Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: «Όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές


Παλιά μας τέχνη κόσκινο....ΓΖ
Η κ. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ το 1981 και «είχε απορριφθεί και τότε», και χαρακτήρισε «αλλαγή βιτρίνας» τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα ότι αμφισβητεί και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στις περιφερειακές εκλογές, όλα τα κόμματα συνασπίστηκαν για να μην εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζονταν από το ΚΚΕ.

«Αυτή η πρόταση, λοιπόν, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο απ' την αλλαγή μιας βιτρίνας», ανέφερε χαακτηριστικά η γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Να δεχτώ, πρόσθεσε, ότι μπορεί αυτή η βιτρίνα να είναι πιο όμορφα διακοσμημένη, να λειαίνει κάποιες οξείες γωνίες, το αποτέλεσμα, όμως, όπως έχουν δείξει ανάλογες κυβερνήσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και παλιότερα, αυτές οι κυβερνήσεις αναγκαστικά θα είναι υποχείρια της αστικής τάξης».

Δουλεύουν σε υπόγεια με κλειδωμένες πόρτες



Το όργιο της «μαύρης εργασίας» εν μέσω κρίσης αποκαλύπτουν οι έλεγχοι
  
Χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους εντόπισε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ κατά τους ελέγχους της το 2011, αποδεικνύοντας ότι η μαύρη αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα όχι απλώς «ζει και βασιλεύει», αλλά και θεριεύει λόγω κρίσης, που όχι απλώς ευνοεί αλλά -όπως αποδείχθηκε- επιβάλει και τη νομοθέτηση της απορρύθμισης της εργασίας.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν εκτός των άλλων δεκάδες βιοτεχνίες που ενώ στα χαρτιά εμφανίζονται ως πτωχευμένες, λειτουργούν παρανόμως χρησιμοποιώντας δεκάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους, κυρίως μετανάστες, οι οποίοι συνήθως εργάζονται σε υπόγεια, χωρίς παράθυρα και με κλειδωμένες πόρτες.

Τι εστί Τράπεζα σήμερον


  του Γιάνη Βαρουφάκη  
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες που λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Που έπαιρναν δηλαδή ρίσκο και είτε, εφόσον τους «έβγαινε», κέρδιζαν είτε, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν «κατ’ ευχήν», διακινδύνευαν την ύπαρξή τους. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Τέτοιες τράπεζες σήμερα δεν υπάρχουν. Σήμερα οι «ιδιωτικές» τράπεζες, παγκοσμίως, αποτελούν έναν παραπλανητικό ευφημισμό. Ιδίως μετά το Κραχ του 2008, οι τράπεζες λειτουργούν ως μορφώματα που συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αποτελώντας έτσι βαρίδια που τραβάνε τις κοινωνίες και τις αγορές μαζί τους στον πυθμένα ενός ωκεανού ζημιών και χρέους.
Αυτές τις μέρες, που μια υπό προθεσμία (και υπό αμφιλεγόμενη νομιμοποίηση) κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» την λεγόμενη επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καλό είναι να θυμηθούμε τι εστί τράπεζα την σήμερον. Για να το θυμηθούμε όμως αυτό, χρειαζόμαστε μια αναδρομή στο ιστορικό του πώς φτάσαμε εδώ που είμαστε.

«Απελευθερώνονται» οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2013


Αντί απελευθέρωσης της ΔΕΗ , απελευθερώστε το ΛΑΟ Γ.Ζ.
Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση, που αφορούν δηλαδή οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, και τα οποία από τον Ιανουάριο του 2013 -στο πλαίσιο του μνημονίου- παύουν να ρυθμίζονται από το κράτος, προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωσταντίνου, στη διάρκεια απολογιστικής συνέντευξης που έδωσε για το έργο του στο υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, έστειλε μήνυμα προς τη ΔΕΗ να επανεξετάσει τις αυξήσεις τιμολογίων που έκανε στη μέση και υψηλή τάση, δύο κατηγορίες που έχουν απελευθερωθεί και οι αναπροσαρμογές έχουν πάψει να ρυθμίζονται από το κράτος, καλώντας την να προσαρμοστεί στις υποδείξεις που της έχει κάνει για το θέμα η ΡΑΕ, και να διαμορφώσει τις τιμές της χαμηλότερα.

Guardian: «Ξαφνικά οι γαλλικές εκλογές απέκτησαν ενδιαφέρον»

γαλλικές εκλογές, Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος, πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, Guardian, Για πολλές εβδομάδες, η γαλλική προεκλογική εκστρατεία έμοιαζε μάλλον βαρετή και προβλέψιμη. Ηταν επιπλέον γαλλοκεντρική: κανείς υποψήφιος δεν έμοιαζε να καταλαβαίνει ότι υπάρχει ο έξω κόσμος, η Ευρώπη και τα οικονομικά της προβλήματα. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι πλέον προβλέψιμο.
Σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται να προπορεύεται στον α' γύρο ενώ ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται αντιμέτωπος με απροσδόκητες απειλές. Στην αρχή, τα πράγματα ήταν απλά για τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών αφού κέρδιζε πολιτικά από τη δυσαρέσκεια όλων των κοινωνικών στρωμάτων από την πολιτική του Σαρκοζί.

ΑΠΟ ΤΟ 1829 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο ελληνισμός της διασποράς στην μακραίωνη τρισχιλιετή ιστορία του έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην στήριξη και δικαίωση του έθνους και του γένους μας. Οδυσσέας ο Ελληνας πάντα. Τότε και σήμερα δεν διαφέρει πολύ στην ψυχοσύνθεσή του. Περίεργος για την εξερεύνηση του αγνώστου. Τολμηρός στις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Πείσμων και πολυμήχανος αντιπαρέρχεται τα προβλήματα και δημιουργεί, προοδεύει, ευημερεί και μεγαλουργεί.
Δύσκολο να υπολογισθεί με ακρίβεια η αριθμητική δύναμη της ελληνικής διασποράς που σχηματίζεται από αμφικτιονίες δεμένες γερά στον ομφάλιο λώρο της Μητρόπολης. Βασικά και ουσιαστικά στη σημερινή ανεπτυγμένη εποχή και με τη νέα τάξη πραγμάτων όταν λέμε "Ελληνισμός της Διασποράς" πρέπει να εννοούμε τον υπερπόντιο.