Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παπανδρέου: Τώρα θα μπορώ να χορεύω και να κολυμπάω ελεύθερα

Παπανδρέου: Τώρα θα μπορώ να χορεύω και να κολυμπάω ελεύθεραΝτυμένος με σκούρο μπλε κουστούμι και καρό πουκάμισο με μαλακά μαύρα snickers ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέδωσε και τυπικά την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη Βενιζέλο και αποχώρησε από την Ιπποκράτους.
Αμέσως μετά την κοινή δήλωση που έκαναν Βενιζέλος – Παπανδρέου στον 5ο, ο μεν νέος πρόεδρος ανέβηκε τις σκάλες προς το καινούργιο του γραφείο στον 6ο όροφο.
Να μας δείτε κάποια στιγμή και μας τους δημοσιογράφους» του είπαμε. «Κάποια στιγμή θα σας δω…» απάντησε εκείνος.
«Πριν τις εκλογές ελπίζουμε», επιμείναμε. «Πριν τις εκλογές βέβαια» είπε φεύγοντας ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Παπανδρέου, απελθών πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με τα πόδια τους 5 ορόφους της Ιπποκράτους προκειμένου να αποχαιρετήσει τους υπαλλήλους που είχαν βγει από τα γραφεία τους για να τον χαιρετήσουν.

Κάποιοι συγκινήθηκαν, άλλοι τον αγκάλιαζαν με θέρμη, ορισμένοι ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Ο ίδιος παρέμενε χαμογελαστός και ψύχραιμος.

Αποχωρώντας έκανε μια στάση στον πρώτο όροφο για να αποχαιρετήσει τους διαπιστευμένους στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφους. Του ζητήσαμε αναμνηστική φωτογραφία και δέχθηκε ευχαρίστως. «Θα είναι ιστορική» σχολίασε συνάδελφος. «Μην παίρνετε και όρκο…» απάντησε προβοκατόρικα άλλος δημοσιογράφος υπονοώντας επιστροφή του Γιώργο στα πράγματα. «Πάντως αυτή έτσι κι αλλιώς ιστορική είναι» απάντησε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Τώρα το μέλλον δεν ξέρουμε πως γράφεται, κανείς δεν ξέρει…».

«Τώρα πείτε μας αλήθεια, ψηφίσατε Βενιζέλο;» ρώτησε κάποιος πειρακτικά. «Φυσικά!» απάντησε ατάκα ο Παπανδρέου.

«Φανερά ή με φάκελο; Γιατί σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν είχε φακέλους» επιμείναμε. «Στο δικό μου εκλογικό τμήμα είχε φάκελο» ξέφυγε διπλωματικά εκείνος.

Τον ρωτήσαμε για τα σχέδια του, αν όντως σκοπεύει να ιδρύσει κάποιο Ίδρυμα για τη Δημοκρατία όπως είχε δηλώσει στο BBC προ ημερών. «Ναι, αυτή την περίοδο πρέπει να κάνουμε το παν για να αναδείξουμε την χώρα μας» απάντησε και άρχισε να εξηγεί: «Αυτό που έχουμε είναι η παράδοση Δημοκρατίας στη χώρα μας. Γιατί να μην κάνουμε εδώ συνέδρια, εκδηλώσεις, συζητήσεις, επιμόρφωση, σχετικά με τη Δημοκρατία; Τι σημαίνει ειδικά τώρα στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης, του ίντερνετ, της μιντιοκρατίας, νομίζω θα έχει ενδιαφέρον» είπε με έμφαση χωρίς να διευκρινίσει πάντως τι μορφή θα έχει αυτό το εγχείρημα.

Είπε επίσης, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ότι θα ασχοληθεί με τη Σοσιαλιστική Διεθνή ως πρόεδρος και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος πλην του ιδίου. «Μήπως είναι υποψήφιος και ο Βενιζέλος;» πετάχτηκε δημοσιογράφος και ξέσπασε σε γέλια. «Λες;» είπε με χιούμορ.

Όπως ενημέρωσε, το συνέδριο θα γίνει στη Νότιο Αφρική τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο και πέρασε η πρόταση του για εκλογή από πιο διευρυμένο σώμα, το Κογκρέσο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Από την βάση δεν μπορεί να γίνει φυσικά, ακόμη τουλάχιστον, αλλά το προηγούμενο ήταν από ένα κάπως κλειστό σώμα» παραδέχθηκε. «Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε πάντως να εκλέγουμε από την βάση των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη π.χ. τον πρόεδρο της Κομισιόν» είπε επίσης.

Κάποιος του θύμισε ένα προεκλογικό ταξίδι στη Νάουσα όπου οι δημοσιογράφοι είχαν πάει για φαγητό στη ξακουστή ταβέρνα του «Δαλαμάρα» και κάλεσαν και τον ίδιο να πάει. Πράγματι είχε εμφανιστεί περίπου τα μεσάνυχτα και είχε χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο. «Ναι πολύ ωραία ήταν. Μου στέλνει που και που κανένα κρασί!» είπε γελώντας και έβγαλε και ένα παράπονο: «Έτσι κι αλλιώς τα έχουμε ενοχοποιήσει όλα πια: Την ζεϊμπεκιά, το κολύμπι, το κανό, την γυμναστική… Αλλά αν είχα κότερο δεν θα ενοχλούνταν κάποιοι!» είπε χωρίς να διευκρινίσει ποιόν αφορούσε η αιχμή..

Γέλασε πολύ όταν δημοσιογράφος του είπε: «Λέγεται ότι ο Βενιζέλος θα μετατρέψει το γυμναστήριο της Ιπποκράτους σε… ψησταριά».

Δημοσιογράφος του θύμισε τις αρχές διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1982 όταν είχε ξεκινήσει η Λαϊκή επιμόρφωση αλλά κάπου «σταμάτησε» καθώς τα περισσότερα στελέχη έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι. «Έχεις δίκιο. Εκεί που επιχειρήσαμε να ξεκινήσουμε κάτι αυτόνομο, αυτό μετατράπηκε σε πελατειακό, μπούκωσε σε ένα σημείο και δεν έφτανε στη βάση» του απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

«Θα πάρετε κάποια πρωτοβουλία για να μαζευτεί η παράταξη;» ρωτήθηκε επίσης. «Θα τα δούμε όλα» απάντησε αόριστα. Εξίσου αόριστα απάντησε στο ερώτημα: «Βλέπετε να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ;». «Θα το παλέψουμε…» είπε.

Δεν θα έχει γραφείο στο ΠΑΣΟΚ αλλά «θα με βρίσκετε στο γραφείο μου στη Βουλή» μας είπε. Στο τέλος τον καλέσαμε σε ένα τραπέζι και αποδέχθηκε μετά χαράς. «Φυσικά, να πούμε και μερικές ιστοριούλες…» είπε. «Εσείς που τα έχετε δει όλα όπως δηλώσατε…» πρόσθεσε δημοσιογράφος.

«Ακριβώς, έχουμε να πούμε πολλά, πιο χαλαρά» είπε ο κ. Παπανδρέου και έφυγε όταν είδε ότι «εδώ πάμε να το μετατρέψουμε σε κανονική συνέντευξη Τύπου» αν και δεν απέφυγε να σχολιάσει θετικά τον Φρανσουά Ολάντ («είναι σοβαρός» είπε) και τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ο οποίος «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά υπέρ της Ελλάδας».

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε. Ήταν η τελευταία εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 http://www.tsantiri.gr

Έπεσε και πνίγηκε γιατί τον έπνιξαν τα χρέη

Αποφασισμένος να βάλει τέρμα στη ζωή του ήταν ο άνδρας που γύρω στις 08.00 το πρωί της Δευτέρας 19/3 ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στα μάτια όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, 45-50 ετών λίγο πρίν τις 9.30 το πρωί..

Ξαφνικά, περίπου στις 07:55, όσοι ήταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, είδαν τον οδηγό μιας μαύρης Mercedes να βάζει μπροστά το αυτοκίνητο και να το ρίχνει στη θάλασσα με φόρα, όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο άνδρας είχε πάει στον προβλήτα από τις 05:30.
Όπως ανέφεραν οι παριστάμενοι, κάποια στιγμή, άνοιξε τα παράθυρα, τους είπε "άντε γεια", πάτησε το γκάζι και έπεσε στη θάλασσα, μεταξύ της πύλης Ε-7 και Ε-8.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός ήταν αποφασισμένος και είχε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιχτά.
Στις 08:01 έγινε το τηλεφώνημα στην αστυνομία για να ενημερώσουν για το τραγικό γεγονός. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Οι δύτες και το ειδικό όχημα έφτασαν στο σημείο στις 08:50.
http://www.stopcartel.info

Η αλήθεια για το PSI – Eσωτερική Στάση Πληρωμών

Με εκλογές ή όχι,
η εποχή μετά το PSI -το “κούρεμα” των ελληνικών κρατικών ομολόγων- δρομολογεί μια εκτεταμένη στάση πληρωμών στο εσωτερικό απέναντι σε μισθούς/συντάξεις, υγεία/παιδεία και δημόσιες δαπάνες.
Την ίδια ώρα η εξυπηρέτηση του διακρατικού, πλέον, εξωτερικού χρέους θα γίνεται με συνέπεια, όσο βέβαια η κρατική εξουσία θα μπορεί να διαχειρίζεται τους κρατικούς πόρους με βάση το μνημόνιο.
Αυτό είναι άλλωστε, με λίγα λόγια, το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα όποιας αστικής κυβέρνησης κι αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.
Τι άλλαξε με το “κούρεμα”
και το νέο δάνειο; Η αλήθεια των αριθμών είναι πολύ απλή.
Το σύνολο του χρέους που είχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες επενδυτές όταν έγινε το “κούρεμα” ήταν 206 δισ. ευρώ.
Το “κούρεμα” κατά 53% οδηγεί σε διαγραφή ενός ποσού που ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ (με ποσοστό συμμετοχής 95%).

Το ολισθηρό μονοπάτι των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων.

Τασούλα Kαραϊσκάκη
Οι ένοπλες ομάδες πολιτών που άρχισαν να συγκροτούνται ανά την Ελλάδα για την προστασία της κοινωνίας από το έγκλημα, αλλά και «και για να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της χώρας, σε ενδεχόμενο ξέσπασμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα δεινά που φέρνουν τα οικονομικά μέτρα και η κρίση» αποτελούν δείγμα μιας τάσης που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα, από τον κοινοβουλευτισμό που «σφράγισε» την Ελλάδα για 38 χρόνια.

Με σαφή και άμεση υπαιτιότητα των κυβερνήσεων και λόγω της αφόρητης κοινωνικοοικονομικής πίεσης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, της ανεργίας, της φτώχειας, της αγωνιώδους ανασφάλειας για το αύριο, της ανάγκης κάποιος να «πληρώσει», έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα κατακρήμνισης κάθε θεσμού, έμπρακτης και βίαιης αποδοκιμασίας και του τελευταίου πολιτικού γραναζιού, αβίαστης απαγγελίας κατηγοριών κατά οποιουδήποτε εκπροσώπου ή δυνάμει εκπροσώπου της εξουσίας και των υποστηρικτών της για προδοσία, εθνική μειοδοσία, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ανάγκης, εντέλει, να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες τον έλεγχο της ομαλότητας στα χέρια τους, μιας σταδιακά διαμορφούμενης αντίληψης ότι οι εξωθεσμικές δυνάμεις μπορούν, καλύτερα από τις θεσμικές, να δώσουν λύσεις...

Νόμιμο κρίνει το ΣτΕ το καθεστώς μετά την έξοδο σε εργασιακή εφεδρεία


Νόμιμο έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το μετά την έξοδο σε εργασιακή εφεδρεία καθεστώς, δηλαδή το καθεστώς που θα ισχύει για όσους βγουν στην εφεδρεία, ενώ παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας ζήτησαν να γίνουν ορισμένες προσθήκες και βελτιώσεις, νομοτεχνικού περιεχομένου, στο κείμενο του διατάγματος.
Ειδικότερα, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά «τον καθορισμό των κριτηρίων και τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4024/2011» (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.).

Γερμανοί ομολογιούχοι ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά της Ελλάδας

imageΤην πρόθεση χιλιάδων Γερμανών επενδυτών να προσφύγουν κατά της Ελλάδος αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».
Το δημοσίευμα το οποίο έχει τίτλο «Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο» αναφέρεται σε περίπου 20.000 ιδιώτες επενδυτές της Γερμανίας, οι οποίοι φέρονται να θίγονται από τη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση για τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ακόμη η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ ότι η ένωσή του δεν προτίθεται να δεχθεί τις απώλειες αμαχητί.

Οι ενάγοντες, απαιτούν να εξυπηρετηθεί πλήρως η αρχική αξία των ομολόγων τους, ενώ σκοπεύουν να στραφούν και εναντίον των γερμανικών αρχών, επειδή μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επί μακρόν καθησύχαζαν τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» του χρέους, αλλά και εναντίον κεντρικών τραπεζών, επειδή με την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση, αυξήθηκε στα ύψη το τίμημα για τους άλλους επενδυτές.

PIMCO: Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Iskra: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Πορτογαλίας θα έχει την τύχη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή θα χρειαστεί και νέο μνημόνιο, προβλέπει ο Μοχάμετ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή hedge funds.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι, οι πολιτικές άγριας λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί, αντί να οδηγούν στην ανάπτυξη, κατακρημνίζουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση τις οικονομίες. Με την συνέντευξη του Εριάν, φαίνεται ότι ακόμα και οι ίδιοι αυτοί οργανισμοί που υπαγορεύουν αυτές τις πολιτικές, αναγνωρίζουν ότι η κρίση δεν αποτελεί εξάιρεση στην Ελλάδα αλλά αφορά στο σύνολο της ευρωζώνης.

ΤΟ ΞΥΠΟΛΥΤΟ ΤΑΓΜΑ : ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ

Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B' Παγκοσμίου Πολέμου.

 Τα παιδιά μεταβάλλονται σ' ένα είδος καλόκαρδης ηρωικής συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και τους μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της...
Επίσης, πέρα από την αρωγή που παρείχαν στο κόσμο, κατάφερναν με την εξυπνάδα και το κουράγιο τους να βοηθούν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς, με σκοπό να ενωθούν με τους εκεί συμμαχικούς στρατούς.

Οδυσσέας Ελύτης (2-11-1911 / 18-3-1996)


Ο Οδυσσέας Ελύτης [ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλη] γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τελευταίος από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλη και της Μαρίας Βρανά. Κατάγεται και από τους δυο γονείς του από τη Μυτιλήνη. Σε πολύ μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε και η έδρα της επιχείρησης σαπωνοποιίας του πατέρα του.
Μετά το 1920 η οικογένειά του αντιμετώπισε ορισμένες επιθέσεις για την προσήλωσή της στις βενιζελικές ιδέες.
Το 1923 ταξίδεψαν στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γιουγκοσλαβία. Στη Λωζάνη ο ποιητής είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η χρεοκοπημένη Αργεντινή κυνηγούσε την τροχιά του χαμένου παραδείσου στα φάλτσα της μπάλας…

argentina_aficionados.jpg
Του Ηλία Καραγιάννη

Οι φλόγες της ασετυλίνης από τα καροτσάκια έξω από το «Τομάς Αδόλφο Δούκο» «τύλιγαν» τα μελαγχολικά «ναυάγια» στο σύθαμπο του δειλινού πριν από μια δεκαετία. Τα μοιραία εκείνα χρόνια, που ο Έκτορ πάσχιζε να προσανατολιστεί ξεδιαλύνοντας μια ομίχλη από ξεθυμασμένες συγκινήσεις. Το πνεύμα της αβύσσου, ο Θεός της καταιγίδας, ο… Ουρακάν είχε καταλάβει την Αργεντινή, όπως σήμερα την Ελλάδα και ένα πέπλο αποσύνθεσης σκέπαζε την γειτονιά του, το Πάρκε Πατρίσιο. Οι «Κεμέρος»(το παρανόμι των οπαδών της Ουρακάν) «καθημαγμένοι» από την οικονομική χρεοκοπία, απηυδισμένοι από τους διεφθαρμένους πολιτικούς διένυαν ημέρες θλίψης, που διαδέχονταν η μια την άλλη, τελματωμένες μέσα στην στέρηση και τα περίφοβα πρόσωπα τους γλύκαιναν μονάχα κάθε Κυριακή, στο «Τομάς Αδόλφο Δούκο». Εκεί, όπου το ποδόσφαιρο θριάμβευε για δυο ώρες έναντι της πολιτικής, που καθόριζε σε εκείνη την δραματική στιγμή τις ζωές των ανθρώπων. Εκεί που φούντωσε η ελπίδα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βελτιώσει έναν βίο που έμοιαζε αναπόδραστο…
«Θα πεθάνω με την φανέλα της»

