κοινό υποψήφιο, ο επί 12 χρόνια πρόεδρος Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε ξανά από καρκίνο και θα υποβληθεί σε εγχείρηση τα επόμενα 24ωρα.
Οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι του απομένουν λίγοι μήνες ζωής και τον καλούν να παραδώσει την εξουσία, αλλά ο ίδιος τους διαμηνύει “να μη χαίρονται”, διότι θα δώσει και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

Μύνημα του Ζ.Μ. Μελανσόν - Προεδρικός Υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας


Φίλοι Έλληνες,
Γνωρίζουμε τις τρομερές θυσίες που σας επιβάλλει η τρόικα. Κανένας λαός δεν θα τις αποδεχόταν τόσο άδικες και παράλογες που είναι. Γνωρίζουμε ότι η τριτοκομματική συμμαχία που σας κυβερνά παρά τη βούλησή σας τα αποδέχεται. Το καταδικάζουμε.
Θέλω να σας πω πως ο γαλλικός λαός δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τις αυταρχικές διαταγές που πάλι τόλμησαν να σας δώσουν ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η φ…ίλη του η Καγκελάριος Μέρκελ. Ούτε εγκρίνει το τελεσίγ...ραφο που σας απεύθυνε το Eurogroup την Πέμπτη βράδυ. Ο γαλλικός λαός είναι αλληλέγγυος με τον ελληνικό. Πόσο μάλλον, γνωρίζοντας πως η τρόικα σχηματίζει παρόμοια πλάνα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει "σκληρή στάση" έναντι της Ελλάδας

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει "σκληρή στάση" έναντι της ΕλλάδαςΗ κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία, η οποία χρειάστηκε να 'πλασάρει' το πρόγραμμα δανεισμού στην Ελλάδα στην κοινή της γνώμη και είναι εξαρτημένη από την στήριξη της ακροδεξιάς στο εθνικό Κοινοβούλιο, δεν έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει μία «σκληρή στάση» απέναντι στην Αθήνα, λένε αναλυτές.
«Υπάρχει διάχυτη στον πληθυσμό μία επιφύλαξη να δοθούν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα, διότι ο κόσμος πιστεύει πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα, στην ίδια την Ολλανδία για παράδειγμα», τονίζει ο πρώην καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ Άρνολντ Χέρτγε.

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ 15 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΒΕΡΧΟΦΣΤΑΤ


H ΕΕ πρέπει να επισπεύσει την καταβολή 15 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ελλάδα στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής ως το 2013, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και Πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Βερχόφστατ, σε  άρθρο του, που δημοσιεύει η γαλλόφωνη εφημερίδα "Le Soir".
Στο άρθρο, με τίτλο «Ελλάδα, και τώρα τί;», ο Βερχόφστατ τονίζει ότι το νέο σχέδιο βοήθειας, για άλλη μια φορά, παρεμβαίνει πολύ αργά για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και ότι η ελληνική κρίση ανέδειξε την έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Ευρωπαίους.

Σε αντικατάσταση ΟΕΚ - ΟΕΕ από νέο σχήμα προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Στη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, βάσει του μνημονίου ΙΙ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Στη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, βάσει του μνημονίου ΙΙ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, ενώ θα διατηρηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των δύο οργανισμών, όσοι δεν ενταχθούν στο νέο σχήμα, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Οι εταίροι θα μας στηρίζουν μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές, λέει ο Ευ.Βενιζέλος!!!!!!

ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!! - ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ 199 ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αυτούσιο απόσπασμα του μνημονίου 2
Μέτρα για την αύξηση του ανταγωνισμού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Η Κυβέρνηση οριστικοποιεί τα μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 1ο τρίμηνο 2012]
Η Κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 2ο τρίμηνο 2012] Ολοκληρώνεται η εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Οι τρίτοι μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την παραγωγή από λιγνίτη στην ελληνική αγορά. [ Νοέμβριος του 2013]

Μηδενική ανοχή στους εκτελεστές των ονείρων μας

Μηδενική ανοχή και αγώνας μέχρις εσχάτων απέναντι σε όσους:
τα τελευταία τρία χρόνια υποστηρίζουν πως σώζουν την Ελλάδα ενώ το μόνο που κάνουν είναι να σώζουν τους τραπεζίτες ξεπουλώντας τη χώρα και εξαθλιώνοντας τους πολίτες
πανηγύριζαν με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, για να αποδειχτεί την επόμενη μέρα μετά την υπογραφή πόσο υποκριτικοί ήταν οι πανηγυρισμοί τους
πανηγύριζαν διπλά μετά τη συμφωνία με τους ευρωπαίους τον περασμένο Ιούλιο, για να αποδειχτεί, ακόμη μία φορά ότι ξεγελούσαν τον κόσμο πουλώντας ψεύτικες ελπίδες
πανηγυρίζουν μετά την τελευταία συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του 2012 που αφορά στο δεύτερο μνημόνιο και προβλέπει το 2020 το χρέος της χώρας να είναι πάνω από το 120% , όσο ήταν και το 2009 όταν μας οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο, που προβλέπει χορήγηση δανείου για να πληρώσουμε τα δανεικά, που μας υποχρεώνει σε αλλαγή, ακόμη και του Συντάγματός μας, για να εξασφαλιστούν οι δανειστές-τοκογλύφοι ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους με το αζημίωτο, που προβλέπει πως ότι παράγουμε, πρώτα θα χορταίνει τα αχόρταγα πορτοφόλια των δανειστών-τοκογλύφων και μετά τα στομάχια των παιδιών μας και που υποθηκεύει στους δανειστές-τοκογλύφους ακόμη και τα οφέλη της όποιας υποτιθέμενης ανάπτυξης υπάρξει στο μέλλον.

Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Αυτός ο λαός που είμαστε?ΓΖ

Την αισιοδοξία του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς και για το ότι με αυτές που πρόκειται να ληφθούν θα διαμορφωθούν συνθήκες οι οποίες θα συντελέσουν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος μετά τη συνάντησή που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup, αποφάσεις όπως είπε για τις οποίες δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 256 βουλευτές.

Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι την Πέμπτη θα καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να υπογράφει ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Eurostat και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Κόντρα Γ.Καρατζαφέρη - Μ.Παπαϊωάννου. Πράξη ευθύνης της Βουλής χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

"Μετά τις εκλογές ξεκινά η μάχη της ανάπτυξης"- Πανστρατιά κήρυξε ο Σαμαράς

Πανστρατιά για να γίνει η ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία κήρυξε σήμερα από την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Επανέλαβε την πάγια θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους επισημαίνοντας ότι :" Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα, οι εκλογές που θα γίνουν θα είναι οι πιο καθοριστικές μετά από αυτές του 74».
Για τους βουλευτές που διαγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα χαρεί να ξαναγυρίσουν στο κόμμα, εφ' όσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται με τη ΝΔ.
Πέραν αυτού όμως άνοιξε τις πόρτες σε όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη κάνοντας λόγο για πανστρατιά εν όψει των εκλογών. Στην μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:" Κανένας δεν περισσεύει , πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή, η μεγάλη μάχη της ανάπτυξης ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη".