Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Λ. Κατσέλη: «Ψευδεπίγραφο το δίλημμα περί μνημονίου ή ακυβερνησίας»


Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών με τις «προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς» τάχθηκε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, θέτοντας ως προϋπόθεση τη σύγκλιση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, προκειμένου να στηριχτεί μια κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι το δίλημμα περί «μνημονίου ή ακυβερνησίας» είναι ψευδεπίγραφο και υπογράμμισε ότι «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ με συνταγή του μνημονίου θα βαθύνει την κρίση και θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών».
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να ακολουθήσει η ελληνική αριστερά το παράδειγμα της αριστεράς της Γαλλίας, η Λούκα Κατσέλη είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια πολιτική πρεσβεύει, εκείνη που υπέγραψε το μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση ή αυτή που λέει τώρα ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, όταν έχει ο ίδιος υπογράψει;».

Τσε Γκεβάρα: Ο Στοχαστής των Πράξεων

Του Ντανιέλ Μπενσαϊντ.

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του γάλλου τροτσκιστή φιλοσόφου Daniel Bensaïd (1946-2010) για τον Τσε. Η παρέμβαση αυτή έγινε τον Ιούλιο του 1997 σε μια διεθνή κατασκήνωση νέων.
Θελήσατε να αφιερώσετε αυτήν την βραδιά στην απότιση φόρου τιμής προς τον επαναστάτη αγωνιστή που υπήρξε ο Τσε Γκεβάρα, λίγο πριν από την τριακοστή επέτειο του θανάτου του, κι ενώ εμφανίζεται μια σειρά βιβλίων και ταινιών που ξαναπιάνουν την συζήτηση για την προσωπικότητα του και ρόλο του στην ιστορία των καταπιεσμένων.
Για κάποιους αποτελεί την τέλεια περίπτωση φανατικού σπρωγμένου από την απελπισία, ριγμένου σε μια φυγή εξ’ αρχής καταδικασμένη, στην αναζήτηση του ίδιου του θανάτου του, ο οποίος δυστυχώς έμελλε να τραβήξει στην προσωπική του περιπέτεια άνδρες και γυναίκες που ήσαν αφελείς η είχαν τυφλωθεί. Για άλλους, είναι μια άμωμη θρησκευτική εικόνα, η ενσάρκωση μιας τελειότητας σαν του Χριστού, σε βαθμό που αύριο ίσως ανεγερθεί κανένα μαυσωλείο για την περισυλλογή του επανευρεθέντος λειψάνου του και τον εορτασμό μιας λατρείας τόσο αντίθετης στο δικό του όραμα για τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Πώς οι ξένες κυβερνήσεις θα πάρουν τα σπίτια μας!


Οι ξένες κυβερνήσεις, και όχι οι κομμουνιστές, θα μας πάρουν τα σπίτια! Θα μπορούσε να ήταν σύνθημα της Αριστεράς, σαν αυτά τα εμφυλιοπολεμικά της Δεξιάς, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Είναι ο κίνδυνος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τα σπίτια των Ελλήνων να καταλήξουν ως περιουσία σε ξένες κυβερνήσεις!
Ιδού πώς λειτουργεί το σύστημα: οι τράπεζες προχωρούν στην ανακεφαλαιοποίησή τους και εντάσσονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με την ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ όλες οι περιουσιακές αξίες των τραπεζών, τα λεγόμενα assets, περιέρχονται στο ΤΧΣ, δηλαδή στο κράτος (απαραίτητη διευκρίνιση: στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα δάνεια και οι υποθήκες πάνω στα δάνεια). Ταυτόχρονα όμως τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιέρχονται πια, εκτός από το ΤΧΣ, και στη δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Η Γερμανία στο επίκεντρο της κρίσης...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Παρατηρώντας τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και την παραίτηση της ολλανδικήςκυβέρνησης, το συμπέρασμα είναι ευκρινές: Η Γερμανία βρίσκεται υπό συνεχές σφυροκόπημα. Γιατί όμως; Ήρθε η ώρα της ρεβάνς των ευρωπαϊκών λαών που πυροβολούνται από τη λιτότητα; Ή μήπως ήρθε η ώρα να πιεστεί η Μέρκελ και να υποχωρήσει στις διαθέσεις των αγορών; Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη.
Από τη μια πλευρά πράγματι η εξέλιξη στα δημοσιονομικά, αλλά και στουςκοινωνικούς δείκτες των χωρών που βρίσκονται υπό τη σκέπη των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων είναι τραγική. Το μοντέλο αντιμετώπισης του υπερβολικού δανεισμού με νέα δάνεια και των ελλειμμάτων με λιτότητα αποδείχθηκε ήδη καταστροφικό.
Η κοινωνική καταστροφή όμως πάει πάντα πακέτο με τηναμφισβήτηση – ή και την κατάρρευση – της εμπιστοσύνης προς τα κόμματα εξουσίας στις χώρες που επέλεξαν αυτόν τον δρόμο. Καθώς μειώνεται δραματικά η πολιτική νομιμοποίηση αυτών των σχημάτων, πολλά εκ των οποίων έχουν πίσω τους ιστορία δεκαετιών, εκλείπει σταδιακά η δυνατότητα επιβολής και εφαρμογής των συμφωνημένων τερατουργημάτων.

