Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ:ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 Απίστευτα πράγματα περιέγραψε ότι θα συμβούν στη χώρα μας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε περίπτωση που βγούμε από το ευρώ, στη συνέντευξή του στον ΦΛΑΣ 96 σήμερα το πρωί! Απίστευτα:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ)Στην εκπομπή 08:00-10:00 με την Αγγελική Σπανού & τον Δ. Μητρόπουλο

Απόσπασμα της συνέντευξης:

‘Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν ειδικού σκοπού, είχε πολύ συγκεκριμένη εντολή, να φτιάξει τη δανειακή σύμβαση, να φτιάξει το κούρεμα του χρέους και να παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση. Όταν ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει πάει ο εαυτός του και 50 υπουργοί τους οποίους έχουν ορίσει άλλοι, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι κυβέρνηση αλλά είναι ένα σχήμα το οποίο βολεύτηκαν διάφοροι από τα κόμματα και όχι η κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού σε μια χώρα που είναι σε κρίση. Το θέμα μας λοιπόν είναι ένα και μεγάλο, ότι εμείς είμαστε μια χώρα η οποία δεν παράγει, δεν εξάγει, δεν δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

H πολιτική κατάσταση και οι προοπτικές της...


 Του Νίκου Κοτζιά (press-gr)

Το πρώτο ερώτημα: μόνιμη ή μη αλλαγή.Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι αν το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη μεγάλων αλλαγών, ή είναι ένα αποτέλεσμα προσωρινού χαρακτήρα; Νομίζω ότι οι ηγεσίες των κομμάτων της διαπλοκής πιστεύουν, ορθότερα θέλουν να ελπίζουν, ότι η συντριβή των αριθμών τους είναι προσωρινή και στην επόμενη στροφή θα...
επιστρέψουν τα πράγματα «στη φυσιολογική τους κατάσταση». Σε μια τέτοια κατεύθυνση δείχνει να σκέφτεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κατανοήσει το τι ακριβώς έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία και επιδιώκει με παιχνίδια και τερτίπια να θολώσει την εικόνα. Το μόνο που πετυχαίνει, βέβαια, είναι να τυφλώνεται. Από την άλλη, θα ήταν λάθος να μείνει κανείς με την αίσθηση ότι αυτές οι αλλαγές είναι οριστικές και αμετάκλητες και το μέλλον έχει ήδη προδιαγραφεί.
Εκτιμώ ότι η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Τα νέα χαρακτηριστικά που έχει μπορούν να σταθεροποιηθούν αν επιδείξουν οι ηγεσίες των δυνάμεων που καταγράφουν δυναμική ενίσχυση πλούτο ιδεών, δημιουργικότητα στην επίλυση προβλημάτων, σταθερότητα αρχών και αξιών.

Γιάννης Δραγασάκης: Διαπραγμάτευση, όχι μονομερείς ενέργειες


Υπέρ της παραμονής στο ευρώ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του κόμματος κ. Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας προς «Το Βήμα» ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση της χώρας με την ΕΕ και δεν κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν υποχρεωθούμε. Τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των πάντων και της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου. Αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει απομονωθεί λέγοντας ότι «είναι σαν να είμαστε σε μια Σπιναλόγκα, είμαστε σε καραντίνα ως οι λεπροί της Ευρώπης» και τονίζει ότι το διακύβευμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά η «επανένταξη» στο ευρώ με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.
To πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Αναφέρει ότι πόροι μπορούν να απελευθερωθούν με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, φορολόγηση του πλούτου, πάταξη της φοροδιαφυγής και μείωση των εξοπλισμών. Με δεδομένο ότι η εξυπηρέτηση του χρέους γίνεται από την οικονομική βοήθεια, πλούτος δεν παράγεται, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μέρος του μνημονίου και τους εξοπλισμούς τους έκοψε η τρόικα, από πού θα προέλθουν αυτοί οι πόροι;

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ξελιγωνόταν στα γέλια χθες όποιος μπορούσε να παρακολουθήσει, αποστασιοποιημένος από τα φληναφήματα που εκτόξευαν, τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας παράλληλα τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Η ιστορία αποκτούσε τα χαρακτηριστικά διασκεδαστικής θεατρικής παράστασης, με χοντροκομμένο όμως χιούμορ, ενώ υποτίθεται ότι το διακύβευμα ήταν δραματικό: διαβουλεύσεις των τριών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού κάποιων κομμάτων ή αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί υποχρεωτικά σε νέες εκλογές τον Ιούνιο.
Ο στόχος ενός εκάστου των πολιτικών αρχηγών είναι εξόφθαλμος. Εχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το προσωπικό πολιτικό συμφέρον του καθενός σε συνάρτηση με το υποτιθέμενο ή διαγραφόμενο εκλογικό ποσοστό του κόμματός του, αν πάμε σε καινούργια εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο μήνα. Ας δούμε αναλυτικά τι θέλει και τι δεν θέλει ο κάθε αρχηγός.

Δείτε πως υποδέχτηκε ο Γιώργος Βλάχος τον Μιχαλολιάκο... μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία

«Εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο»

«Εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο»Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση με 6 αλλαγές ανοίγει η τρόικα.

Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Πασαλιμάνι από οπαδούς του θρύλου

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Πασαλιμάνι Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα δευτερόλεπτα, μετά το σφύριγμα της λήξης και την κατάκτηση του τελικού της Euroleague, για να βγουν οι πρώτοι οπαδοί του Ολυμπιακού στους δρόμους.
Στον Πειραιά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Πασαλιμάνι έχει την τιμητική του, αφού χιλιάδες είναι οι οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης που έχουν κάνει τη νύχτα μέρα με βεγγαλικά.
Οι οπαδοί των Πειραιωτών έχουν στήσει ένα απίστευτο γλέντι, μικροί και μεγάλοι έχουν βγει στους δρόμους, αποθεώνοντας τα φοβερά μωρά του Ίβκοβιτς που πέτυχαν έναν άθλο στην Κωνσταντινούπολη.
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος της Πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος με τη λήξη του αγώνα έδωσε εντολή να φωταγωγηθεί ο Πειραιάς, για το μεγάλο του καμάρι, τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό.



Συντριπτική ήττα για τη Μέρκελ

Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες στη Ρηνανία - Βεστφαλία, κόλαφος για τους Χριστιανοδημοκράτες. Ηχηρό ράπισμα για τη Μέρκελ. Πρόγευση για τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου 2013;

Ιστορικής σημασίας ήττα υπέστη το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμματα στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, ενώ εκλογικός θρίαμβος των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων προαναγγέλει την αλλαγή στο ομοσπονδιακό επίπεδο. Το κόμμα των Πειρατών μπαίνει και σε τρίτο τοπικό κοινοβούλιο. Και οι Φιλελεύθεροι, που πολλοί είχαν προαναγγείλει τον πολιτικό αφανισμό τους, επανακάμπτουν λίγο ενισχυμένοι.

Προανάκρουσμα για το Βερολίνο;
Πάγωσε το χαμόγελο του Ρέτγκεν

Για "σύγκρουση της δημοκρατίας με τις δυνάμεις των αγορών" στην Ελλάδα,γράφουν οι N.Y Times!

“Σύγκρουση της δημοκρατίας με τις δυνάμεις της αγοράς,ανέδειξε η πολιτική σύγκρουση”,στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Αυτό αναφέρει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
“Σύγκρουση της δημοκρατίας με τις δυνάμεις της αγοράς,ανέδειξε η πολιτική σύγκρουση”,στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Αυτό αναφέρει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην κατάρρευση των συνομιλιών και αναφέρει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η προσφυγή στις κάλπες πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.