Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ένα συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation.


Ο συντάκτης, Raoul Vaneigem

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΚΟΛ, ΔΕΞΙΑ ΟΦΣΑΙΝΤ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Φελνίκος
Δημοσκοπήσεις τέλος. Από σήμερα, και για τις επόμενες 15 ημέρες, ό,τι μαθαίνετε για την πιθανή εκλογική επίδοση των κομμάτων θα είναι από ακριτομύθιες έως επιθυμίες, από διοχετεύσεις των κομματικών επιτελείων έως «μαιμουδιές» των μίντια.
Σε κάθε περίπτωση θα περισσεύει το συμφέρον και η ιδιοτέλεια όσων διακινούν τις δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα των μυστικών ερευνών, που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, αλλά ένεκα της, εκ του νόμου, απαγόρευσης δεν θα δημοσιοποιούνται.
Με τα έως σήμερα ευρήματα μπορούμε να εξαγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία όμως ενδέχεται, έστω και οριακά, να τροποποιηθούν προς όφελος μάλλον του δικομματισμού, που προσώρας πόρρω απέχει από το να συγκεντρώνει ποσοστά τα οποία δεν θέτουν εν αμφιβόλω την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Ας δούμε όμως ποια είναι τα ευρήματα των πολιτικών ερευνών, τα οποία πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν πριν προσέλθουμε στις 6 Μαΐου στις κάλπες και ας προσπαθήσουμε να δούμε τις πολιτικές παραμέτρους της (δημοσκοπικής) ψήφου των πολιτών.

Ευ.Βενιζέλος: Ο Σαμαράς κρυβόταν πίσω από εμένα

Δεν καταλαβαίνω τίποτε!!! Και κυρίως δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο άγχος για συνεργασία με το Σαμαρά? Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι πράγματι με την ψήφο μας θα κριθεί η πορεία της χώρας για το υπόλοιπο του αιώνα....  Και το μόνο εκβιαστικό δίλημμα που βλέπω είναι: ψηφίστε τις δυνάμεις της υπευθυνότητας, των νοικοκυραίων για να μη χρεοκοπίσουμε. Εν το μεταξύ οι άνεργοι ξεπέρασαν το ενα εκατομμύριο. ΓΖ

Με νέα επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά και στα κόμματα της Αριστεράς, χωρίς να τα κατονομάζει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ευρωεκλογές, μία μεγάλη επίσημη δημοσκόπηση με κάλπη ότι είναι μία δεδομένη κυβέρνηση με δεδομένη πολιτική, αυτή του μνημονίου» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξήγησε ότι δεν υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας σε αυτές τις εκλογές. «Υπάρχει ψήφος αποφασιστική που κρίνει την πορεία του τόπου όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε όλες μαζί τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σε έναν πίνακα


Τόμσεν: Νέα σκληρά μέτρα αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή


Η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην Ελλάδα, απειλεί την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας μας σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν.
Σε συνέδριο του ΔΝΤ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, ο εκ των επικεφαλής της τρόικας εξέφρασε την άποψη ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα να υλοποιήσει άμεσα τις ....διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της, απειλείται με νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και αποτυχία του προγράμματος διάσωσης.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα επιτύχει αν δεν βελτιωθεί η εφορία. Αυτό είναι το σημείο κλειδί στο οποίο έχουμε αποτύχει», τόνισε ο κ. Τόμσεν και συμπλήρωσε:

Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς

"Κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται στο μάγουλο του το χαστούκι που δίνουν στο μάγουλο οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου"
Χοσέ Μαρτί
...ο κόμπος είναι ακόμη στο λαιμό μου όταν ακούω τη φωνή του παιδιού να λέει δυο λέξεις που έμαθε..."οσι προμπλεμα...οσι προμπλεμα...

Το παραλήρημα του δικτάτορα

Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

 Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, επίορκοι αξιωματικοί του στρατού, υπό την φερόμενη ηγεσία του κινηματία Συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, και συμμετοχή του Ταξίαρχου Τεθωρακισμένων Στυλιανού Παττακού και του Συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου, ομάδας αξιωματικών του στρατού ξηράς, καταλύοντας την Δημοκρατία και τους υφιστάμενους θεσμούς της χώρας και στρέφοντας τα διαπεπιστευμένα όπλα κατά του ελληνικού λαού, κατέλαβαν την εξουσία με πραξικοπηματικό κίνημα, το οποίο οι ίδιοι ονόμαζαν «Εθνοσωτήριον Επανάστασιν» ή «Επανάσταση της 21ης Απριλίου». H Ε΄ Αναθεωρητκή Βουλή των Ελλήνων, δια του Δ΄ ψηφίσματος, (8 Ιανουαρίου 1975) χαρακτήρισε την κίνηση της 21ης Απριλίου 1967 ως πραξικόπημα.
Προηγούμενο γενικό πολιτικό πλαίσιο
Μετά τον Εμφύλιο του 1946-49 ήταν διάχυτος ο φόβος της επικράτησης του κομμουνισμού παρά την ήττα του ΔΣΕ και την εξορία των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ. Οι κυβερνήσεις λάμβαναν μέτρα όπως η απαγόρευση του ΚΚΕ, η εκτόπιση αντιφρονούντων κ.λπ. Ορισμένοι αξιωματικοί στο στρατό, στην αστυνομία/χωροφυλακή, στην ΚΥΠ και αλλού θεωρούσαν ότι οι πολιτικοί δε λάμβαναν αρκετά μέτρα ή ότι δεν ήταν αρκετά ικανοί να αποτρέψουν τον κίνδυνο και είχαν ουσιαστικά αυτονομίσει τη δράση τους, δημιουργώντας το λεγόμενο «παρακράτος».