Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ολάντ: Έλληνες, εμπιστευτείτε με!

Ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε με σιγουριά για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όμως τόνισε ότι το ευρώ πάει... παρέα με το μνημόνιο τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσουν οι Έλληνες πολίτες.
Διπλό μήνυμα έστειλε στην Αθήνα ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Αφού τόνισε πως δεν υπάρχει γι΄ αυτόν άλλο σενάριο από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπογράμμισε πως οι Έλληνες «μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για τη δική του στάση υπέρ της Ελλάδας», επέμεινε όμως πως οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί πρέπει να τηρηθούν.
Μετά από συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο κ. Ολάντ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω ό,τι μπορώ από τη θέση μου για να πείσω τους Έλληνες να επιλέξουν την παραμονή τους στην ευρωζώνη, σεβόμενοι τις δεσμεύσεις τους. Θα κάνω επίσης τα πάντα για να πείσω τους Ευρωπαίους που θα μπορούσαν να έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Βατά τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά, δυσκολίες στη Βιολογία


Ομαλά κύλησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία). Αναμενόμενης δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική.
Ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά τα οποία είναι σημαντικό και κρίσιμο μάθημα για εκείνους που επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά τμήματα.
Ωστόσο, στην Βιολογία, σύμφωνα με καθηγητές, το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές.
Στην Ιστορία και τη Φυσική, τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.
Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στην Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δυο κύκλων) και την Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
in.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

   "Με μας άλλαξε η Ελλάδα. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας" 


Τώρα αν αυτό δεν το κάνουμε με την καθοδήγηση αυτών που ψηφίζουν αδιάβαστοι, η που αποκαλούν τους ηγέτες μας   φύλαρχους, που  ενώ βλέπουν τη σαπίλα δεν την απορρίπτουν,  υγιές μάλλον είναι.  Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το 13%.. ΠΑΣΟΚ είναι οι αρχές μας  η ιστορία μας, η προσφορά μας και δεν είναι η σφραγίδα.   Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακρυά και θα πάει μακρυά, αφού εξυγιανθεί και αναγεννηθεί.   Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είναι η ελπίδα για έξοδο από την κρίση ανεξάρτητα από ποιο σχηματισμό επιλέγουν να δώσουν τη μάχη. ΓΖ.  

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στην πιο δύσκολη και στην πιο κρίσιμη καμπή της τριανταοκτάχρονης ιστορίας του. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου έδειξαν με καθαρό τρόπο ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τριών τελευταίων χρόνων δεν πείθει. Λαϊκισμός, κυβερνητισμός, αλαζονεία και άκομψος πολιτικός ναρκισσισμός υποκατέστησαν την προοδευτική πολιτική ταυτότητα του κινήματος και το οδήγησαν στην εκλογική συντριβή. Όμως το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι ο ιδεολογικός αχταρμάς του νεοφιλελευθερισμού που κάποιοι προέταξαν για να δηλώσουν τον νεωτερισμό του αστόχαστου, του ευκαιριακού και του καιροσκοπικού.

"ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ"

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (23-04-2012) : Στην εκπομπή της κας Έλλη Στάη στις 23-4-2012 στη ΝΕΤ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
ΣΤΟ 3:15 ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ κα Στάη την ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ". ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 21-5-2012;
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ : Επεισόδια και επίθεση κατά βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Επεισόδια και επίθεση κατά βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΕπίθεση δέχτηκε από αγνώστους ο βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης έξω από τα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού στην Πάτρα, όπου επικράτησε νωρίτερα απόψε ένταση, με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον κτυπούν. Επίσης τα άγνωστα άτομα κτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Ο Απόστολος Βουλδής δέχτηκε την επίθεση, την στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην κτυπήσουν τον βουλευτή.
Οταν η Αστυνομία έφθασε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί.
Επεισόδια έξω από την Πειραϊκή-Πατραϊκή

Η ζωή ενός ανάπηρου, μέσα σε έναν αυτιστικό κόσμο.