Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή...
Ένωση και την Ευρωζώνη», υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που έστειλε σε ευρωπαίους ηγέτες.
Στην επιστολή του αναφέρει πως το Μνημόνιο όχι μόνο στερείται νομιμοποίησης μετά και τις εκλογές αλλά ταυτόχρονα έχει αποτύχει και ως προς τους οικονομικούς του στόχους.
Σημειώνει πως «οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΛΑΝΣΟΝ

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αύριο το πρωί στο Παρίσι όπου θα συναντήσει το Ζαν Λικ Μελανσόν, τον πρώην υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα αυτού του τελευταίου, το Μέτωπό της Αριστεράς. Ο Πιερ Λοράν (στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος), πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PGE), και ο...
Ζαν-Λικ Μελανσόν θα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αύριο Παρασκευή και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο της Αριστεράς.

«Την επομένη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θα εξετάσουν μαζί την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

Κουβέλης: Aπεύχομαι τις νέες εκλογές γιατί ξέρω ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει


«Μίλησα για μια κυβέρνηση που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και βεβαίως θα ενσωματώνει και το μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και εξήγησε το σκεπτικό του για τους εκλογικούς συσχετισμούς και συνεργασίες.
Για το αν πρέπει να γίνει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος
«Αναμφισβήτητα ναι, η δεδηλωμένη δεν είναι μία γενική και αφηρημένη έννοια, αντανακλά, αποτυπώνει την ελληνική κοινωνία. Και βεβαίως ένα κρίσιμο και βασικό στοιχείο είναι η προγραμματική συμφωνία. Εγώ είπα για την ανάγκη απαγκίστρωσης από το μνημόνιο και έχω διαφορετική θέση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι κρίσιμο στοιχείο. Καμία κυβέρνηση με τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό δεν μπορεί να σταθεί εάν δεν εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη και πρωτίστως μία κοινή προγραμματική βάση».

....θα κάτσει στον Κουβέλη

Στο τέλος, ζαλισμένη από τις βόλτες δε θα αποφύγει το βιασμό από το γέρο, θωπευόμενη από τους δυο πρώην μεγάλους ....

Και Ευρώ και Βαρβαρότητα;


Θεόδωρος Μαριόλης
Αν. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Φεβρουάριο του 2012, μου ζητήθηκε, από συνεργάτη του περιοδικού «Επίκαιρα», σημείωμα 600 λέξεων, πάνω στη συγκυρία της Ζώνης του Ευρώ και της Ελλάδας. Αποκρίθηκα με το κείμενο που ακολουθεί. Από ό,τι γνωρίζω δεν δημοσιεύθηκε, μέχρι σήμερα, στο προαναφερθέν περιοδικό.
Πριν από μία δεκαετία, η συντριπτική πλειοψηφία των μελετητών και των πολιτικών κομμάτων υποστήριζε, για να το διατυπώσω με μετριοπάθεια, ότι η Ζώνη του Ευρώ (ΖΕ) «συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των τριών βασικών σκοπών της οικονομικής πολιτικής, ήτοι στη μικροοικονομική αποτελεσματικότητα, στη μακροοικονομική σταθερότητα και στην ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ χωρών και περιοχών».

Κρατικοποίηση!! - Ισπανικά δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών



Η Ισπανία φέρεται να σχεδιάζει την κρατική διάσωση της Bankia, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, σε μια κίνηση που ενδέχεται να συνεπάγεται την χορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος στην τράπεζα.


Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η ισπανική κυβέρνηση, η οποία είχε προηγουμένως επιμείνει πως δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κρατικά κεφάλαια για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, επιβεβαίωσε ότι η παρέμβαση ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας.
Λίγο μετά την είδηση, ο Ροντρίγκο Ράτο, εκτελεστικός πρόεδρος την Bankia και πρώην διευθύνων σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραιτήθηκε από την τράπεζα που είχε δημιουργηθεί το 2010 από τη συγχώνευση επτά ισπανικών ταμιευτηρίων.

ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ LOBBY...


ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 25%
Δεν θέλουν με τίποτε εκλογές. Όλο το τραπεζικό, μηντιακό και επιχειρηματικό σύστημα έψαχνε από τη Δευτέρα λύση για μην στηθούν νέες κάλπες. Το ενδεχόμενος στις νέες εκλογές ο Τσίπρας να πάρει 25% ήταν υπαρκτό και τρόμαζε όλο το σύστημα. Φαίνεται ότι ο...
Κουβέλης είναι η πιο "ζυγισμένη" περίπτωση για να αποφευχθούν οι εκλογές. Και το κυριότερο; Πολιτικός με τον οποίο μπορεί να συζητήσει η αγορά, οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες και κυρίως οι τραπεζίτες...