Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Θάνος Τζήμερος: Ένας γνήσιος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού



Γεννήθηκε το 1961, όταν η χώρα πάλευε να δημιουργηθεί ξανά, στα συντρίμμια της κατοχής και του εμφυλίου. Στα παιδικά του χρόνια, όταν τα περισσότερα παιδιά βλέπουν και θαυμάζουν τους υπερήρωες, αυτός έβλεπε τους Συνταγματάρχες της Χούντας να συντρίβουν το φαύλο πολιτικό κράτος. Λίγο αργότερα θα κατέβαινε στην Αθήνα για να δημιουργήσει, να σπουδάσει, να αναπτύξει τις ικανότητες και τα ταλέντα του, και αρκετά χρόνια αργότερα να κάνει την δική του επανάσταση, λυτρώνοντας την χώρα που τόσο αγάπησε από τους εσωτερικούς της εχθρούς.

Σε προηγούμενη ανάρτηση, είχαμε αναφέρει ότι ο Τζήμερος και το κόμμα του, η Δημιουργία Ξανά, είναι μια από τις αυθεντικότερες εκφράσεις του νεοφιλελευθερισμού made in Greece. Μάλιστα λέγαμε τότε, ότι αυτός είναι και ο πιο επικίνδυνος, αφού εμφανίζεται ως αδιάφθορος τιμητής του ορθολογισμού, μαχητής κατά του σάπιου και ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος, ο οποίος ως άνθρωπος της κοινωνίας μπορεί να προσφέρει τις λύσεις που αδυνατούν να δώσουν οι άλλοι.

"Ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης"


Στο εβδομαδιαίο περιοδικό Profilδημοσιεύεται εξασέλιδο αφιέρωμα στις εξελίξεις στην Ελλάδα, που εστιάζει στην πολιτική τουΑλέξη Τσίπρα και την αντιπαράθεσή του με την Ε.Ε.

Το αφιέρωμα υπογράφει ο Martin Staudingerκαι έχει τίτλο: «Ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει αρχικά ο συντάκτης, σε περίπτωση που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θαεπαληθευτεί για την Ε.Ε. το χειρότερο σενάριο, γιατί τότε συνομιλητής της θα είναι ένας άνθρωπος που θα θέλει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύεις του και να καταγγείλει το μνημόνιο.

Το ότι ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις 6 Μαΐου, αντί να υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία της πολιτικής του, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Bloomberg: Έλληνες, ο Τσίπρας σας λέει ψέματα!

Αν η τύχη της παγκόσμιας οικονομίας κρίνεται από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης.!!!!   Γ.Ζ. 

«Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το Bloomberg τον Αλέξη Τσίπρα και τον θεωρεί ικανό να βυθίσει στο χάος ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου!

Η... φρενίτιδα στον ευρωπαϊκό Τύπο για τον Αλέξη Τσίπρα, καλά κρατεί! Αυτή τη φορά, είναι το Bloomberg που ασχολείται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος του άρθρου.

«Λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ πήγε στο Λονδίνο για να καθησυχάσει την οικονομική κοινότητα ότι δεν ήταν «επικίνδυνος». Ο Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, βρίσκεται σε παρόμοια περιοδεία αυτή την εβδομάδα και είναι πραγματικά επικίνδυνος», ξεκινά το άρθρο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοκ και δέος στην περιφέρεια από τα εκκαθαριστικά

Τριβές και καυγάδες μεταξύ αγροτών και φοροτεχνικών έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στην περιφέρεια λόγω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αγρότες με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ στη ζωή τους φόρο εισοδήματος, αφού πάντα το εισόδημά τους ήταν χαμηλότερο του αφορολόγητου ορίου, καλούνται με την φετινή εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος να πληρώσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ φόρο. Ο φόρος προκύπτει κατά κύριο λόγο επειδή διαθέτουν ένα μεσαίο ΙΧ και μια ιδιόκτητη κατοικία στο χωριό και εξαιτίας αυτών πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνσή τους παίζει και η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ήταν έως το 2011.

Γ. Παπανδρέου: Πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας με προγράμματα ανάπτυξης

Γ. Παπανδρέου «Εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό» ανέφερε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο της Google «Zeitgeist» στο Λονδίνο.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε από τη θέση του Πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελλάδας. «Πάλεψα για να ανταποκριθεί η Ευρώπη, η οποία το έκανε με αλληλεγγύη στους Έλληνες και στους άλλους λαούς, με νέους θεσμούς, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης στην παγκόσμια ιστορία και με το μεγαλύτερο "κούρεμα" χρέους στην ιστορία», τόνισε, ωστόσο, όπως επισήμανε «οι αγορές αντί να ηρεμήσουν παραμένουν ανήσυχες, επιθετικές και κερδοσκοπικές, γιατί η Ελλάδα δημιουργεί ένα προηγούμενο που αναδεικνύει την ενυπάρχουσα αδυναμία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σήμερα καθώς και τα προβλήματα του ανεπτυγμένου κόσμου, όπως αντιμετωπίζει τις αγορές».

Επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής το ευρωομόλογο

Επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής το ευρωομόλογο«Φωτιά» βάζει στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη η πρόταση του Γάλλου προέδρου για το ευρωομόλογο. Το Βερολίνο απαντά αρνητικά, η Κομισιόν λέει ναι υπό προϋποθέσεις αλλά ο Φρανσουά Ολάντ επιμένει συμμαχώντας με Βρετανούς Ιταλούς και Ισπανούς.
Επιμένει στο «όχι» η Γερμανία για την έκδοση ευρωομολόγων στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση Μέρκελ, σε μία σαφή προσπάθεια να ανακόψει τη δυναμική που προσλαμβάνει εκ νέου το θέμα, με πρωτοβουλία του Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνει ότι η προοπτική κοινού χρέους με χαμηλό επιτόκιο για όλους, θα ανοίξει το δρόμο για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Το Φεστιβάλ των Καννών τίμησε τον Θ. Αγγελόπουλο

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος Την Φοίβη Οικονομοπούλου, σύζυγο του Θόδωρου Αγγελόπουλου χειροκρότησαν μεγάλοι σκηνοθέτες όπως οι Νάνι Μορέτι, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και Αμπάς Κιαροστάμ.
Η βραδιά που έγινε για να τιμηθούν οι σκηνοθέτες που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί, βραβευτεί στο φεστιβάλ Κανών και έχουν συμβάλει στον μύθο του, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του, Ζίλ Ζακόμπ, αφιερώθηκε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Ραούλ Ρουίζ, που έφυγαν φέτος από τη ζωή.
Όλοι είχαν μαζευτεί στην κατάμεστη αίθουσα« Debussy» για την τελετή όπου προβλήθηκε το «Chacun son cinema», το οποίο είχε γυριστεί όταν το φεστιβάλ γιόρτασε τα 60 χρόνια του και είχε καλέσει σημαντικούς σκηνοθέτες, ανάμεσα τους ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Βάλτερ Σάλες, ο Γκάς βάν Σάντ κ.α., να συμμετέχουν με ένα τρίλεπτο φιλμάκι. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ένας από αυτούς.
Η ταινία ξεκίνησε με ένα απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξή του Θ. Αγγελόπουλου, όπου τον ρωτάνε «γιατί κάνετε σινεμά;» και εκείνος απαντά «για μένα, για τους φίλους μου, για να νικήσω τον χρόνο...».

NATO – Ομπάμα: Όλοι οι ηγέτες της G8 θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

NATO – Ομπάμα: Όλοι οι ηγέτες της G8 θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στο Σικάγο ότι όλοι οι ηγέτες οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ εξέφρασαν την επιθυμία η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό.
Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι αισθάνεται πως η ευρωζώνη θεωρεί πως η κατάσταση είναι ακόμα πιο κατεπείγουσα από ό,τι πριν από δυόμισι χρόνια.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο του NATO στο Σικάγο, ο Ομπάμα είπε πως πιστεύει ότι υπάρχει αυξημένη αποφασιστικότητα από μέρους των ευρωπαίων ηγετών να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο το να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να υπάρξουν επαρκή τείχη προστασίας για να αποκρουστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της χρηματοοικονομικής κρίσης.