Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η ΔΕΗ εισπράττει παράνομα χαράτσι που έχει καταργηθεί - Τι απαντά η ΔΕΗ


Μάστιγα η εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο – Ανατριχιαστικός διαγωνισμός αντοχής σε παιχνίδι
Τα "μέτωπα" της παρέλασης,οι "ακραίοι" που την απειλούν,με βία και "ψευτοπατριωτισμούς"
Δωρεάν είσοδος την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης
Ειδικοί φρουροί έκαναν χρήση κοκαΐνης – Νεκρός ο ένας από τους δύο
Newsit Live Event! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις φορολογικές σας δηλώσεις
Τουρκική πρόκληση παραμονές της 25ης Μαρτίου - Φρεγάτα έφτασε μέχρι την Εύβοια
Στάση εργασίας την Πέμπτη στο Δημόσιο

Οι Έλληνες πληρώνουν τους ...Γερμανούς!

Δείτε στο ντοκουμέντο της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί, τα υπέρογκα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση της Ελληνικής οικονομίας.




ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΎΝΤΡΟΦΕ
Καπέλλας Δημήτρης

(Δημήτρης Καπέλας, υποψήφιος στο νομό Τρικάλων με το ΣΥΡΙΖΑ) 


Εδώ και δύο χρόνια, βρισκόμαστε σ’ ένα κατηφορικό «σπιράλ θανάτου», αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα του « χθες» για πρώτη φορά στη ιστορία της-για πρώτη φορά- θα λέμε πως ήταν καλύτερη από την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο!
 Η εικόνα της χώρας σε πλήρη αποσύνθεση, η φτώχεια χτυπά για πρώτη φορά κοινωνικές ομάδες που μέχρι χθες, ονομάζαμε μεσαία τάξη. Εικόνες ντροπής γεμίζουν, πλέον την καθημερινότητα μας, ενώ η ζώη των πολιτών υποβαθμίζεται συνεχώς .
Πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα ότι απέμεινε από τις λαϊκές που ψάχνουν μάταια για δουλειά ή που δουλεύουν , χωρίς να πληρώνονται. Επαγγελματίες που βάζουν ο ένας μετά τον άλλον λουκέτο στα καταστήματα τους, ενώ νέοι άνθρωποι, εάν βρουν δουλειά αμείβονται όσο ένα γεύμα την ημέρα.
Το φάσμα της ανεργίας και η ανάγκη για δουλεία πιέζει για μισθούς - χαρτζιλίκι. Τα συνδικάτα μετά τη «μαύρη Κυριακή» της ψήφισης του Μνημονίου 2 οδηγούνται στη διάλυση, καθώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για Συλλογική Σύμβαση.

Το κράτος αποχαιρετά …και τα όπλα


Το «σωστό» κράτος οφείλει να είναι μικρό, ευέλικτο και κομψό, να πάψει ν’ ασχολείται με ό,τι περιττό και κοστοβόρο, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια, επενδύσεις κλπ, και να περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία, όπως είναι η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική. Αυτά εν ολίγοις νομίζαμε ότι αποτελούν, τα καθήκοντα του «αποτελεσματικού» κράτους, σύμφωνα με το απόσταγμα της νεοφιλελεύθερης θεωρίας.
Αυτά μέχρι χθες, διότι σήμερα η πραγματικότητα μάς αποκαλύπτει ευχάριστα, ότι το κράτος μπορεί να γίνει ακόμα πιο μικρό, αρκεί να βγάλουμε από πάνω μας τις παρωχημένες νεοφιλελεύθερες παρωπίδες, που το θέλουν ν’ ασχολείται ακόμα με την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια. Γιατί τάχατες, τόσο ανίκανος είναι ο ιδιωτικός τομέας που δεν είναι σε θέση ούτε ένα πόλεμο να διεξάγει; Άλλωστε μόνο τους τελευταίους τέσσερεις αιώνες, οι στρατοί έπαψαν να είναι αμιγώς μισθοφορικοί. Όλον τον υπόλοιπο καιρό όλο και κάποιος καλός άνθρωπος βρισκόταν, που τους τάιζε και τους εξόπλιζε.

Νέα επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα – Έρχονται και πάλι μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ

Δικαίωμά τους να μας δουλέψουν. Υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε...ΓΖ


Σε διαρκή αναμόρφωση βρίσκεται πλέον το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκονται οι μισθοί του δημοσίου τομέα, εφόσον δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες υπογραφής κλαδικών συμβάσεων έως τις 14 Μαΐου.
Τους επόμενους μήνες αμέσως μετά τις εκλογές αναμένονται νέα επώδυνα κυβερνητικά μέτρα που θα πλήξουν τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τα εφάπαξ βοηθήματα. Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών, η έκρηξη του προβλήματος της ανεργίας αλλά και οι μειώσεις των εισφορών που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο «ανοίγουν» εκ νέου το Ασφαλιστικό, προσδιορίζοντας χρονικά τα νέα μέτρα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Απόπειρα εμπρησμού στο σπίτι της βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά


Έρευνες πραγματοποιεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες που προκάλεσαν σήμερα το πρωί μικρές φθορές, μπροστά από τις πόρτες εισόδου, που βρίσκεται στην περιοχή Παραβόλα.
Σύμφωνα με τη αστυνομία, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε μικρά ταπέτα, που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του σπιτιού. Στην συνέχεια φεύγοντας, κτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κουδούνι με σκοπό να ειδοποιήσουν το συγγενικό πρόσωπο της Σ. Γιαννακά, που κατοικεί στο σπίτι. Από τη φωτιά σημειώθηκαν μικρές φθορές μπροστά από τις πόρτες της εισόδου του σπιτιού, σε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, στην πρόσοψη καταστήματος που βρίσκεται στο ισόγειο της οικίας, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων.

Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;


«Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά; - Στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στη φωτιά. - Βεζίρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς - Ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.


Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ότι κι αν σου πει, - κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα να σου πιεί. - Στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ. - Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ  - Εις τα ταξίματά τους, να μην παραδοθώ.

Εν όσο ζω στον κόσμον, ο μόνος μου σκοπός, - για να τους αφανίσω, θε να ‘ναι σταθερός. - Πιστός εις την πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν, - και σαν αστροπελέκια, χτυπάτε τον εχθρόν.

Ποτέ μη στοχαστείτε, πως είναι δυνατός, - Καρδιοχτυπά και τρέμει, σαν τον λαγόν κι αυτός…»


Ρήγας Φεραίος

«Είμαστε όλοι Έλληνες» στην παρέλαση της Νέας Υόρκης


Aύριο στην ελληνική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα συμμετάσχει η διεθνής κίνηση «Είμαστε όλοι Έλληνες», που κινητοποιήθηκε πρόσφατα μέσα από το διαδίκτυο για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «φέτος, το μήνυμα για ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη λιτότητα και την εξαθλίωση», σημειώνοντας επίσης ότι «ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις καταστροφικές συνέπειες ενός άδικου χρέους» και πως: «η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτελεί μηχανισμό ελέγχου, διότι καλλιεργεί την εχθρότητα και την καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων».
Καταλήγοντας, επισημαίνεται ότι η κίνηση «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την «υποστήριξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των λαών να ζουν ελεύθερα και να καθορίζουν το μέλλον τους χωρίς προστάτες και ρατσιστικά στερεότυπα» και σε «ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απληστία των εταιριών που οδηγεί στην καταστροφή ανθρώπους στην Ελλάδα στην Αμερική και σ’ όλο τον κόσμο, καθώς και για την επικράτηση της δικαιοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Καναδάς: Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου…


Στο κτίριο του Κυβερνείου του Οντάριο υψώθηκε πανηγυρικά η ελληνική σημαία την Πέμπτη, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία της επαρχιακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του Οντάριο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Queen's Parc, στο κέντρο του Τορόντο, παρουσία εκκλησιαστικών και ομογενειακών αρχών.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος, παρέλαβε τη διακήρυξη της Επαρχιακής Βουλής του Οντάριο στην οποία τονίζεται η σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του '21 και ο ουσιώδης ρόλος της ελληνικής παροικίας στην ανάπτυξη του Τορόντο…

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

 ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η τελική πρόταση των υποψηφιοτήτων για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των επερχόμενων εκλογών προς την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε μετά την Νομαρχιακή Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 20 Μαρτίου και μετά από τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και με ομόφωνες αποφάσεις οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ για το Ν. Τρικάλων είναι οι: Βασίλης Γεροδημόπουλος, Δημήτρης Καπέλας, Αγγέλα Κομπόλια, Δημήτρης Παπαθανασίου, Δημήτρης Σαριγγαλάς, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιώργος Χονδρός. Επίσης επιλέχτηκαν τα μέλη της εκλογικής επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό της δράσης για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές.

Τέσσερις δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν το ρευστό πολιτικό κλίμα


Το ρευστό πολιτικό κλίμα αποδεικνύεται σε τέσσερις δημοσκοπήσεις καθώς η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται από 3,8% έως 8,2%.

Όπως δημοσιεύει το real.gr, μετά την εκλογή του Ευ. Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ δείχνει σημάδια ανάκαμψης, οι«Ανεξάρτητοι Έλληνες» αυξάνουν τα ποσοστά του, ενώ σε πτώση βρίσκεται το ΛΑΟΣ. Τα δύο μεγάλα κόμματα σε όλες τις μετρήσεις με το «ζόρι» ξεπερνούν το 30%.

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real news η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6% και Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 20,5%.

