Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

“Εξοχότατη Μερκέλ” του Αντώνη Σαμαρα

 http://dedousi.blogspot.gr
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

Ολόκληρη η επιστολή του Α. Σαμαρά μεταφρασμένη, όπως την παρέθεσαν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
κ. Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρο ΕΚΤ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012


Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι,

ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής κατέθεσε επτά προτάσεις για τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Συγκεκριμένα:
-Το 1ο μέτρο είναι το πάγωμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες προβλέπονται για τον Ιούνιο, η κατάργηση της μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων..Το μέτρο για το πάγωμα είναι αποτέλεσμα της βασικής αναδιαπραγμάτευσης, για επιμήκυνση έως το τέλος του 2017 της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι τα 14 δις που απαιτεί η τρόικα για φέτος, γίνονται 3,5 δις.

Φιάσκο η "εκκαθάριση" των οροθετικών ιερόδουλων

Επέστρεψαν στις πιάτσες μέχρι να δικαστούν!
Το ότι οι εκλογές του Ιουνίου γίνονται με λίστα είναι καθαρή σύμπτωση



Μια εκστρατεία που ξεκίνησε με σκοπό να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αλλοδαπές ιερόδουλες που ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις Αρχές. Και αυτό, γιατί, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο σχεδόν των οροθετικών ιερόδουλων ήταν Ελληνίδες, οι οποίες βεβαίως δεν θα μπορούσαν να απελαθούν από τη χώρα.


Τι συνέβη τελικά;

Πως μοιάζουν τελοσπάντων αυτά τα πολυσυζητημένα .....ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?


Να λοιπόν πως μοιάζουν τα χρηματικά ποσά από τα 100 δολλάρια μέχρι τα 114,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια που είναι το σύνολο των χρεών στην Αμερική!!!!




100 δολλάρια


Γιατί τώρα;;

Προχθές χτες, ο κ. Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο της χαμένης αξιοπιστίας του. Επιτυχώς!! Προχτες, ο κ. Α.Σαμαράς...αυτοπυροβολήθηκε. Επιτυχώς!!
Οταν τον Νοέμβρη κατάφερνε να εκδιώξει τον άχρηστο πια για τους "εταίρους" μας Γιωργάκη και να αποτρέψει το αμφιβόλου αποτελέσματος (γι΄αυτούς) δημοψήφισμα (έβαλαν το χεράκι τους και αρκετοί Βενιζελικοί!!), δέχτηκε να συμμετάσχει στη κυβέρνηση Papaδήμου.
Ως συγκυβερνήτης, μεταξύ άλλων, αποδέχτηκε/συνυπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο ΙΙ.
Ως συγκυβερνήτης, διαπραγματεύτηκε τους όρους τους. Θεωρητικά τουλάχιστον.

''ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ''


 

 Του ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ*

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο που έμοιαζε πολύ σοβαρό στο American Economic Review, το οποίο ανέλυε λεπτομερώς ότι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βαθιές διαρθρωτικές ρίζες και δεν μπορούν να επιλυθούν εύκολα και γρήγορα. Η διάγνωση του συγγραφέα ήταν ότι η αμερικανική οικονομία δεν ήταν αρκετά ευέλικτη, ώστε να ακολουθήσει τον ταχύτατο ρυθμό εξέλιξης της τεχνολογίας. Το άρθρο ασκούσε κριτική στα ειδικά προγράμματα για την ασφάλιση των ανέργων, τα οποία, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του συγγραφέα, έκαναν κακό στους εργαζόμενους, διότι τους μείωναν τα κίνητρα να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας.