Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Υποψίες

Είχαμε πει από καιρό ότι το ελληνικό ζήτημα απασχολεί και τη Λατινική Αμερική πάρα πολύ. Ποτέ η Ελλάδα δεν ακούστηκε τόσο πολύ στην περιοχή όσο τώρα, με τρόπο πικρό που φέρνει αναγκαστικά ή μη εικόνες από το κοντινό παρελθόν, από το οποίο πολλές χώρες της περιοχής δεν έχουν ακόμη βγει. Οι όλοι συσχετισμοί είναι ανατριχιαστικά ίδιοι, παρά το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά είναι και ήταν σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικά. Τόσο ίδιοι που γεμίζουν υποψίες.
Έχω μια υποψία ότι θα καταλήξουμε χειρότερα από την Αργεντινή του 2000-2002 που πούλαγε τα αεροπλάνα της εικονικά για μερικά δολάρια…
Έχω μια υποψία ότι η κατατρομοκράτηση του κόσμου με νούμερα και αριθμούς που πάντοτε πλασάρονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με τον εκβιασμό, μοιάζει πολύ με την κρίση («χρέους») του Μεξικού το 1982 και την κρίση («υπερπληθωρισμού και χρέους») της Βολιβίας το 1985.
Έχω μια υποψία ότι η τρομοκρατία της «εφιαλτικής» δραχμής μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη τρομοκρατία της αποδολαριοποίησης στο Εκουαδόρ και την Αργεντινή την προηγούμενη δεκαετία.

Ποιός είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;



"Ποιός είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρεί κέρδη σε όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια (...). Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιός, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ; Όταν έξαφνα στα 1929-31 το κράτος ζήτησε, λόγω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τότε τη χώρα μας, να κατεβάσουν οι ξένοι ομολουγιούχοι το ποσοστό που πληρώναμε σε τοκοχρεολύσια, οι Άγγλοι δέχτηκαν να το μειώσουν σε 35%, αλλά οι Έλληνες ομολογιούχοι αρνήθηκαν. Να λοιπόν,, ποιός είναι ο πατριωτισμός τους! Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα"

Άρης Βελουχιώτης, ομιλία ατη Λαμία, 29 Οκτώβρη του 1944

Π.Λαφαζάνης "Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να βγουν πανίσχυρες"

Από τις πιο σοβαρές προσωπικότητες της Αριστεράς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης, βάζει τα ουσιαστικά διλήμματα και στόχους για τις εκλογές στις 6 Μάιου, λέγοντας ότι «…Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες μη κοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς) πρέπει να βγουν πανίσχυρες και ουσιαστικοί νικητές από τις κάλπες. Ήττα του δικομματισμού χωρίς μια μεγάλη νίκη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πουκάμισο αδειανό…
Επαναλαμβάνω, ο στόχος αυτών των εκλογών είναι διπλός και αξεχώριστος: συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε μεγάλη συμπαραταγμένη ηγεμονική δύναμη, για να διαδραματίσει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις…». Παρακάτω δηλώνει ότι «…Είναι το πιο πιθανό, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι Πράσινοι, πέρα από τις προφανείς διαφορές τους, να συναποτελέσουν στηρίγματα του δικομματισμού, αν ο τελευταίος δεν θα διαθέτει μετά τις εκλογές κοινοβουλευτική αυτοδυναμία…».Τέλος εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο των ακροδεξιών «…Με βαθύτατη ανησυχία, επίσης, πρέπει να δούμε συνολικά το δεξιό, ακροδεξιό μπλοκ με την φασιστική απόφυση να συγκεντρώνουν δημοσκοπικά πάνω από 45%, ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά ποσοστά επιθετικής δεξιάς, εν μέσω μνημονίου και καπιταλιστικής κρίσης.
Όλα τούτα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εύκολες εκφωνήσεις αριστερής εξουσίας…»


Πρώτος ο Γλέζος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ!

 
Ρε, το λιοντάρι βρυχάται ακόμη.
Ο Μ. Γλέζος θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για άλλη μία φορά μπαίνει μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα και το λαό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχηματίσει ένα ψηφοδέλτιο όπου συμμετέχουν «αι γενέαι πάσαι» της Αριστεράς, ενώ χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και αντιπροσωπεύει τις τάσεις του κόμματος.
Έτσι πικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη (και εκλόγιμη) θέση η πανεπιστημιακός Θεανώ Φωτίου (προέρχεται από την ΑΚΟΑ), στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Τσουκαλάς (πρώην πρόεδρος ΟΤΟΕ, είναι από τους συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) στην ...τέταρτη θέση η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου και στην πέμπτη θέση ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.


Προς τον Πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Προς τον Πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τηςΓερμανίας στην Ελλάδα.

Αξιότιμε κ. Πρέσβη Γλυφάδα 14 Απριλίου २०१२

Μία από τις στιγμές της Πολιτικής και Επιστημονικής μου διαδρομής την οποία αξίζει να θυμάται κανείς, ήταν η δημιουργική την δεκαετία του 90’ συνομιλία μου με τους καθηγητές και φοιτητές του Πολυτεχνείου της Στουτγκάρδης οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και εθελοντικά στην πρόταση μου για την δημιουργία μίας νέας πόλης στα παράλια της Θράκης. Η πόλη θα δέχονταν την τρίτη σε ένα αιώνα, τον 20ο , Ποντιακή Προσφυγοποίηση.
Τα σχέδια για την νέα πόλη που επεξεργάσθηκε η ομάδα του Πολυτεχνείου της Στουτγκάρδης παρουσιάσθηκαν σε μια πολύ ωραία εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1997. Ο Γκαίτε θα ήταν πολύ ευτυχής εκείνη την βραδιά.
Οι μνήμες μου αυτές ενώνονται με τις μνήμες των εκδηλώσεων αλληλεγγύης του Γερμανικού λαού προς τους Έλληνες δημοκράτες κατά την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ για τα στατιστικά στοιχεία Μαρτίου


 APOLLON PRESS  http://apollonpress.blogspot.com

Στα 785.203 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο. Από αυτά 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3ηΓυμνασίου) αναλογεί το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,16%.

Guardian: Οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες και η γερμανική υποκρισία


Το ρόλο που έχουν παίξει στη συσσώρευση του υπέρογκου ελληνικού δημόσιου χρέους οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία εξετάζει η εφημερίδα Guardian, μεταφέροντας εκτιμήσεις Ελλήνων πολιτικών και ειδικών που μιλούν για «υποκριτική στάση» από το Βερολίνο και το Παρίσι.
Η πραγματικότητα στον τομέα πώλησης όπλων στην Ελλάδα δεν κολακεύει τη Γερμανία, σχολιάζει η εφημερίδα, παραθέτοντας στοιχεία που δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων βρίσκεται στο 10%. Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι ακόμα και μετά το ξέσπασμα της κρίσης Γερμανία και Γαλλία προσπάθησαν να πουλήσουν ακριβά οπλικά συστήματα στην Ελλάδα, η οποία δαπανά για την άμυνα διπλάσια από κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.

Η Λοταρία της Βαβυλώνας και οι εκλογές


του Γιώργου Λ.

Ένα πρωινό του 2005, ο Ντέιβιντ Τσό, 28 ετών, επιτυχημένος graffiti artist, πήρε ένα τηλεφώνημα. Μπήκε στο αυτοκίνητο του και επισκέφτηκε μια εταιρία στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Ο, ιδιόρρυθμος, ιδιοκτήτης του ζήτησε να καλύψει με graffiti μερικούς τοίχους της εταιρίας. Ο καλλιτέχνης ζήτησε μερικές χιλιάδες δολάρια, και ο ιδιοκτήτης του έδωσε την δυνατότητα να πληρωθεί με μετοχές της, νεοσύστατης, εταιρίας. Ο καλλιτέχνης, διστακτικά, δέχθηκε. Οι μετοχές του στην εταιρία, Facebook Inc, στοιχίζουν πλέον $100εκ. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Καρτέσιος, και ο Σωκράτης πέθαναν στην ψάθα, σε πιάνει θλίψη. Είναι όμως έτσι;
 

Münchau:H Ισπανία σε... mission impossible!


Οι αγορές πανικοβάλλονται μήπως η Ισπανία αποτύχει στους στόχους για το έλλειμμα ή με τη σκέψη ότι μπορεί να τους πετύχει; Αυτή, κατ’ εμέ τουλάχιστον, είναι η κρίσιμη ερώτηση που αντιμετωπίζουν οι ρυθμιστές της ευρωζώνης. Η τελική κατάληξη της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Η ειδησεογραφία μοιάζει να υποστηρίζει ότι οι αγορές πανικοβάλλονται για τα ελλείμματα. Νομίζω ότι είναι λάθος. Οι επενδυτές που εγώ γνωρίζω φοβούνται μήπως η λιτότητα καταστρέψει την ισπανική οικονομία και ωθήσει τη χώρα είτε έξω από το ευρώ είτε στα χέρια του European Stability Mechanism.
Η τρέχουσα άποψη που επικρατεί στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στις περισσότερες εθνικές πρωτεύουσες (μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, και η Μαδρίτη) είναι ότι δεν υπάρχει υπερβολική λιτότητα. Αυτό που μετράει είναι η αξιοπιστία. Άπαξ και χάσεις τον στόχο, πρέπει να υπερβάλεις για να τον πετύχεις την επόμενη φορά. Στόχος είναι ο στόχος και είναι ο μόνος…

Αργεντινή : Ενεργειακές πηγές και οικονομική Δημοκρατία.


 Tου Κώστα Ήσυχου http://vathiprasino.blogspot.com
Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης της Αργεντινής και της Πρόεδρου της Μαρία Χριστίνα Φερνάντες για επίσπευση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας της Αργεντινής Y.P.F.-REPSOL, η πλειοψηφία των μετοχών της οποίας βρίσκεται στα χέρια ιδιωτικών Ισπανικών εταιριών, ανοίγει ένα νέο και ενδιαφέρον κεφάλαιο για τον υπό συνεχή διαμόρφωση παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έχει οδηγήσει την συντηρητική Ισπανική κυβέρνηση Ραχόι αλλά και την αντιπολίτευση ( Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας) στα πρόθυρα ενός διπλωματικού πολέμου, σε πρώτη φάση, με την Αργεντινή.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς και στην Ισπανία αλλά και στην Αργεντινή στηρίζουν δυναμικά την απόφαση της Πρόεδρου Μ.Κ.Φερνάντες και δήλωσαν ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία που φέρνει σε κοινωνικό και εθνικό έλεγχο της ενεργειακές πηγές της χώρας.

Ανθρωποι υπεράνω υποψίας οι νέοι παιδεραστές


Κινούνται ανάμεσά μας και είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας. Η τελευταία έκθεση του Χαμόγελου του Παιδιού έδωσε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για το προφίλ του νέου παιδεραστή.
Μετά και τις τελευταίες υποθέσεις παιδεραστίας στη χώρα μας το Χαμόγελο του Παιδιού κατέληξε πως οι περισσότεροι παιδεραστές είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αρκετά καλού μορφωτικού επιπέδου και σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί, προπονητές, γονείς, ιερείς, άτομα σε θέσεις εξουσίας και γενικά άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας φέρονται να είναι οι βασικοί ύποπτοι στις τελευταίες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών: άτομα που τα παιδιά γνωρίζουν, εμπιστεύονται, αγαπάνε και γενικά έχουν χρόνο και χώρο μαζί τους.

Γαλλία: Ολοκληρώνεται η εκστρατεία για τις εκλογές


  Οι δύο βασικοί αντίπαλοι στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομική κρίση λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών την Κυριακή, την ώρα που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρη νίκη στον Ολάντ.

Σε διαφορετικές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο Σαρκοζί δήλωσε ότι βοήθησε την ευρωζώνη να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση χρέους που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, γεγονός που τον καθιστά πιο κατάλληλο να διαχειριστεί τη γαλλική οικονομία.
«Ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ δεν υφίσταται πια», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Η Ευρώπη αναρρώνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Τη στιγμή που θα χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για μείωση των δαπανών, του ελλείμματος και του χρέους, η Γαλλία θα έχει την τύχη της Ισπανίας», υπογράμμισε ο Σαρκοζί αντιπαραβάλλοντας την εμπειρία του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την έλλειψη εμπειρίας του Ολάντ.
«Δεκακομματική» Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 2,8 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου της εταιρείας, η ΝΔ προηγείται με 22,7% (110 έδρες), και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 17,9% (48 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8% (31 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,5% (25 έδρες), το ΚΚΕ με 9% (24 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4% (22 έδρες), η Χρυσή Αυγή με 4,8% (13 έδρες), ο ΛΑΟΣ με 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,2% (9 έδρες), η Δημοκρατική Συμμαχία με 3% (8 έδρες), ενώ, «άλλo κόμμα» προτιμά το το 3,4%.

Διαφωνήσαμε αλλά θα … τα πάρουμε!




Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ύψος της προεκλογικής επιδότησης των κομμάτων (12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση), το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση του, επισημαίνοντας ότι στη διάρκεια της σύσκεψης της Διακομματικής Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της μείωσης της κρατικής επιδότησης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό. Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει ότι η πρότασή του αυτή συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το ΚΚΕ πήρε ξεκάθαρη θέση στη Διακομματική Επιτροπή υπέρ της μείωσης της κρατικής επιδότησης προς τα κόμματα για τις εκλογές, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό, ζητώντας ταυτόχρονα η όποια κρατική επιδότηση να είναι ίση για όλα τα κόμματα και να καταργηθεί η αγορά τηλεοπτικού χρόνου στα κανάλια.

ECONOMIST: ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

 ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ "ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ" ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ!
Ο Economist με νέο άρθρο του, στο πλαίσιο κύματοςαπαράδεκτων δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού τύπουασκεί νέα ωμή και άκρως αποκαλυπτική των εκβιασμών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου επέμβαση στην προεκλογική μάχη της χώρας μας.
Άσκοπες και άκαιρες χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία 30 εκατ. ευρώ.