Είμαστε ευτυχισμένες; - Της Άννας Ρέμπελου

imageΤης Άννας Ρέμπελου

Πρόσφατα διάβασα ένα καταπληκτικό άρθρο στον βρετανικό Observer με τον τίτλο «Οι γυναίκες και η ευτυχία». Η συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται εάν εμείς οι γυναίκες που σήμερα έχουμε καταφέρει να διευθύνουμε εταιρείες, σχολεία ή ακόμα και χώρες ολόκληρες, είμαστε ευτυχισμένες.
Παρόλο που η ευτυχία δεν είναι κάτι μετριέται ή ζυγίζεται για να καταλήξουμε αμέσως σε ένα εύκολο και άμεσο συμπέρασμα, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Και τούτο διότι η πικρή αλήθεια είναι πως έχουμε υπερβολικά πολλά να κάνουμε. Στο παρελθόν οι γυναίκες έπρεπε να έχουν καλές επιδόσεις ως σύζυγοι, μητέρες και νοικοκυρές. Τώρα πιεζόμαστε να έχουμε και άριστες επαγγελματικές επιδόσεις και συγχρόνως να είμαστε και λεπτές και όμορφες και, και, και……

Στέλλα Νιώτη - Επιστολή παραίτησης- αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ

• Επιστολή παραίτησης- αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ

Με την επιστολή μου αυτή καταθέτω την παραίτησή μου από μέλος της ΚΕ και την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ για τους παρακάτω λόγους:
1. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ, τον Ιούνιο του 2010, το κόμμα, με ευθύνη της ηγεσίας του, απομακρύνθηκε από τις διακηρυγμένες αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προκειμένου να υπηρετήσει πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με στόχο να εξυπηρετήσει έναν αδιέξοδο κυβερνητισμό σ’ ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μοναδική πυξίδα το εφεύρημα της κυβερνώσας Αριστεράς, επιδιώκει να ενταχθεί στο κάδρο των δυνάμεων «ευθύνης»- και υπεύθυνων για την κατάντια της χώρας-, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
2. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, επέλεξε να επενδύσει σ’ ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που αποδομείται, για να δρέψει από τους σάπιους καρπούς του, χωρίς προοπτική και όραμα για την υπέρβαση της κρίσης.

Ιωάννης Σταυριανός, “Πραγματεία των περιπετειών του βίου μου…”

Ο Ιωάννης Σταυρινού Σταυριανός (1804-1887) από το χωριό Λόφου, της επαρχίας Λεμεσού, πολέμησε ως εθελοντής κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 και αργότερα υπηρέτησε στη χωροφυλακή του προσωρινού Ελληνικού κράτους από όπου αποστρατεύτηκε σε ηλικία 59 ετών με το βαθμό του ταγματάρχη. Άφησε χειρόγραφο αυτοβιογραφικό απομνημόνευμα όσων έζησε κατά τον αγώνα, με κορυφαία στιγμή την προσωπική μαρτυρία του από τη δολοφονία του Καραϊσκάκη, από συναγωνιστή του, κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των Τούρκων. Το έργο δημοσιεύθηκε το 1976, με επιμέλεια Ελένης Αγγελομάτη-Τσουγκαράκη, στην Επετηρίδα Εταιρείας Στερεοελλαδικών Μελετών και ανατυπώθηκε αυτοτελώς από την ίδια Εταιρεία το 1982 ―από όπου αναδημοσιεύεται το σχετικό απόσπασμα και το πορτρέτο του].
Πραγματεία των περιπετειών του βίου μου και συλλογή διαφόρων αντικειμένων αγνώστων έτι εν τη ελληνική Ιστορία”.
Κατά το έτος 1821 ευρέθην εις την Αλεξάνδρειαν της Παλαιστίνης μετά του πατρός μου χάριν εμπορίου. Εκεί παρουσιάσθη είς δερβίσης, ιεραπόστολος της Εταιρείας, και μας κατήχησεν τα της Επαναστάσεως μυστήρια. Επανήλθομεν εις Κύπρον το 1822. Ο πατήρ μου αποβίωσεν απόπληκτος, διότι η κινητή περιουσία μας ηρπάσθη παρά των Τούρκων όλη.

Απαράδεκτη πρόταση του Μάκη Γιομπαζόλια για το μεταναστευτικό


του Θέμη Δημητρακόπουλου

o προαλειφομενος για υποψηφιος στο ψηφοδελτιο της Α Αθηνας της Δημοκρατικης Αριστερας, εκ μερους του συνεργαζομενου σχηματος των “Ελευθερων Πολιτων”, Μακης Γιομπαζολιας, προτεινε την εκτοπιση των “λαθρομεταναστων” σε στρατοπεδα που θα δημιουργηθουν σε ξερονησια του Αιγαιου.
Θεσεις σαν κι αυτη πο…ρρω απεχουν απο την αντίληψη για τα ανθρωπινα δικαιωματα και το αξιακο περιεχομενο της Αριστερας, για τα θεματα που σχετιζονται με τη μεταναστευση και τα συνακολουθα προβληματα. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης στα ξερονησια θυμιζουν αλλες εποχες που πιστευαμε οτι εχουμε αφησει πισω μας οριστικα…
Τα υπαρκτα προβληματα στο θεμα των μεταναστων, η Δημοκρατικη Αριστερα τα αντιμετωπιζει παντα στη βαση των ανθρωπιστικων αρχων, πολυ μακρια απο ολοκληρωτικου και ρατσιστικου τυπου αντιληψεις, απο τις οποιες εμφορουνται αλλα κομματα και κομματιδια.