Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εξπρές απαλλοτριώσεις ιδιωτικών περιουσιών υπέρ των ξένων δανειστών!


Απαλλοτριώσεις-εξπρές ιδιωτικών περιουσιών προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το οποίο θέτει πρακτικά υπό την απειλή της κατάσχεσης το σύνολο των ιδιωτικών περιουσιών της χώρας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του εξωτερικού δανεισμού, με τροποποίηση του κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων μέσω του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις».


Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, όπως είχε αποκαλύψει στις 14/02 το defencenet.gr η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, είχε «βάλει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!

 Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη-απαλλοτρίωση, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!) κάνοντας χρήση του λεγόμενου «πλαγιαστικού δικαιώματος».

Η ΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941-1944

Ρέππας: Το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις - Τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

 Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο για την ελληνική δημόσια διοίκηση σύστημα αξιολόγησης, που θα έχει άμεση επίπτωση στην εξέλιξη της καριέρας των εργαζομένων στο δημόσιο, την ιεραρχία και τη μισθολογική τους προαγωγή.
Το Προεδρικό Διάταγμα τέθηκε από την Τετάρτη και για μία εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, και κατόπιν θα σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο υπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα μπορεί να αρχίσει εντός του 2013. Πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή, που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναμόρφωσή του, είπε ο κ. Ρέππας.

UNICEF: Εκατό παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε ημέρα στη Ζιμπάμπουε


Η υγεία των παιδιών και των γυναικών της Ζιμπάμπουε, ιδιαίτερα στις πιο φτωχές περιοχές της χώρας, παρουσιάζει οξεία επιδείνωση, καθώς εκατό παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε ημέρα από ιάσιμες ασθένειες, προειδοποιεί με έρευνα του το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF).
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από κοινού με το υπουργείο Υγείας της Ζιμπάμπουε από τον Μάιο τα ποσοστά της θνησιμότητας των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχει αυξηθεί κατά 20% από το 1990.
Όπως αποκάλυψε η μελέτη, βασικοί τομείς για τη λειτουργία της Ζιμπάμπουε, όπως οι τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Γιατί μπορεί και να τους ξαναψηφίσω

Γιατί μπορεί και να τους ξαναψηφίσω«Όλοι μου λένε τι να κάνω μα εγώ τις σκέψεις μου ρωτώ…»
Και ρωτώ. Τι επιλογές έχω;
Μέχρι τη ώρα που γράφω είναι τα σημερινά κόμματα και κάτι παραφυάδες που έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα κατέβουν στο στίβο των εκλογών. Είναι επίσης οι επιλογές του λευκού του άκυρου και της αποχής.
Και αρχίζω

ΠΑΣΟΚ
Τους ψήφιζα, γιατί λέει μου άρεσε ο σοσιαλισμός. Τον πούλο στα μάτια μου. Έφαγα το δούλεμα της αρκούδας (του Πάγκαλου ήθελα να πω),

Ν.Δ.
Αν κρίνω από τον κωλοτούμπα αρχηγό, φαντάσου τι θα ‘νε οι αποκάτω.

ΚΚΕ
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εκτός των άλλων, η συμφωνία είναι σεβαστή. Μέχρις εκεί. Μακριά από συνομωσίες εξουσίας. Κι αν τρελαθεί ο λαός ξαφνικά και σας δώσει κανένα παράξενο ποσοστό εσείς θα το θεωρήσετε προβοκάτσια.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα. Το φάντασμα της Αριστεράς!

http://www.avgi.gr , Του Άγγελου Μανταδάκη

Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας βάλλει πυρ ομαδόν κατά της Αριστεράς. Ιδιαίτερη αιχμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και η πιο ενοχλητική δύναμη που ταυτόχρονα διαθέτει και ενωτική πρόταση. Βενιζέλος, Σαμαράς, Δασκαλόπουλος, τρόικα, Αλαφούζος, Μπόμπολας και λοιπές φιλελεύθερες δυνάμεις συντονίζονται σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά αντιαριστερή εκστρατεία.
Τι επιδιώκουν; Σε τι ελπίζουν;
Αρθρογράφοι και αναλυτές που εκπροσωπούν το think tank του μνημονιακού μπλοκ κάνουν λόγο για το τέλος της ιδεολογικής δικτατορίας της Αριστεράς που επικράτησε στη Μεταπολίτευση.
Άλλοι χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως την τελευταία «σοβιετική δημοκρατία» της Ευρώπης!
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία ότι, παρά το γεγονός πως τα κόμματα αυτά κυβέρνησαν επί δεκαετίες, για τη σημερινή οδυνηρή κατάσταση του τόπου ευθύνεται η Αριστερά ή τουλάχιστον εξίσου με αυτά…

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ!


ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ!

Μια τραγική κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και δύο χρόνια στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συγκεκριμένα του φαρμάκου. Ο λεγόμενος «εξορθολογισμός» της φαρμακευτικής δαπάνης πλήττει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι από το 0%, στη συμμετοχή της αγοράς των φαρμάκων τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, πήγαν στο 10%!
Σύμφωνα με καταγγελία των μελών συλλόγων με χρόνια νοσήματα, στο ΦΕΚ (497 / 28.2.2012) αναφέρεται ότι δωρεάν θα παρέχονται όλα τα φάρμακα εφόσον τα προμηθεύεται κάποιος από τα δημόσιο νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
«Αυτό τι σημαίνει;» αναρωτιούνται οι χρόνια πάσχοντες. «Ότι όσοι ασφαλισμένοι δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ για να απευθυνθούν στα φαρμακεία του Οργανισμού θα τα προμηθεύονται με συμμετοχή;». Για το λόγο αυτό μάλιστα έχουν αποστείλει και επιστολή στους υπουργούς Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και Υγείας Α. Λοβέρδο ώστε να διευκρινιστεί σε ποιους αναφέρεται η παράγραφος αυτή στο ΦΕΚ.

Πεθανε ο Γιάννης Μπανιάς της ανανεωτικης αριστερας


«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς.
Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε το 1939 στην Αρτα. Οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στην προδικτατορική αριστερά. Προσχώρησε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, του οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1982 έως το 1988.
Μετά τη διαφωνία του με τον Λεωνίδα Κύρκο και τη διάσπαση της ανανεωτικής αριστεράς, ο Γιάννης Μπανιάς ίδρυσε το ΚΚΕ Εσωτερικού (Ανανεωτική Αριστερά), το οποίο μετονομάστηκε σε ΑΚΟΑ, η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του τελευταίου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπανιάς εξελέγη βουλευτής το 2007, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009.

http://www.iefimerida.gr/