Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 12/06/12


Όταν οι εκφραστές του νεοναζισμού στην Ελλάδα σηκώνουν κεφάλι, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν μπορεί παρά να αγανακτούν και να αντιδρούν.
Όταν οι υμνητές του Χίτλερ και της Ελληνικής Χούντας μιλούν για πατριωτισμό, προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρου του λαού μας.
Όταν χρησιμοποιούν συνθήματα που χαρακτηρίζουν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, παραχαράζουν την σύγχρονη πολιτική ιστορία και προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά.
Για ποιο πατριωτισμό θα μιλήσουν οι νεοναζιστές, όταν ξεχνούν πως αυτός που συνεχίζουν να υμνούν πρόδωσε την Κύπρο και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην υποτέλεια και την κατοχή;
Ποια Ελλάδα ονειρεύονται; Αυτή του γύψου, της καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, των εκτοπίσεων, των διωγμών, του ρατσισμού;
Ο φασισμός δεν ωραιοποιείται και οι σύγχρονοι εκφραστές του δεν μπορούν να κρυφθούν πίσω από τα λάθη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Είναι άλλο να μπορείς να διευρύνεις τη Δημοκρατία και άλλο να μην υπάρχει Δημοκρατία. Είναι άλλο να μιλάς για λάθη, ελλείψεις και ευθύνες ενός πολιτικού συστήματος και άλλο να μην υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.

Ο Αντ. Σαμαράς απαντά στα διλήμματα περί χρεωκοπίας

SPIEGEL: ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Ελληνες περιγράφουν το μέλλον τους ως «ζοφερό», αλλά οι Ισπανοί είναι πιο ανασφαλείς για τις δουλειές τους, δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό.

Οι Έλληνες και οι Ισπανοί εμφανίζονται να ανησυχούν περισσότερο από τους άλλους λαούς της Ευρώπης για το μέλλον τους, ενώ οι Γερμανοί, αν και δηλώνουν σχετικά αισιόδοξοι, ανησυχούν για τις συνθήκες ζωής που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Boston Consulting Group που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel».
Το κλίμα στην Ευρώπη περιγράφεται ως απαισιόδοξο, καθώς, όπως επισημαίνεται, οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η κρίση θα τελειώσει σύντομα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, το διογκούμενο χρέος και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Ρουμπινί: Μέρκελ δώσε στους Γερμανούς 1000 ευρώ για διακοπές στην Ελλάδα


Λίγες ώρες μετά την άποψη ότι το Euro 2012 υπάρχει πιθανότητα να μετατραπεί σε Drachma 2012 ο Ρουμπινί "ξαναχτυπά" με μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την τόνωση της ανάπτυξης σε χώρες με κρίση....

Ο κ. Ρουμπινί πρότεινε να δίνονται κίνητρα στους Γερμανούς για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την τόνωση της ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει στην γερμανική κυβέρνηση να δοθούν 1.000 ευρώ ως ταξιδιωτικό κουπόνι σε κάθε γερμανική οικογένεια που θα κάνει διακοπές σε χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ρουμπινί προειδοποίησε «να μην σταματήσει η χορήγηση βοήθειας, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα τρομάξουν οι επενδυτές. Στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος τραβήξει την πρίζα στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης».

Ντόμινο επαναδιαπραγμάτευσης - Εάν η Ισπανία πετύχει ευνοϊκότερους όρους, Ιρλανδία και Πορτογαλία ε ίναι έτοιμες να ζητήσουν ίση μεταχείριση

Στο μικροσκόπιο είναι έτοιμες να βάλουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία τα επιτόκια και τους όρους χορήγησης της βοήθειας των 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία, ώστε να ζητήσουν αμέσως αλλαγές στα δικά τους Μνημόνια εάν διαπιστωθεί ότι η συμφωνία που θα κάνει η ΕΕ με τη Μαδρίτη είναι πιο ευνοϊκή.
Μπορεί επισήμως τα κυβερνώντα κόμματα στη Λισαβώνα και το Δουβλίνο να χαιρετίζουν την είσοδο της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και να διαβεβαιώνουν ότι η χώρα δεν έχει πετύχει καλύτερη συμφωνία από αυτές, αλλά οι μεγάλες πιέσεις από το εκλογικό σώμα και την αντιπολίτευση δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.
ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. Ο ιρλανδός Πρωθυπουργός Εντα Κένι και ο πορτογάλος ομόλογός του Πέδρο Πάσος Κοέλιο βρίσκονται ήδη με το δάχτυλο στη σκανδάλη, έτοιμοι να ζητήσουν ανά πάσα στιγμή επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. Εάν η Ισπανία πετύχει χαμηλότερα επιτόκια και καλύτερη περίοδο αποπληρωμής από ό,τι έχει συμφωνήσει η Ιρλανδία, τότε το Δουβλίνο θα επιδιώξει «ίση μεταχείριση» ξεκαθάρισε στο Ρόιτερ η υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της χώρας Λουσίντα Κρέιτον.

Η Τεχνολογία στην υπηρεσία και της Εκκλησίας


Πιέσεις για ελαστικότερη εφαρμογή των μνημονίων


Η ΠΑΡΟΧΗ ευρωπαϊκής βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες προκαλεί αντιδράσεις στις μνημονιακές χώρες, οι οποίες θέτουν πλέον θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης της Μαδρίτης από την πλευρά των Βρυξελλών και των ισχυρών χωρών της ευρωζώνης. Μετά την Ιρλανδία, ο υπουργός Οικονομικών της οποίας, με αφορμή την ελαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ισπανίας, ζήτησε από τους εταίρους να εξεταστεί κατά την επόμενη σύνοδο της ευρωζώνης (21 Ιουνίου) η τροποποίηση του ιρλανδικού προγράμματος, θέμα ισότιμης μεταχείρισης έθεσε χθες και μία άλλη μνημονιακή χώρα, η Πορτογαλία. Η συμφωνία, λοιπόν, για στήριξη του ισπανικού τραπεζιτικού συστήματος με τη χορήγηση δανείου ύψους 100 δισ. ευρώ, αλλά με «μαλακό» μνημόνιο, χωρίς τον κέρβερο του ΔΝΤ, έχει ξεσηκώσει τις μνημονιακές χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί μέτρα αυστηρής λιτότητας.

O ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ Τ’ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΛΟΒΕΡΔΟ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Σαρωτικό μήνυμα σε όλους τους επίδοξους επικριτές του και όσους σκέπτονται να τον αμφισβητήσουν έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μίλησε για επανίδρυση από το βράδυ των εκλογών, έκανε λόγο για «λουλούδια» του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ραγδαίες αλλαγές στα πρόσωπα και βγάζει από το κάδρο τα παλαιά στελέχη.

Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο μέσον της προεκλογικής περιόδου προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις αλλά και να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα. Το πρώτο μήνυμα το απηύθυνε στους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αμφισβήτηση ενώ έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο να σταματήσει να καταφέρεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Ιπποκράτους.
Στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να συγκροτήσει ένα κόμμα με νέα πλατφόρμα και νέα ηγετική ομάδα, να απομακρύνει από το κάδρο τους λεγόμενους «κορυφαίους», να προωθήσει νέα και άφθαρτα στελέχη ή ανθρώπους εκτός κόμματος που θα έχουν αναφορά στον ίδιο και να συγκρουστεί με «το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.