ΔΝΤ: Ανεπαρκές το νέο δάνειο-Μνημόνιο για τη σωτηρία της Ελλάδος

Της Δήμητρας Καδδά

Ευθύνες στην Ε.Ε. για λάθος χάραξη δανείου και μνημονίου αποδίδει το ΔΝΤ στο πλήρες κείμενο της έκθεσης του για την Ελλάδα εκτιμώντας ότι ίσως χρειαστεί πάνω από 10ετία για την ανάκαμψη και επάνοδο στις αγορές ακόμη και αν όλα γίνουν στην ώρα τους.
Με την παραδοχή ότι θα αργήσει η πλήρης επάνοδος στις αγορές ίσως και πάνω από 10ετία, το ΔΝΤ καλεί την Ε.Ε. να συνεχίζει να στηρίζει και μετά το 2014 (που λήγει το δάνειο) την Ελλάδα, εφόσον βέβαια εφαρμόζει το μνημόνιο. Κρούει τον κώδωνα ότι αν δεν υπάρχει αυτή η στήριξη, τότε έρχεται η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ.
Παράλληλα το ΔΝΤ στην έκθεσή του φωτογραφίζει τα νέα μέτρα που έρχονται: από φέτος έως και το 2015 θα αποχωρήσει (και με απολύσεις) το 22% των εργαζόμενων στο δημόσιο, αυξάνεται ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι, έρχονται ευρύτατες περικοπές στις δαπάνες.

Ανήθικα παιχνίδια από ανίκανους πολιτικάντες στην πλάτη του λαού

Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανακουφίστηκαν ακούγοντας την είδηση ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -μετά την Ευρωπαϊκή Ενωση- συμφώνησε να εγκρίνει τα νέα δάνεια για τη χώρα μας, που αυξάνουν το χρέος σε ασύλληπτα ύψη. Με μία απλή αριθμητική και ανάλυση είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν. Ανακουφίστηκαν επειδή είχαν πειστεί ότι η χρεωκοπία ήταν προ των πυλών και επειδή οι πάντες την έχουν ταυτίσει με εικόνες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπάρχουν, βεβαίως, και αρκετοί που δεν πείστηκαν από το παιγνίδι των εκβιασμών και των απειλών, που εκπορεύθηκαν από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και αναπαρήχθησαν στην Αθήνα. Οι κινδυνολόγοι ανέφεραν πως αν δεν υποκύψουμε στις ορέξεις της Τρόϊκας, η Ελλάδα θα χαθεί. Και πριν αρχίσετε την κριτική, να μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω πως όλοι αυτοί ΔΕΝ πείθονται, διότι θυμούνται ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές ήταν οι ίδιοι ακριβώς και τους μήνες πριν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου οδηγήσει την Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και επειδή σιγά-σιγά ανοίγουν στόματα και ο λαός πληροφορείται ότι στην πλάτη του παίχθηκαν ανήθικα παιγνίδια από ανόητους πολιτικάντηδες, δικαιολογημένα πολλοί άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να πειστούν.

Foxconn / Στα εργοστάσια του iPad και του iPhone


Στις 16 Μαρτίου κυκλοφόρησε το νέο iPad της Apple στις Η.Π.Α, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να λαμβάνουν χώρα έξω από το κεντρικό της κατάστημα στην Νέα Υόρκη.
Παρά το ότι οι πωλήσεις πήγανε αναμενόμενα καλά, χωρίς να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τις διαμαρτυρίες, η συζήτηση για τις συνθήκες στο εργοστάσιο της Foxconn (της εταιρείας που κατασκευάζει το μεγαλύτερο κομμάτι των προϊόντων της Apple) έχει σίγουρα αναζωπυρωθεί, ιδιαίτερα μετά και την απόσυρση του ρεπορτάζ του This American Life που ξεκίνησε την ιστορία.
Γεγονότα και υπερβολές έχουν γίνει ένα αγκάθι στο πόδι της εταιρείας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε πως αξίζει περισσότερο από ολόκληρο τον υπόλοιπο τομέα των πωλήσεων στις ΗΠΑ, μαζί.
Στο τεύχος #3 του περιοδικού, ο Μιχάλης Καλαμαράς (eAnangnostis), επισκέφθηκε την ιστορία και μίλησε με γεγονότα και αριθμούς για την υπόθεση Foxconn.