Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 5,2 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


  


 Στις 10 Μαΐου αναμένεται να καταβάλει η ευρωζώνη την επόμενη δόση των 5,2 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τις  πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων θα πρέπει να προηγηθεί επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος.

ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ...

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα «να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας», εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε δήλωσή...
του μετά από συνάντηση που είχε απόψε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υνοδεύονταν από τον Μανώλη Γλέζο και τον συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κάλεσε «όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης».

OI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς επανέφερε στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας που νωρίτερα έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο πλαίσιο...
αυτό έθεσε πέντε άξονες διαλόγου τόσο με τα πολιτικά κόμματα, όσο και με τον ελληνικό λαό. Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν:
Άμεση ακύρωση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα.
Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

TΣΙΠΡΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


 «Ιστορική ευθύνη για την Αριστερά και το λαϊκό κινημα», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη διευρενητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η προσωπική ευθύνη είναι μεγάλη, ενώ...
αναφέρθηκε και στο στο μπόνους των 50 εδρών προς το πρώτο κόμμα, που δίνει ο εκλογικός νόμος.
«Σας κάλεσα για να σας αναθέσω διευρευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ.Τσίπρα.
«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Aριστερά και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο Χαρίλαος Φλωράκης» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα είχα περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή πέρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο».
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα έχει επικοινωνία με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 3:30 ο κ. Τσίπρας αναμένεται συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και στις 5:30 με την Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους - Πράσινους. Στις 7:00 θα συναντηθεί με τη Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αύριο, θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ενώ την τελευταία ημέρα της διερευνητικής εντολής θα δει τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και τον Πάνο Καμμένο.

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις τρεις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε κατά τις διαδοχικές επαφές του με τους ομολόγους του, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την έλλειψη συγκέντρωσης ποσοστού αυτοδυναμίας, και σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος, ο πρώτος λόγος δίνεται στο πρώτο σε ψήφους κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Αν δεν διαπιστωθεί η δυνατότητα συνεργασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή στον αρχηγό του τρίτου κόμματος.


Στην περίπτωση που μετά από τρεις εντολές δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών».

Σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα, ο Πρόεδρος «αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή» προκαλώντας νέες εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Με ευθύνη και σοβαρότητα για να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο


Για τον Α. Τσίπρα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίας πολιτικής παράταξης που πριν από 2,5 χρόνια είχε πάρει 4,5%. Σε αυτές τις εκλογές πήρε 17%. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας, παρότι αυτή η επιτυχία ανήκει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που μόχθησαν γι’ αυτήν, πρέπει να πιστωθεί και στον ίδιο.
Είμαι βέβαιος ότι στις 14.00 που θα πάρει την εντολή από τον ΠτΔ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του στο πλαίσιο των συλλογικών μας κατευθύνσεων έτσι ώστε με ευθύνη, με σοβαρότητα να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο και σύνθεση, όπως την υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό».
 Αν θα υπάρχει αποτέλεσμα και θα σχηματιστεί κυβέρνηση:
«Να περιμένουμε να δούμε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελεσφορήσει και να έχουμε μία κυβέρνηση όπως την υποσχεθήκαμε.

Όλα τα ονόματα των 300 βουλευτών όπως αυτοί εκλέχθηκαν ανά περιοχή

Όλα τα ονόματα των 300 βουλευτών όπως αυτοί εκλέχθηκαν ανά περιοχή ανά περιοχήΣημαντικές αλλαγές «ανέδειξε» η κάλπη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ενώ η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι μένουν εκτός Βουλής «ηχηρά ονόματα» της πολιτικής ενώ αντίθετα εισέρχονται πολλοί βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην Α` Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΠΑΣΟΚ 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 1 και η Δημοκρατική Αριστερά 1 έδρα. Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή, επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης και μένουν εκτός Βουλής οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής. Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται.

Θεσσαλονίκη Μάης '36. Η εξέγερση μιας πόλης



Ο Μάης του '36 στη Θεσσαλονίκη έχει μείνει στην ιστορία για τις εργατικές κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ επαναστατών εργατών διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής. Στις 9 Μαΐου του 1936 η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων...
Ο χειμώνας του 1936 είναι ο πιο άγριος χειμώνας των τελευταίων χρόνων. Τα τρόφιμα έχουν ακριβύνει και η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων γίνεται δυσβάσταχτη. Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ― λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές, τροχιοδρομικοί, οι εργάτες βενζίνης (Σελλ, Γκρεκοπετρόλ), οι καπνεργάτες της Καβάλας και της Δράμας, οι κλωστοϋφαντουργοί Καρέλα στο Ν. Φάληρο.
Αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι αγώνες των φοιτητών. Στην Αθήνα η κρατική βία έχει αποτέλεσμα 1 νεκρό και στη Θεσσαλονίκη 15 τραυματίες. Στις 28 Μαρτίου τρεις μεγάλες εταιρίες καπνού στη Θεσσαλονίκη απολύουν ξαφνικά 200 εργάτες.
Κάνοντας έναν απολογισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας το αΆ τρίμηνο του 1936 θα μετρήσουμε: 444 συλλήψεις, 334 φυλακίσεις, 55 εξορισθέντες, 4 δολοφονίες, 175 τραυματισμούς, 89 βασανισμούς, 474 κατασχέσεις.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 Στη δημοσιότητα δόθηκε το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605 στο σύνολο), αλλά και πόσες ψήψους πήρε το καθένα από τα 32 κόμματα στην επικράτεια.

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605), και επί 9.949.401 εγγεγραμμένων, προσήλθαν και ψήφισαν 6.476.751 πολίτες (65,10 %). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.324.104 (97,64 %), τα άκυρα 116.887 (1,80 %) και τα λευκά 35.760 (0,55 %).

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ! Μετά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που έπλεξαν εχθές, Κυριακή, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να προκληθεί πανικός, οι Γερμανοί «ξαναχτυπούν» μετά από λίγες ώρες και προτείνουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!

Συγκεκριμένα, την πρόταση αυτή, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση, εισηγείται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ που κάνει λόγο για ένα «αποτυχημένο κράτος», του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.

Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει, ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών».

Στον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι η διερευνητική εντολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης  Τσίπρας Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να λάβει στις 2 μετά το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές άκαρπες διαβουλεύσεις Σαμαρά.
O κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων, η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι αν ο κύκλος των διερευνητικών ολοκληρωθεί -έως την Παρασκευή- χωρίς αποτέλεσμα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχτούν εκλογές στις 17 Ιουνίου.
  O Αλέξης Τσίπρας,   θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ θα έχει επαφές και με κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως και με κοινωνικούς φορείς.
Χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία .

Αποτελέσματα Δράση 1 & Δράση 2 του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων

  APOLLON PRESS  http://apollonpress.blogspot.com


Την ένταξη 2228 επιχειρηματικών σχεδίων, ανέργων και επιχειρήσεων, σε Πρόγραμμα του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», ύψους 73 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μανώλης Πατεράκης.

Συγκεκριμένα στη Δράση Ι του εν λόγω Προγράμματος, η οποία αφορά ανέργους, εντάχθηκαν 1626 προτάσεις, ενώ στην Δράση ΙΙ, η οποία αφορά υπάρχουσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν 602 προτάσεις.

Το σύνολο των επιλεγέντων επιχειρηματικών σχεδίων και στις δυο δράσεις δημιουργούν 3500 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Με το ζόρι κυβέρνηση δεν γίνεται

 Η πρώτη διερευνητική εντολή για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ήδη επεστράφη από τη Ν.Δ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από σύντομη περιφορά μιας ημέρας. Η σκυτάλη περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ήδη έχουν προλάβει να καταγραφούν ή απλώς να σκιαγραφηθούν οι προθέσεις των κομμάτων: τίποτε δεν προδιαγράφει σχηματισμό κυβέρνησης, έτσι ο δρόμος προς τις επόμενες εκλογές μοιάζει ορθάνοιχτος. Μέχρι τότε όμως το παιχνίδι θα είναι σκληρό.

Κατά αρχάς η χθεσινή ημέρα επιβεβαίωσε και τον τίτλο Ποιος θα πάρει τον μουντζούρη... και την εκτίμηση ότι «θα δούμε να εκτυλίσσεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων με στόχο να μην πάρει κανείς πάνω του τον “μουντζούρη” της διαγραφόμενης αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και της ενδεχόμενης προσφυγής σε νέες εκλογές».

Μία νέα πραγματικότητα: Η Χρυσή Αυγή σε αριθμούς


 Περίπου 440.000 ψήφισαν Χρυσή Αυγή και το ερώτημα σε πολλούς την επομένη των εκλογών είναι ένα. Γνωρίζουν πραγματικά τι ψήφισαν; Για παράδειγμα στα Καλάβρυτα 635 (6,44%) πολίτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ενώ στο Δίστομο 335 (5,96%)! Όπως και να έχει η είσοδος των νεοναζί στη Βουλή είναι πλέον γεγονός.

Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 6,97% των ψήφων κερδίζοντας 21 έδρες. Σημειώνεται πως στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το ποσοστό της ήταν μόλις 0,29%.

Στην Α’ ΑΘήνας συγκέντρωσε 8,78% (5ο κόμμα) κερδίζοντας 2 έδρες, ενώ στη B’ Αθήνας 6,71% (6ο κόμμα) και 3 έδρες. Η Χρυσή Αυγή πήρε από μία έδρα στις περιφέρειες Α’ Πειραιώς (8,88%), Β’ Πειραιώς (9,49%), Αττικής(9,69%), Αιτωλοακαρνανίας(7,94%), Αχαΐας (6,32%), Εύβοιας (8,57%), Ηλείας (7,86%), Α’ Θεσσαλονίκης (6,91%), Β’ Θεσσαλονίκης(7,85%), Κορινθίας (11,98%), Λάρισας (6,04%), Μαγνησίας (7,03%), Μεσσηνίας(8,2%), Σερρών (6,77%), Φθιώτιδας (7,31%).