Ο θρίαμβος του Καπιταλισμού: 450 εκατομμύρια πεινασμένα παιδιά


Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα και τον υποσιτισμό την στιγμή που η αυτοκρατορία των ΗΠΑ και οι συνεργοί της δαπάνησαν τρισεκατομμύρια δολάρια για πολέμους, και εκατομμύρια άνθρωποι στις πλούσιες χώρες κάνουν δίαιτα για την καταπολέμηση του λίπους.
από Carlos Rivero Collado

Τα παιδιά είναι η ελπίδα του κόσμου, τα παιδιά είναι εκείνα που γνωρίζουν την αγάπη Χοσέ Μαρτί.

1 -. Η μεγάλη σφαγή

Όταν μιλάμε για σφαγές πάντα σκεφτόμαστε τον πόλεμο: Τόκιο, Χιροσίμα, Δρέσδη, 11 Σεπτεμβρίου, Μου Λάι, Κανταχάρ, αλλά η μεγάλη σφαγή, στην οποία πάνω από χίλιοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ώρα της ημέρας, δεν έχει τίποτα να κάνει με πόλεμο.

Πλατινένια διαφορετικότητα και Χρυσή Αυγή


ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Η αντιπαράθεση με τον φασισμό είναι η δήλωση για την πολιτική του ουσία.

Πρώτα χάνουν οι άνθρωποι την ευθύνη τους απέναντι στα πράγματα και μετά οι λέξεις το νόημά τους. Η λέξη Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν θα είχε καμιά αμφισημία, αν οι πολίτες ήθελαν να υπερασπίσουν αυτό που είναι.Η πολιτική δεν θα παρέπεμπε σ’ ένα σύνολο από ψέματα, αν ο καθένας την υπερασπιζόταν ως την αλήθεια της σχέσης με την κοινωνία και όχι με το συμφέρον.
Έχω ακούσει ζευγάρια φίλων να μαλώνουν μεταξύ τους, αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «φασίστα». Και εννοούν την κακή συμπεριφορά, ίσως και την απαίτηση για μια συμπεριφορά που θα είναι αρεστή. «Φασισμός» κατέληξε να είναι η δυσαρέσκεια, η διατάραξη της προσωπικής ησυχίας.

