Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αποτελεί τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου και το οποίο περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Στην ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία έκλεισε η συζήτηση του νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, πήραν μέρος 283 βουλευτές.
"Ναι" επί της αρχής ψήφισαν οι 202, "όχι" οι 80 και ένας ψήφισε "παρών".
Ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα άρθρα και τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν και οι οποίες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ"



Έπρεπε να ξέρεις!!ΓΖ
«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι ακριβώς αυτό:...
«Να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή».
Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε το Μ. Σούλτς, ως εκπρόσωπο, όπως είπε, των λαών της Ευρώπης.
Ο κ. Σούλτς από την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο» και πρόσθεσε ότι επέλεξε να έρθει στην Αθήνα, την επομένη της έγκρισης από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, για «να συνομιλήσει με την ελληνική ηγεσία γι΄ αυτά τα προβλήματα».

ΟΗΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.500 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για πολιτικά θέματα Αμερικανός Λιν Πάσκοου δήλωσε χθες ότι «πολύ περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι» έχουν σκοτωθεί στη Συρία στην διάρκεια της 11μηνης καταστολής των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ 'Ασαντ, αυξάνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις κατά 2.000 και πλέον.
«Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι ο απολογισμός των νεκρών πλέον συχνά ξεπερνά τους 100 άμαχους την ημέρα, περιλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών», είπε ο Πάσκο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Το σύνολο όσων έχουν σκοτωθεί ως τώρα είναι πολύ πάνω από 7.500 ανθρώπους».

Εργατικά Νταχάου πίσω από το γερμανικό θαύμα

Σύγχρονοι σκλάβοι και στη Γερμανία». Το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ είναι αποκαλυπτικό: Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε μορφής συλλογικής σύμβασης δεν προωθείται μόνο στην Ελλάδα. Τα εργατικά «Νταχάου» πληθαίνουν και στην ίδια τη Γερμανία, προκειμένου να υπερηφανεύεται η Μέρκελ για το γερμανικό «οικονομικό θαύμα». Εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Γερμανία προτιμούν πλέον να «νοικιάζουν» εργαζόμενους από διάφορους υπεργολάβους και να τους πληρώνουν φυσικά με πολύ μικρότερες αμοιβές, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και άλλα τέτοια περιττά πράγματα.
http://www.prin.gr

Έφτασαν στην Ελλάδα οι φιλέλληνες ιταλοί δήμαρχοι


Έφτασαν το βράδυ της Τρίτης οι δύο φιλέλληνες ιταλοί δήμαρχοι, Κάβα Ντέι Τιρένι Μάρκο Γκάλντι και Μπαρονίσι Τζοβάνι Μασκατιέλο, που δώρησαν το μισθό τους για την εξόφληση του χρέους της Ελλάδας.
Στις 11 το πρωί οι δύο ιταλοί δήμαρχοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους στα γραφεία της ΚΕΔΕ και θα ακολουθήσει συνάντηση μαζί τους.
Στις 2 το μεσημέρι οι δύο δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Φάρμακο για την αρτηριοσκλήρυνση;

Του Ρούντι Ρινάλντι
Η ελεγχόμενη, εντός ευρώ, χρεοκοπία έχει από καιρό αποφασισθεί. Στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup επικυρώθηκε μέσα από συμβιβασμούς και συγκερασμούς επιδιώξεων και μεθοδεύσεων που εύκολα μπορούν να ανατραπούν, να επανακαθοριστούν. Υπάρχει, όμως, το σημαντικό ζήτημα του ποιος και πώς θα τα «περάσει», ποιος θα διαμεσολαβήσει αυτές τις πολιτικές, ποιος θα φορτωθεί με την υλοποίηση, ώστε αυτή να προχωρήσει χωρίς μεγάλα τραντάγματα και εξεγέρσεις. Υπάρχει και τέτοιο πρόβλημα πολιτικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Υπάρχει, μάλιστα, σε στιγμές παροξυσμού μιας κρίσης νομιμοποίησης όλου του πολιτικού συστήματος, τέτοιας που καθιστά κάθε «λύση» δύσκολη, μη βιώσιμη, με τρομερές ανεπάρκειες. Εδώ εντοπίζεται η ιδιαίτερα θολή εικόνα για το προσεχές μέλλον στο πολιτικό επίπεδο, εδώ εδράζεται και η αναποφασιστικότητα για την προώθηση λύσεων. Ας το δούμε πιο διεξοδικά:
Ο δικομματισμός και η δικομματική εναλλαγή δεν υφίστανται πλέον. Άρα και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις που σχηματίζονται από το πρώτο κόμμα με την είσπραξη των απωλειών από την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση και εναλλαγή στη συνέχεια, δεν λειτουργούν πλέον.