Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στέφανος Μάνος: "Απολύστε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους εδώ και τώρα"


"Απολύστε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους εδώ και τώρα"Αυτά βλέπουν  οι δανειστές και θα ζητήσουν να διορίσουν Γερμανούς ακόμη και στο φούρνο της γειτονιάς μας.   Να ποιοι μας φτάσανε εδώ!!
 ο κ. Μάνος προέρχεται από την ελίτ της κοινωνίας πολιτικών. Γόνος πολύ εύπορης οικογένειας κληρονόμησε την επιχείρηση «Αλλατίνη», μια ιδιόκτητη και ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση, και την παρέδωσε εν μια νυκτί σε άλλους ιδιοκτήτες.  Πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία (υπουργός και βουλευτής), διαγράφτηκε από το πειθαρχικό, επέστρεψε, ξαναέφυγε, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ (δοτός βουλευτής) ,  έφυγε. Ίδρυσε δύο δικά του κόμματα, τους Φιλελευθέρους και τη Δράση, χωρίς να μπει στη Βουλή......ΓΖ 
http://www.newpost.gr/post/47238/Ο-Μάνος,-η-Αλλατίνη-και-τα-ακροβατικά


Πλήρη κυβερνητικό ανασχηματισμό απαιτεί ο Στέφανος Μάνος -

Αποσύρουν από την τρόϊκα την "αυτού μεγαλειότητα" κ. Τόμσεν!!

Στα τσακίδια! (ας είναι η αρχή...) 
Μαζί και τον mister Μαζούχ! Τους χρεώνουν την αποτυχία του προγράμματος

Ο Δανός τεχνοκράτης -ο επονομαζόμενος και «Blue Eyes»- του αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κλιμακίου της τρόικας. Εγινε ακόμα γνωστό ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκτός τρόικας θα βρεθεί και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κλάους Μαζούχ.
Στην ερώτηση για πoιον λόγο φεύγει ο κ. Τόμσεν, απάντησε ότι ο λόγος αποχώρησής του ύστερα από 30 χρόνια (διορίστηκε το 1982) είναι επειδή παίρνει τη σύνταξή του. Μπορεί αυτή να είναι η επίσημη άποψη του κ. Τόμσεν, όμως, όπως λένε στην κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Τι είναι βια?

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις... ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

News247.gr
Καθώς οι διαδικασίες για την εκλογή νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, προχωρούν, ο πρώτος υπουργός που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι ο Χρήστος Παπουτσής.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τους λογαριασμούς του στο facεbook και το twitter

Κον-Μπεντίτ: Ιδού εγώ πολιτικά άπατρις!


Με ένα e-mail που έστειλε στους εκλεγμένους αντιοπροσώπους της Europe Ecologie (Ευρώπη Οικολογία, το κόμμα των Γάλλων Πρασίνων) ο “Dany” εκφράζει όλη του την απογοήτευση από τη στάση του κόμματός του…Το e-mail αυτό είναι ενα δυνατό ράπισμα που στέλνει σήμερα, Παρασκευή 24 Φλεβάρη, ο Daniel Cohn-Bendit προς τα στελέχη και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Europe Ecologie.
Ο ευρωβουλευτής που είναι υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, δεν μπόρεσε να χωνέψει την επιλογή του κόμματός του να κάνει αποχή κατά την σχετική ψηφοφορία. Ένα βήμα πριν τη ρήξη, βρίσκει την ευκαιρία ν’ ανοίξει την καρδιά του.
Ορίστε το κείμενο:

Οι ξένοι εργάτες στην πρώην Ανατολική Γερμανία

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣΗ «Γιορτή της Ελευθερίας» στο Βερολίνο20 χρόνια από την ανατροπή Ζίβκοφ στη ΒουλγαρίαΓκένσερ: «Ήταν μια επιτυχημένη γερμανική επανάσταση»Βάλζερ:"Ο, τι χωρίστηκε επί 40 χρόνια χρειάζεται άλλα 40 για να γίνει πάλι ένα"Οι μαρτυρίες του Γιάννη και του Θανάση Ζώτου από το ΒερολίνοΆγκελα Μέρκελ: «Η 9η Νοεμβρίου είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας» Το βλέμμα δυο Ελλήνων μεταναστών για την πτώση του Τείχους Φόρος αλληλεγγύης για την οικονομική στήριξη της Αν. Γερμανίας Κρόιτσμπεργκ: από φτωχογειτονιά μοδάτη συνοικία Νοσταλγία για μια χαμένη πατρίδα
Από τη δεκαετία του ’60 η τότε Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR) είχε σοβαρό έλλειμμα σε εργατικό δυναμικό. Έτσι άρχισε να δίνει συμβόλαια ορισμένου χρόνου εργασίας σε πολίτες σοσιαλιστικών χωρών.

We are all Greeks ? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΕΓΑ !...

logoplokies.blogspot.com
Την παγκόσμια κινητοποίηση με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Ελληνες» δεν την χαρακτηρίζεις ως και το γκραν σουξέ. Ολες αυτές οι διεθνείς εκδηλώσεις λατρείας προς την Ελλάδα δεν μας έκατσαν και πολύ ! Μόνο ο Κώστας Γαβράς την ίδρωσε τη φανέλα. Σε αντιδιαστολή με τη Νάνα Μούσχουρη (τα θυμόμαστε τα χαΐρια της ή τα ξεχάσαμε κι αυτά μέσα από το εθνικό μας Αλτσχάιμερ ;). Ο Γαβράς βγήκε στους δρόμους, βγήκε στα κανάλια, μίλησε, στήριξε, υποστήριξε. Ποιος ; Ενας Ελληνας της διασποράς που ζει 60 χρόνια μακριά από την πατρίδα του.
We are all Greeks ? Δεν θα το 'λεγα… Τον τελευταίο καιρό έχουμε δαιμονοποιηθεί διεθνώς - και όχι άδικα σε όλα τα σημεία. Οι πολιτικοί μας είναι άπαιχτοι, δεν υπάρχουν αυτοί οι τύποι! Μας βουλιάξανε στο χρέος, μας πατήσανε κάτω, μας βαρέσανε στο δόξα πατρί. Αλλά έχουμε κι εμείς ευθύνες και καλό είναι να τις θυμόμαστε. Μέχρι εδώ όμως. Μέχρι εδώ και μη παρέκει.

Τι γίνεται – πού μας πάνε – τι θέλουμε...

Του Νίκου Κοτζιά

Πριν δύο χρόνια εκτίμησα ότι οι Γερμανοί της Μέρκελ –και όχι ασφαλώς όλοι οι Γερμανοί- σχεδίαζαν σειρά προστατευτικών για τους ίδιους μέτρα σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν με τη συμβολή των ελληνικών κυβερνήσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
Α) τακτοποίησαν τα του «οίκου τους», ώστε τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας να μην έχει ισχυρές επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία και τράπεζές. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της προστασίας ενίσχυσε η Γερμανία την διαπραγματευτική της θέση έναντι της Ελλάδας.
Β) «Εδεσαν» τα δάνεια που είχαν δώσει στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό μετακίνησαν ομόλογα που ήταν στην κατοχή ιδιωτικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων στην Κεντρική τους τράπεζα καθώς και στην ΕΚΤ. Με άλλα λόγια, μετέτρεψαν ιδιωτικά δάνεια σε κρατικά (αν και προσωπικά πιστεύω ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι δημόσιος φορέας όπως πολλοί νομίζουν, αλλά ιδιωτικοί θεσμοί και πρέπει να υπόκεινται στα κουρέματα).

Οι Ιταλοί είπαν όχι στα φάρμακα-δολοφόνους!

Οι Ελληνες βολευτές της τρόικας; Έλληνες κι όχι “έλληνες” δικαστές υπάρχουν?


«Άλλο το φάρμακο και άλλο η δραστική ουσία» αποφάνθηκαν τα ιταλικά δικαστήρια, βασισμένα σε κοινοτική οδηγία.
Οι τροϊκανοί είναι τόσο αδίστακτοι, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα ρύθμιση η οποία ήδη έχει κριθεί παράνομη στην Ιταλία.
Όταν η δικαιοσύνη άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει απορρίψει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία -και, μάλιστα, βασιζόμενη σε...
κοινοτική οδηγία!- πώς είναι δυνατόν να μας «σερβίρουν» την παράνομη ρύθμιση στην Ελλάδα;
Τελικά, υπάρχει κοινοτικό δίκαιο ή όχι; Ή, μήπως, το δίκαιο ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από «τα κορόιδα τους Ελληνες», που -προφανώς- δε τους νοιάζει αν θα ψοφάμε σαν τα ποντίκια, με τα φάρμακα-δολοφόνους (made in India, Pakistan, Bangladesh) τα οποία θα μας ταΐζουν;