Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

- Έτοιμο ένα μόνιμο δίκτυο παροχής συμβουλών πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερχρέωσης
- Στις περιπτώσεις οφειλετών με αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη
- Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣΜε τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου τού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση τής γραφειοκρατίας, αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής τού υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Παραιτήθηκε από το ΕΣ του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Πιπεργιάς

Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε με επιστολή του προς τον Μ. Καρχιμάκη ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς.
"Το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει «άδειο πουκάμισο»", τονίζει στην επιστολή του.
Εκφράζει δε δυσφορία για το γεγονός ότι όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση "διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν" από το κόμμα, ενώ, όπως αναφέρει, "η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από την διεκδίκηση της ηγεσίας".
"Έτσι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους. Ο απολογισμός της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαρύς για τη Χώρα και το Λαό", συνεχίζει.

Ο Θέμης Τζήμας παραιτήθηκε από το Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ…


Θεσσαλονίκη, 15-3-2012

Σύντροφε Γραμματέα,
η δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό υποψήφιο τον Ε. Βενιζέλο και με δεδομένη την πολιτική που πρεσβεύει η εν λόγω υποψηφιότητα αποτελεί σημείο καμπής, με τραγικά αποτελέσματα, στην περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά και κατόπιν η κυβέρνηση Παπαδήμου που στηρίχθηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ εφήρμοσαν την αντιδημοκρατική, αδιέξοδη και καταστροφική για το λαό νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Εγκαίρως, δυο χρόνια πριν, αρκετοί από εμάς είχαμε επισημάνει πού θα οδηγούσε αυτή η στρατηγική: στη χρεοκοπία του λαού και της χώρας. Αυτό και συνέβη, αρχικά άρρητα και κατόπιν ρητά. Δυστυχώς μάλιστα η επιδείνωση της κρίσης δεν έχει ανακοπεί αλλά αντίθετα και κόντρα στην προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος τεχνητής ευφορίας εν όψει εκλογών, εντείνεται.

Γ.Δελαστίκ: Το μέτωπο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φοβάται μην χάσει την αυτοδυναμία


Η στροφή του Α. Σαμαρά κατέστησε τη ΝΔ το κατεξοχήν κόμμα του Μνημονίου και αποδυνάμωσε τη θέση του αρχηγού της μέσα στην ίδια του την παράταξη.

Γράφει ο Γ. Δελαστίκ.
Βέβαιο θεωρείται από τους πάντες πλέον ότι το άθροισμα των ψήφων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είναι απίθανο να φτάσει το 50%. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται δυσκολότερα για το «μνημονιακό μέτωπο» των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, καθώς απέτυχε παταγωδώς την περασμένη εβδομάδα η επιχείρηση προσέλκυσης των διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους των ηγεσιών τους. Μόλις ένας από τους είκοσι δύο διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ «μετανόησε» εμπράκτως, ενώ δεκαέξι βουλευτές της ΝΔ παρέμειναν αμετακίνητοι στην αντιμνημονιακή τους στάση. Μόνο πέντε «αλλαξοπίστησαν» και μετατράπηκαν σε ικέτες της επιστροφής τους.
Το γεγονός ότι τριάντα εφτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρέμειναν ανυποχώρητοι κατά του ολέθριου νέου Μνημονίου δίνει νέα ορμή στα σχέδιά τους να δημιουργήσουν δύο νέα αντιμνημονιακά κόμματα στους αντίστοιχους χώρους της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, με απήχηση ικανή να βάλει τα νέα αυτά κόμματα στο Κοινοβούλιο.
Ευνόητο είναι ότι, αν όντως συμβεί αυτό, οι δυνατότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν από κοινού εκατόν πενήντα έναν βουλευτές καθίστανται πλέον αμφίβολες.
Μπαίνουν στη Βουλή

Από 8,3% έως 25,6% - Αυξήσεις μισθών σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών με υπουργική απόφαση

Φωτογραφία αρχείουΛογικό φαίνεται. Να πάρουν και επίδομα επικινδυνότητας....  Κινδυνεύουν όταν κυκλοφορούν μέσα στο λαό. ΓΖ
Σε μία περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις διαρκώς συρρικνώνονται, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια που προβλέπει αυξήσεις από 8,3% έως 25,6%. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 104 ευρώ έως ακόμη και 580 ευρώ.
Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθαρές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.

Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης

Αυτό θα πει ταχυτητα...
Αθήνα
Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Πρόκειται για την τελευταία πράξη στην υπογραφή της νέας συμφωνίας μετά την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων, δηλαδή του νέου μνημονίου, και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) και το τέλος της διαπραγμάτευσης.