Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ισόβια στον Μουμπάρακ

Μετά από ακροαματική διαδικασία 10 μηνών ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου και ο π. υπουργός Εσωτερικών καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Απαλλάχθηκαν 6 π. αστυνομικοί διευθυντές. Σκηνές χαράς αλλά και μικροσυμπλοκές.
Είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που καταδικάζεται για τις πράξεις του από τη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο επέβαλε στον Μουμπάρακ ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση είναι πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία περισσότερων από 800 διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, αρχές του περασμένου Ιανουαρίου

Προς τους αυριανούς "νικητές"

Αφού ρε φίλε φιλοευρωπαϊστή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις αυτό που καταλαβαίνει και μπορεί να σου εξηγήσει και ένα 12χρονο κοριτσάκι, σου βρήκα ένα (που τιμά και τη λέξη πατριώτης που εσύ βιάζεις κατ' εξακολούθηση) να σου τα πει απλά και σταράτα.



Αν πάλι δεν παίρνεις με το καλό σου βρήκα και έναν ζόρικο να στα πει πιο αντρίκια...


Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις σε καμία από τις δύο γλώσσες ότι τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορεί να δίνονται (χαρίζονται είναι πιο σωστό) σε ιδιωτικά συμφέροντα τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Δεν είναι μέσα στις δυνάμεις μου να σε ελευθερώσω, οπότε θα συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα. Μόνο που εσένα μέσα στην χαρά και την ευδαιμονία της "νίκης" σου θα σου έρθει ο ουρανός σφοντύλι, ενώ εγώ, μέσα στα σκατά, θα βρω στη φάτσα σου και ένα λόγο να χαμογελάω.

Ιπτάμενος Ολλανδός


 RAMNOUSIA

Το άρωμα από αυτό το φιλί δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από πάνω του...



Ο αγώνας μιας Παλαιστίνιας μάνας για μια αγκαλιά, για ένα φιλί στον γιο της μετά την σύλληψη του από Ισραηλινούς του στρατού κατοχής Το άρωμα από αυτό το φιλί δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από πάνω του... μα ποτέ...

Τα πρακτικά του κατοχικού δανείου. Τελικά ποιος χρωστάει σε ποιον;


Η Ελλάδα διατηρεί κάθε δικαίωμα διεκδίκησης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε να καταβάλει στους δυνάστες της. Το θέμα του κατοχικού δανείου παραμένει πάντα ανοικτό και σήμερα το ύψος της οφειλής ανάγεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του τρόπου υπολογισμού. Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.

Διαβάστε για τον καταναγκαστικό δανεισμό όταν με το πιστόλι στον κρόταφο οι κατακτητές, υποχρέωσαν την σκλαβωμένη Ελλάδα, που αντιμετώπιζε το φάσμα της πείνας, να χρηματοδοτήσει τη διαβίωση των δυνάμεων κατοχής.

Πρώην ΥΠΕΞ Γερμανίας:«Η Ρωσία είναι έτοιμη να δεχθεί την Ελλάδα και κανείς δεν μιλάει για αυτό»


Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη, τα Βαλκάνια θα παραμείνουν εκτός της ΕΕ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και υπάρχει ενδεχόμενη αποτυχία του έργου του ευρώ, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Γερμανία δεν πρέπει να αφήσει για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να αποσυντεθεί η Ευρώπη» είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».
Σύμφωνα με τον Φίσερ, η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζοφερές προβλέψεις για την ανεργία στην Πορτογαλία


Δυσμενείς εξελίξεις αναμένονται για την αγορά εργασίας στην Πορτογαλία, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Βίτορ Γκάσπαρ, προβλέπεται αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό 15,5% το 2012 και 16% το 2013. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 14,5% για το 2012 και στο 14,1% για το 2013.
Τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά στους νέους κάτω των 25 ετών, αφού τον Μάρτιο έφθασαν το 35,9% και τον Απρίλιο το 36,6%.
Σύμφωνα με τον Γκάσπαρ, μετά το 2013 η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει «μια συνεχή μείωση της ανεργίας». Ο υπουργός διευκρίνισε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί μια λεπτομερής έκθεση για τις αιτίες της ανεργίας, αλλά επέμεινε στην ανάγκη «να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές όσον αφορά στην ευελιξία στην αγορά εργασίας».

Ὁ Ἅγιος Μνημόνιος Ἐπίσκοπος Ἀμαθοῦντος Κύπρου - εορτάχει, 16 Ιουνίου


Ὁ Ἅγιος Μνημόνιος, Ἐπίσκοπος Ἀμαθοῦντος τῆς Κύπρου, εἶναι γνωστὸς σὲ ἐμᾶς ἀπὸ ὑπόμνημα στὸ διάδοχό του, Ἅγιο Τύχωνα. Ὁ ὑπομνηματιστὴς ὀνομάζει τὸν Μνημόνιο «ἁγιώτατο». Διετέλεσε Ἐπίσκοπος κατὰ τὸ πρῶτο ἥμισυ τοῦ 4ου αἰῶνος μ.Χ., ὡς δυνάμεθα νὰ συμπεράνουμε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ διάδοχός του Τύχων ἐχειροτονήθηκε ὑπὸ τοῦ Ἐπιφανίου Κύπρου.

Περίπατος στην κλασσική Αθήνα (τότε Ελλάδα)

"Η Ελλάδα είναι το μέλλον μας"

  "Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, είναι σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως")

Eνα συγκλονιστικό άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας Liberation για την σημερινή κατάσταση.   31-Mαΐου, 2012


"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.