Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΛΕΥΚΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΛΕΠΕΝ

Λευκό ψηφοδέλτιο δήλωσε πως θα ρίξει στην κάλπη την Κυριακή η Μαρί Λεπέν, στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου κάλετσε έτσι, έμμεσα, τους ψηφοφόρους της να κάνουν το ίδιο. Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών της στο Παρίσι, η Λεπέν είπε: «Την Κυριακή, 6 Μαΐου, θα ψηφίσω λευκό. Έκανα την επιλογή μου. Καθένας από σας θα κάνει τη δική του, υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελευθερία του πολίτη. Αυτή θα ασκήσω και εγώ.
» Δεν θα εμπιστευτώ και δε θα δώσω ελπίδα σε κανέναν από τους δυο υποψηφίους. Αγαπώ τη χώρα μου πάρα πολύ. Αγαπώ και εσάς πάρα πολύ για να σας οδηγήσω σε ένα δρόμο με ψεύτικες ελπίδες», είπε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «γίναμε το κέντρο βάρους της πολιτικής στη Γαλλία. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά», πρόσθεσε.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Λίστα με τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει καταρτίσει το οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Η λίστα Παπαδήμου, κωδικοποιεί τις «Μνημονιακές Δράσεις» που θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση και κάνει σαφείς αναφορές σε περικοπές.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», γίνεται λόγος για «μείωση 12% κατά μέσο όρο στα 'ειδικά μισθολόγια' του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012».
Γίνεται επίσης αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Η λίστα με τις «μνημονιακές δράσεις» ως το τέλος Ιουνίου περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τα παρακάτω μέτρα, με τη φρασεολογία που υιοθετεί το κείμενο:

Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Νορβηγία:
Ο ναζιστής Μπρέιβικ, δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο, καθώς έχει την στήριξη κομμάτων που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα. Έχει σκοτώσει 77 ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι ήταν “προδότες”. Επίσης πέρα από “υποστηρικτές των μεταναστών”, σκότωσε και “όσους έμοιαζαν με μαρξιστές”. Θέλει να καταδικαστεί με θάνατο ή να αθωωθεί, αφού όπως λέει ο ίδιος, για την περίπτωσή του δεν υπάρχει μέση λύση. Επιθυμεί ν’ αποτελέσει παράδειγμα για τους ακροδεξιούς ανά την Ευρώπη, αφού δεν είχαν πρότυπο μετά τον Β’ Παγκόσμιο.

Γαλλία:
Έκπληξη αποτελεί το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος της Μαρί Λεπέν, αφού συγκεντρώνει το 18% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο πατέρας της Λεπέν, είναι αυτός που έσπειρε πρώτος τον φόβο και το μίσος για τον “ξένο” στην γαλλική κοινωνία. Ο Σαρκοζί σκόρπιζε ισλαμοφοβία και δεν δίστασε να ποινικοποιήσει την μπούρκα, αλλά και να γκρεμίσει καταυλισμούς τσιγγάνων.