Με διαδικασίες εξπρές η έξωση όσων χρωστούν ενοίκια

 «Χρωστάτε ενοίκια, περάστε έξω γρήγορα». Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το νέο σλόγκαν του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς από δω και στο εξής οι εξώσεις θα προχωρούν με διαδικασίες εξπρές. Οι «κακοί» ενοικιαστές θα πετιούνται εκτός με συνοπτικές διαδικασίες, άσχετα αν οι λόγοι που δεν έχουν να πληρώσουν είναι η ανεργία, ή οι περικοπές μισθών.
Με το Ν. 4055/2012 του υπουργείου Δικαιοσύνης, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου επήλθαν τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε η αποβολή του δύστροπου μισθωτή, δηλ. εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, να επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, χωρίς όμως να χάνει ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του. Η αποβολή θα υλοποιείται με τη δικαστική έκδοση διαταγής απόδοσης του μισθίου.
Ο δύστροπος ενοικιαστής όχι μόνο θα καλείται να πληρώσει τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς που δεν έχουν πληρωθεί. Ειδικά για τα τελευταία θα μπορεί να επέμβει και το δικαστήριο εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.

Αυλαία για την Ζωζώ Ζάρπα



Λίγους μήνες μετά τον Νίκο Βασταρδή, έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 73 ετών, από καρδιακό επεισόδιο, η σπουδαία ηθοποιός και αγωνίστρια της Αριστεράς Ζωζώ Ζάρπα. Με μακρά δημιουργική διαδρομή στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση, υπήρξε από τους συνιδρυτές, το 1981, του θεάτρου Θεμέλιο (μαζί με τον Ν. Βασταρδή και τους Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη), ενώ από το 1992 δίδασκε αρχαίο δράμα στην ομώνυμη δραματική σχολή.
Η Ζωζώ Ζάρπα ήταν αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, όπου πήρε μέρος ως μέλος και κορυφαία του χορού σε όλες τις τραγωδίες και κωμωδίες σε σκηνοθεσίες Ροντήρη, Μινωτή, Μουζενίδη, Σολωμού κ.ά. Αργότερα συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα, όπως το θέατρο Στοά του Θανάση Παπαγεωργίου, το θέατρο Λαμπέτη του Γιώργου Λεμπέση, με τον Βασίλη Τσιβιλίκα κ.ά., ενώ παράλληλα σκηνοθετούσε για το θέατρο, με τελευταία της δουλειά το Μερικοί τον προτιμούν νεκρό, του του Β. Δουκουτσέλη, στο θέατρο Θεμέλιο.

Στα 7,278 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο


Υστέρηση στα έσοδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7.278 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 333 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι του στόχου του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 8.596 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.399 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 12.840 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση της τάξης των 135 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (12.975 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 11.443 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012, παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 160 εκατ. έναντι του στόχου (11.603 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !...

http://logoplokies.blogspot.com/

Πού θα πυροδοτηθεί το επόμενο ντόμινο που θα σαρώσει το σύνολο της Ευρωζώνης; Στη Μαδρίτη, που κινδυνεύει να βρεθεί σε κρίση δανεισμού άμεσα, καθώς οι αγορές την τιμωρούν ταυτόχρονα για έλλειψη τόλμης για επιβολή πιο σκληρής λιτότητας αλλά και για την ύφεση που η λιτότητα έχει ήδη προκαλέσει; Ή στο Παρίσι από τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις, που είναι πολύ πιθανόν να φέρουν τη Γαλλία όχι απλά σε διαφοροποίηση αλλά στους αντίποδες της Γερμανίας;
Με τη νίκη του Ολάντ στο δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής την 6η Μαΐου να προεξοφλείται από όλες τις δημοσκοπήσεις, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει δημοσίευμα της χθεσινής «Μοντ» που καταγράφει την αδυναμία των Σοσιαλιστών να διασφαλίσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν αμέσως μετά, διαπίστωση που καθιστά υποχρεωτική τη συνεργασία είτε στην κυβερνητική πλειοψηφία είτε ακόμη και με συμμετοχή στην κυβέρνηση της παράταξης του υποψηφίου προέδρου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς Μελανσόν.

«Ο Θάνατος δεν είναι το τέλος» λένε οι επιστήμονες σύμφωνα με τον Αϊνστάιν



Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο τον Αϊνστάιν....
Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται. Δεν δημιουργείται και δεν καταστρέφεται απλά υπάρχει. Ξεκινώντας από αυτό, και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος,είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί. Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν;
Για τους μελετητές, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, είναι μια πραγματικότητα πολύ πιο αντικειμενική από αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα δεδομένου ότι έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, θεμελιώδεις όσον αφορά την προσέγγιση μας απέναντι στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται όπως τις αντιλαμβανόμαστε.