Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πάρε να ’χεις, Άκη

Αντώνης ΔελλατόλαςΑντώνης Δελλατόλας
 Ήταν, θυμάμαι, αρχές του Γενάρη του 1996 και ο υποψήφιος τότε για την πρωθυπουργία αντίπαλος του κρυόκωλου και απόμακρου Σημίτη ήταν ο λαϊκός, εκλεκτός του Ανδρέα, ζεστός, φιλικός με τους δημοσιογράφους, έξω καρδιά, Άκης Τσοχατζόπουλος.
- «Πάμε να σας κεράσω, να σας πω πώς βλέπω εγώ τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα», μας είπε.
Μια παρέα δημοσιογράφων, που γνωρίζαμε τον Άκη πολλά χρόνια, βρεθήκαμε μαζί του σε ένα ουζερί στο Χαλάνδρι.
Εγώ, ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης, ο Αντώνης, η Ελένη, ο Γιώργος πιάσαμε κουβέντα, με ιστορίες για τον Ανδρέα, τις κόντρες με τον Μητσοτάκη, τα κολλήματα του Σημίτη και την επικείμενη μάχη για το ποιος θα εκλεγόταν πρωθυπουργός σε λίγες μέρες.
- «Και γιατί εσένα, ρε Άκη, ποια είναι η διαφορά σου με τον Σημίτη;» ρώτησε ο Δημήτρης, εμφορούμενος πάντα από μια αμφισβήτηση και καχυποψία.
- «Γιατί εγώ είμαι πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία και γνωρίζω πιο καλά τις ανάγκες της. Δεν είμαι της διαπλοκής, όπως κάποιοι άλλοι», απάντησε – απ’ ό,τι θυμάμαι – και προφανώς η μπηχτή αφορούσε τον Σημίτη.

Παρέμβαση τρόικας για το ασφαλιστικό μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Νέο θέμα τίθεται στο μέτωπο του ασφαλιστικού αφού μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα παρεμβαίνει με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς.
Συγκεκριμένα, ο Ματίας Μορς με επιστολή του στους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη απαιτεί να μην εξαιρεθεί κανένας κλάδος υγείας, κανενός ταμείου από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και αυτό παρά τη ρύθμιση που είχε περάσει τις τελευταίες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σοφία Σακοράφα - Το διακύβευμα αφορά αυτά που έρχονται.


1. Κα Σακοράφα, η ανεργία των νέων αγγίζει το 50% σε πανελλαδικό επίπεδο, στη Δυτική Αθήνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αρκετοί νέοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Τι τους συμβουλεύετε; Εσείς τι θα επιλέγατε εάν ήσασταν στη θέση τους;

Έχω δύο γιους. Ο ένας σπουδάζει στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και ο άλλος δίνει πανελλαδικές. Τα πράγματα είναι άγρια. Και εντός του πλαισίου του Μνημονίου θα αγριέψουν ακόμη περισσότερο. Θα φτάσουμε στο σημείο η πατρίδα να μην αναγνωρίζει τα παιδιά της και τα παιδιά μας να μην αναγνωρίζουν την πατρίδα τους . Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορώ να δώσω συμβουλές, όπως δεν μπορώ να δώσω ούτε στα παιδιά μου.
Το μόνο που έχω να πω, να φωνάξω είναι : “πάρτε το παιχνίδι στα χέρια σας, μην τους αφήνετε να σας στερούν το όνειρο και την ίδια τη ζωή. Ανατρέψτε τους”. Και εάν ο όρος για να γεννηθεί κάτι καλύτερο είναι όλοι εμείς που μας αναλογούν ευθύνες σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο είναι να πάμε στην άκρη, μη διστάσετε. Μην υποκύψετε όμως στους εκβιασμούς και στα παιχνίδια τους. Μην υποκύψετε στον τρόμο. Μην υποτάσσεστε.

Α.Τσοχατζόπουλος: "Τα ξέρω όλα, θα τα πω όλα"


Πως καταντάει ο άνθρωπος...ΓΖ
Οργισμένη δήλωση από τη φυλακή

Οργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόφαση προφυλάκισης της συζύγου του, απαντάει σε όσα συμβάινουν με γραπτή επιστολή μέσα από τις φυλακές.
Διαβάστε όλη τη γραπτή επιστολή του.
"Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα. 


Ερωτώ, λοιπόν, σήμερα ξανά:
Αποδέχονται οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν και να επεκτείνονται μάλιστα οι πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και βιολογικά, των κομματικών αντιπάλων;
Είμαι βέβαιος και πάλι ότι θα καταδικάσουν όλοι απε

Σαμαράς: Εύχομαι σε Τσίπρα και Καμμένο … η ώρα η καλή!

  Εκτός από τη χώρα θα σώσει και την Αριστερά....ΓΖ
«Τους εύχομαι… η ώρα η καλή! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα…» είπε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις Σέρρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ μας έφερε εδώ που μας έφερε και μας απομόνωσε στην Ευρώπη. Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά…Ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσοχοϊδης: «Ο κόσμος να χαλάσει, θα λειτουργήσει η Αμυγδαλέζα»


 


Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος!! Γ.Ζ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με δήλωσή του στην Ημερησία του Σαββάτου δεν αφήνει περιθώρια σε όσους αντιδρούν στην δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα .

«Ο κόσμος να χαλάσει, το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι δύο υπουργοί Μάκης Βορίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε πηγαδάκια δημοσιογράφων, αντάλλαξαν πυρά λόγω της διαφωνίας τους για το ζήτημα.

Παράταση υποβολής επενδυτικού νόμου 3908/2011



 


http://apollonpress.blogspot.com
Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι την Τρίτη 24/4/2012 υπογράφθηκε από τον Υφυπουργό, Θάνο Μωραΐτη, η Υπουργική Απόφαση για την παράταση υποβολής επενδυτικού νόμου 3908/2011.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων παρατείνεται από 30/4/2012 σε Παρασκευή 1/6/2012.
Επισημαίνουμε στους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία ημέρα, προς αποφυγή συνωστισμού στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, καθώς και αποφυγή καθυστερήσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής, εξαιτίας της ταυτόχρονης υποβολής πολλαπλών επενδυτικών σχεδίων.
Τονίζεται ότι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής θα παύσει τη λειτουργία του στις 13.00, ενώ τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών θα κλείσουν στις 14.00 την καταληκτική ημερομηνία.

Σημίτης: «Τιμωρία» το Μνημόνιο


«Δεν ήταν λάθος η ένταξη της χώρας στο ευρώ»
 
Άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του οικονομολόγου και καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Στουρνάρα, φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Τhe Guardian.
Στο άρθρο, με τίτλο ««Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην Ευρωζώνη - Ναι, η χώρα μου ήταν η σπίθα, που απλώς αποκάλυψε τις δομικές αδυναμίες εντός της ευρωζώνης», οι κ.κ. Σημίτης και Στουρνάρας επιχειρούν να απαντήσουν σε όσους υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.