Ο Soros κι εγώ, του Γιάννη Βαρουφάκηυση


 http://www.protagon.gr

Τα μάθατε τα νέα; Συνεργάτης του protagon δουλεύει για τον Soros στο Seattle των ΗΠΑ. Άρα, οι ιστοσελίδες που διαβάζετε έχουν «διαβρωθεί». Χρησιμοποιούνται για να παίζονται παιχνίδια εναντίον της πατρίδας. Κι εσείς; Εφόσον διαβάζετε ακόμα, συμμετέχετε σε αυτή την αντεθνική πλεκτάνη. Ντροπή σας!
Σοβαρά τώρα, πολλοί μου γράψατε ζητώντας μου να απαντήσω σε αυτά τα φαιδρά που λέγονται. Δεν θα το έκανα αν δεν είχα έναν άλλο, εντελώς δικό μου, λόγο: ότι όλο αυτό το σούσουρο μου δίνει την δυνατότητα να πω διο λόγια για την προσωπικότητα του Soros, την οποία θεωρώ ιδιαζόντως και διαχρονικά ενδιαφέρουσα, πολύ δε περισσότερο στον Καιρό της Κρίσης.
Κατ’ αρχήν να σας πω ότι τον Soros τον γνώρισα πριν δέκα περίπου ημέρες στο Βερολίνο, όταν βρεθήκαμε στο ίδιο πάνελ σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΙΝΕΤ (με θέμα το μέλλον της Ευρώπης – αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ομιλία του, στην ομιλία μου, καθώς και στην συζήτηση που ακολούθησε μετά). Πριν από αυτό, πέρσι, είχαμε αρχίσει έναν διάλογο μέσω κοινού γνωστού οικονομολόγου ο οποίος είχε στείλει στον Soros κριτική που είχα γράψει στην προτεινόμενο από αυτόν «λύση» για την Κρίση του Ευρώ. Μέσω του ίδιου ατόμου μου είχε μηνύσει την διαφωνία του με την διαφωνία μου.

“Eίναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο”


Γιάννης Μπαλάφας http://ecoleft.wordpress.com
 Σε μια αποκλειστική συνέντευξη εντός έδρας μόνο για το ecoleft…
 Υπάρχουν αρκετοί, κυρίως νέοι άνθρωποι, που προσανατολίζονται στην αποχή, με το σκεπτικό ότι όλα είναι μάταια, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη στάση;

Πρώτα απ΄όλα, μιλώντας με αυτούς τους νέους ανθρώπους, δεν θα τους έκανα το «δάσκαλο», δεν θα τους παρουσίαζα μια σειρά από «πρέπει» και «εγώ ξέρω». Θα τους έλεγα μόνο ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, περίπου, που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μπορούν να υποστούν ένα μεγάλο στραπάτσο και οι δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας -μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ–να ενισχυθούν, ώστε να αναδειχθούν σε κυβερνητική πλειοψηφία. Και μαζί με το λαό και τη νεολαία να ξεκινήσουν μια πολιτική ενάντια σε αυτά που μας βασανίζουν όλους, μαζί και τους νέους ανθρώπους. Η αποχή δεν «πονάει» τους ισχυρούς, αντίθετα τους διευκολύνει.
Τί προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σαν απάντηση στα Μνημόνια, σαν απάντηση στην προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος;

Στόχος η αριστερή διακυβέρνηση

Ρένα Δούρου  www.ethnos.gr


Στις 7 Μαΐου η χώρα θα έχει κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει σε τούτες τις κρίσιμες εκλογές με πρόταση διακυβέρνησης όχι διαμαρτυρίας. Στόχος μας είναι ο σχηματισμός ενός νέου συνασπισμού εξουσίας προκειμένου με μια αριστερή διακυβέρνηση να βγούμε από την κρίση, με καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, μορατόριουμ του χρέους, νέα οικονομική ανάπτυξη.
Διεκδικούμε με ρεαλιστικές προτάσεις την εξουσία για να αντισταθεί η χώρα μας στην υποτέλεια και την εξαθλίωση, όπου συνειδητά μας οδηγούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ποιος ο μεγαλύτερος κίνδυνος της σημερινής συγκυρίας;
Από την αρχή της κρίσης χρέους είχαμε αναδείξει την κρίση δημοκρατίας. Και ανησυχητικός είναι ο κίνδυνος ενίσχυσης της ακροδεξιάς και του νεο-ναζισμού, που εξέθρεψαν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο πρόσωπα της Ευρώπης


 http://www.avgi.gr

Του Αγγελου Μανταδακη

Όσο και αν η Γαλλία αποτελεί πάντα ιδιάζουσα περίπτωση, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αναδεικνύει τα δύο πρόσωπα της Ευρώπης.
Το ένα εκφράζει την ανάγκη υπέρβασης του σημερινού αδιεξόδου που δημιουργεί η γερμανοποίηση της Ε.Ε. και που στυλοβάτης της είναι ο άξονας Μερκοζί. Το εξέφρασε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που ώθησε τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ σε θέσεις όπως η φορολόγηση του πλούτου, η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου κ.λπ. Ο Ολάντ έκανε κι ένα βήμα προς τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο κρίσιμο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προτείνοντας τη διεύρυνση του ρόλου της με τον απ’ ευθείας δανεισμό των κρατών – μελών, την έκδοση ευρωομολόγων κ.λπ.
Το άλλο αποτελεί το συντηρητικό πρόσωπο μιας Ευρώπης που μπροστά στο στρατηγικό της πρόβλημα αναδιπλώνεται και αναζητάει τις λύσεις στους εθνικισμούς, τον ρατσισμό και την περιχαράκωση.

ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ..


 Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Ότι θέλεις κυκλοφορεί, ενόψει μάλιστα εκλογών, στο διαδίκτυο. Ειδήσεις, κουτσομπολιά, φήμες, διαδόσεις, αποκαλύψεις, ανακριβείς ειδήσεις, ακριβή ρεπορτάζ, στοιχεία και βιογραφικά παντός είδους. Με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη ο καθένας ένα ειδικό φίλτρο διαδικτύου –μέσα στο μυαλό του- και να επιστρατεύει την πείρα και την κρίση του για να μην πέσει θύμα παραπληροφόρησης ή προπαγάνδας –εχθρικής, αντεθνικής, αντιμνημονιακής και κάθε είδους.
Να για παράδειγμα, χτες, με αφορμή την έκθεση Προβόπουλου, η οποία ασχολείται ενδελεχώς με το σήμερα και το αύριο της οικονομίας και της χώρας και υποστηρίζει την ανάγκη να υποστηριχτούν τα κόμματα που υποστηρίζουν τα μνημόνια, κυκλοφόρησε σε κάποια sites η πληροφορία ότι ο συντάκτης της έκθεσης τα λέει αυτά, αλλά αμείβεται με κάτι παραπάνω από 30.000 ευρώ το μήνα από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ότι έπαιρνε μάλιστα μέχρι πέρυσι κάτι πάνω από 40.000 ευρώ, αλλά επέβαλε στον εαυτό του μείωση για να δώσει το καλό παράδειγμα.

Βλακεία και απληστία υπεύθυνες για την κρίση!

Η περισπούδαστη αυτή ανάλυση ανήκει στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ. "Οι περισσότερες οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μίγμα βλακείας, απληστίας, απερισκεψίας, ανάληψης οικονομικού κινδύνου, ελπίδας" για κέρδος, επισήμανε ο Γκάιτνερ, ο οποίος είχε λάβει μέρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους ως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της πολιτείας της Νέας Υόρκης και έχει καλέσει επανειλημμένα την ΕΕ να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα για να περιορίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. "Δεν μπορείς να εξαλείψεις την βλακεία και την ανάληψη κινδύνου και την απληστία και την απερισκεψία με νόμους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να εξασφαλίσεις πως όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν προκαλούν πολύ μεγάλη ζημιά και για να το κάνεις αυτό πρέπει να διαθέτεις σωστούς κανόνες ενάντια στην απάτη και στις καταχρήσεις, μέτρα προστασίας, και να αναγκάζεις τις τράπεζες να έχουν περισσότερα κεφάλαια για την αντιστάθμιση κινδύνων" πρόσθεσε επίσης.

Τα δικαστήρια ''κουρεύουν'' εκατοντάδες δάνεια πολιτών


Πάνω από 600 είναι εως τώρα οι δικαστικές αποφάσεις για διαγραφές δανείων που φτάνουν μέχρι και στο 90% του κεφαλαίου. Σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής έχουν εκδοθεί μέχρις στιγμής πάνω από 1200 δικαστικές αποφάσεις για κούρεμα δανείων σε ιδιώτες, και το σημαντικότερο είναι πως στην πλειοψηφία τους δικαιώνουν τους οφειλέτες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως υπάρχουν αποφάσεις Ειρηνοδικείων όπυ το κούρεμα του δανείου φτάνει ακόμα και στο 90% του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο δείκτης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασε για τον Δεκέμβριο στο 15,9%, που σημαίνει δηλαδή πως οι καθυστερήσεις αγγίζουν τα 40 δις ευρώ, όσο σχεδόν είναι το αναγκαίο ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.


Έπεσε άνδρας στις γραμμές του μετρό-Κλειστός ο σταθμός «Αμπελόκηποι»


Μετ' εμποδίων γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή 3 του μετρό καθώς έκλεισε προσωρινά ο σταθμός Αμπελόκηποι, μετά την πτώση ενός άνδρα στις 7.50 στη μέση της αποβάθρας, την ώρα που έφτανε ο συρμός στο σταθμό. Ο άνδρας παρασύρθηκε από το τρένο και απεγκλωβίστηκε κάτω από αυτό, από συνεργεία της Πυροσβεστικής. Τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η πτώση οφείλεται κάτα πάσα πιθανότητα σε αυτοκτονία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια στη γραμμή 3 πραγματοποιούνται κανονικά στο τμήμα Αεροδρόμιο - Πανόρμου καιΜέγαρο Μουσικής - Αιγάλεω.

Guernica: ένα έγκλημα πολέμου και ένα αριστούργημα

 

Όταν στις 26 Απριλίου 1937, στα πλαίσια του Ισπανικού Εμφυλίου γερμανοί και ιταλοί πιλότοι βομβάρδισαν την κωμόπολη Guernica στη χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, ο Pablo Picasso βρήκε στο τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 1,650 ανθρώπους και ισοπέδωσε το 70% της πόλης, μια πηγή έμπνευσης. Ο λόγος για το έργο του, Guernica, το οποίο περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και τη φρίκη του συγκεκριμένου πολέμου, αλλά και όλων των πολέμων.

ο Θ. Λαμπράκης 8ος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας !!!




Ναι είναι ο γιος του δολοφονημένου απο το παρακράτος της δεξιάς Γρηγόρη Λαμπράκη....
 8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου, Οικονομολόγος. Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

Debate: Γιάνης Βαρουφάκης Vs Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αλ. Τσίπρας: Την 6η Μαΐου μπορούν να αλλάξουν όλα


 Τη θέση ότι μια μεγάλη και ριζική αλλαγή των συσχετισμών είναι δυνατή σε αυτές τις εκλογές διατυπώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Στέλιο Κούλογλου. Όπως επισημαίνει, η υπογραφή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νέο Μνημόνιο δεν θα έχει νομιμοποίηση, εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται διεξοδικά στη ενότητα της Αριστεράς και στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των αριστερών πολιτικών δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό είναι να προκύψει ένας «σκληρός κοινοβουλευτικός πυρήνας» της Αριστεράς που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου ακόμη και με την Αλέκα Παπαρήγα πρωθυπουργό! Ο Α. Τσίπρας αναφέρεται αναλυτικά και στο «άνοιγμα» του Πάνου Καμμένου στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξακαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

Ολάντ: Αν εκλεγώ θα ελαφρύνω το βάρος της Ελλάδας


Παρέμβαση Φρανσουα Ολάντ υπέρ της Ελλάδας Φωτογραφία αρχείου

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδα έκανε την Τετάρτη ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Όλαντ τονίζοντας ότι αν εκλεγεί θα πιέσει την Ευρώπη για αλλαγή του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται. «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης», δήλωσε. Σε συνέντευξη Τύπου τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επομένη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.
Οι τέσσερις προτάσεις:
Έκδοση ευρωομόλογων, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, περισσότερων κεφαλαίων
φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα καιευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα.

Φήφος οργής...

Η ψήφος στις εκλογές θα είναι αποτέλεσμα οργής, αγανάκτησης, θυμού για όλα όσα έγιναν και ανασφάλειας για όσα θα γίνουν και αυτά που έρχονται όπως τα αντιλαμβάνεται ο ψηφοφόρος και ο πολίτης της χώρας. Για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού η ψήφος θα είναι ψήφος εκδίκησης και όχι προοπτικής και ανάγκης πολιτικής σταθερότητας.