Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αμαρτωλό Νένα Βενετσάνου

ένα ποίημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τη Νένα Βενετσάνου 

Στη Σμύρνη Μέλπω, Ηρώ στη Σαλονίκη
στο Βόλο Κατινίτσα έναν καιρό
τώρα στα Βούρλα με φωνάζουν Λέλα

Τρόμος AIDS για 3.000 πελάτες!!

Ανδρες υπεράνω υποψίας παραδέχονται τώρα πανικοβλημένοι ότι έκαναν σεξ με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μάρθα Καϊτανίδη

Τον τρόμο της μόλυνσής τους από το AIDS βιώνουν περίπου 3.000 Ελληνες που έχουν επικοινωνήσει με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με τους περισσότερους να παραδέχονται ότι συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε χτες να θεσπισθεί ποινική ευθύνη για τους πελάτες ιεροδούλων οι οποίοι πληρώνουν έξτρα αμοιβή για ελεύθερη σεξουαλική επαφή.

Στο μεταξύ, αυξάνεται η μαύρη λίστα των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών που είναι φορείς του HIV: χτες εντοπίστηκαν ακόμη 5 οροθετικές και ο συνολικός αριθμός φθάνει ήδη τις 17. Με εντολή του υπουργού Υγείας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι «η υγειονομική βόμβα έχει εκραγεί. Το πρόβλημα ξέφυγε από το γκέτο και αναμείχθηκε με τη δρώσα ελληνική κοινωνία».

Γυναίκες (πάλι) στην πυρά

της Ντίνας Τζουβάλα
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έχτιζαν για τα μικρά ψαράκια στη θάλασσα τεράστια κλουβιά, και θα έβαζαν μέσα διάφορες τροφές, φυτά καθώς και ζωντανά. Θα φρόντιζαν τα κλουβιά να έχουν πάντα καθαρό νερό και γενικά θα τα εφοδίαζαν με διάφορες εγκαταστάσεις υγιεινής.
Μπέρτολντ Μπρεχτ, Ιστορίες του Κυρίου Κόινερ.
Στο πολύ ενδιαφέρον της βιβλίο «Ο Καλιμπάν και η Μάγισσα», η Σίλβια Φεντερίτσι αναδεικνύει μια παραγνωρισμένη πλευρά της βίας που συνόδευσε την πρωταρχική συσσώρευση. Εκτός από τη βία της αποικιοκρατίας και των περιφράξεων, μας θυμίζει, υπήρξε και μια «άλλη» βία, αυτή κατά των γυναικών, που έμεινε γνωστή στην ιστορία σαν «κυνήγι μαγισσών». Στην Ελλάδα του 2012 το κυνήγι αυτό αναβιώνει – και είναι εξίσου βίαιο και αηδιαστικό, όπως ήταν πάντα. Η δημοσίευση της φωτογραφίας της 22χρονης οροθετικής πόρνης, μια ενέργεια κανιβαλικής βίας εναντίον μιας γυναίκας, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από «μεμονωμένο» περιστατικό. Είχαν προηγηθεί δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης), που εδώ και κάποιους μήνες μας προειδοποιούσαν πόσο μεγάλη απειλή για την ελληνική οικογένεια συνιστούν οι αλλοδαπές εκδιδόμενες, που μολύνουν τους πελάτες τους – προφανώς εξαναγκάζοντάς τους σε συνουσία, και δη σε συνουσία χωρίς προφυλάξεις… Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που ο εντοπισμός μιας γυναίκας που νοσεί συνοδεύτηκε με διαπόμπευσή της από την ΕΛ.ΑΣ, και βέβαια από την αναπαραγωγή του θέματος ως θεάματος από τα ΜΜΕ.

Οδηγίες για τον HIV AIDS

 O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων   υγρών, τα οποία είναι: 1. Αίμα 2. Σπέρμα 3. Προσπερματικά υγρά 4. Κολπικά υγρά 5. Μητρικό γάλα * Επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του ιού HIV αποτελούν: 1. Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη 2. Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων (βελονών) 3. Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό * Τρόποι προφύλαξης: 1. Χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής, αλλάζοντας προφυλακτικό για κάθε διαφορετική επαφή. 2. Αποφυγή κοινής χρήσης αιχμηρών αντικειμένων και κυρίως συρίγγων. 3. Αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση δύο μη μολυσμένων συντρόφων. 4. Προγεννητικός έλεγχος στη μη μολυσμένη γυναίκα * Το τεστ για το HIV AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες...

Λοβέρδος: Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα οι μολυσμένες με HIV ιερόδουλες

Λοβέρδος: Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα οι μολυσμένες με HIV ιερόδουλες1. Από εκατοντάδες χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες έγινε έλεγχος σε 100!!
2. Από τις 12 "μολυσμένες" οι 9 είναι Ελληνίδες
3. Η δημοσίευση στοιχείων και φωτογραφιών  των δυστυχισμένων αυτών κοριτσιών δεν εξυπηρετεί παρα μόνο την περιέργεια της αποχαυνωμένης κοινωνίας και τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης
4.Η κατάσταση αυτών των παιδιών δεν βελτιώνεται με την παραπομπή τους στον εισαγγελέα για κακούργημα, αλλά με την παροχή υγειονομικής φροντίδας , ψυχολογικής υποστήριξης και παροχής των απαραίτητων για μια υποφερτή ζωή. (Για όση τους έχει απομείνει)
5. Τονίζω το ότι τα 9  από τα 12 παιδιά είναι Ελληνίδες, είναι παιδιά διπλανής πόρτας, είναι παιδιά δικά μας, όπως δικά μας είναι και τα 3 που συνθήκες σαν και αυτές που πάνε να διαμορφώσουν εδώ τα ανάγκασαν να ξενιτευτούν για μια καλύτερη ζωή και κατάντησαν στα μπουρδέλα της ομόνοιας, της βρωμιάς, των ναρκωτικών, της δυστυχίας.   Γ.Ζ