Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τεκμήριο διαβίωσης οι ρυθμισμένοι ημιυπαίθριοι

kokoroskos - Uploaded by xri.lamproy on panoramio.com
Αυτό το σπίτι σαν τι θα υπολογίζεται? 
Θα υπολογίζονται ως βοηθητικοί χώροι με αντικειμενική δαπάνη 40 ευρώ/τ.μ.
Εμπλουτίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε χθες το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, τα τετραγωνικά μέτρα που τακτοποιήθηκαν με τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα υπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης ως βοηθητικοί χώροι. Συγκεκριμένα, η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για τους χώρους αυτούς θα υπολογίζεται με 40 ευρώ/τ.μ. Ταυτόχρονα αποδεσμεύεται η υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε9 από τη μεταβολή των στοιχείων της οικογενειακής κατάστασης των φορολογουμένων, καθώς θα υποβάλλεται μόνο σε περίπτωση αλλαγής περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, από το 2010 και μετά το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο.  

Η 25η Μαρτίου στα χρόνια της Κατοχής

Iταλοί έφιπποι καραμπινιέροι επιτίθενται για να διαλύσουν διαδήλωση πατριωτών στην Πλατεία Συντάγματος την 25η Mαρτίου 1943, κατά τον εορτασμό της Eθνικής EπετείουΣτα χρόνια της φασιστικής Κατοχής ο λαός των Αθηνών γιόρταζε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαχόμενος εναντίον των κατακτητών και έβαφε με το αίμα του την Αθηναϊκή άσφαλτο δείχνοντας έτσι σε όλο τον κόσμο και στους ίδιους τους κατακτητές ότι το 1821 δεν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και στα βιβλία, αλλά είναι η ίδια η αθάνατη ψυχή του Ελληνικού Έθνους, που γράφει την ιστορία του μέσα στους αιώνες με αγώνες και μάχες για την Ελευθερία.
Η άνοιξη του 1942 ήλθε ύστερα από έναν φοβερό χειμώνα πείνας με χιλιάδες θύματα, ενώ λίγο νωρίτερα το δολοφονικό μαχαίρι της προδοσίας είχε χτυπήσει από τα νώτα το Έθνος και το είχε ρίξει σε ένα μούδιασμα παθητικότητας, από την οποία μόλις τότε άρχισε να βγαίνει. Η 25η Μαρτίου ήρθε τότε σαν εγερτήριο σάλπισμα που καλούσε «στα όπλα».


Τι αλλάζει σε πολύτεκνους και τρίτεκνους για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη Βουλή η τροπολογία..

 Οι ευεργετικές διατάξεις για τη εισαγωγή τρίτεκνων και πολύτεκνων στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας ΜΈ που αναμένονταν για αρκετό καιρό, είναι οι μόνες τροπολογίες που πέρασαν τελικά σήμερα τις πύλες του Κοινοβουλίου, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.
Οι διατάξεις για ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνους διορθώνουν μια σειρά από παρενέργειες που είχαν διαπιστωθεί πέρυσι, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα. Παράλληλα ευεργετικές διατάξεις θεσπίζονταν και για τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια.
Την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Βουλή είχε επεξεργαστεί η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και με αυτή, αίρονται μια σειρά εμποδίων για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών, όπως το ηλικιακο όριο (οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων εάν ένας εκ των αδελφών τους ήταν μεγαλύτερος των 26 ετών) και το όριο του οικογενειακού εισοδήματος. Παράλληλα, τίθενται διαφορετικά κριτήρια για τα αδέλφια των δικαιούχων.

ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ "ΕΞΑΝΤΑ"



Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%. Ωστόσο για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές.
Πλέον ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς. Πώς τα κατάφεραν οι απόγονοι των Βίκινγκς;

Αστυνομική Διαταγή έτους 1907

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ – Απίστευτο και όμως αληθινό: Αστυνομική Διαταγή έτους 1907Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Απολαύστε το:

Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.
Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου: