Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τα πολλά ΠΑΣΟΚ!!

Mετά τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου βγαίνει το ασφαλές συμπέρασμα ότι στις 17 το βράδυ θα γεννηθούν πολλά ΠΑΣΟΚ. Ενα όμως θα δικαιούται να έχει τον τίτλο, τα σύμβολα και την κληρονομιά. Αυτό που θα εμπνέεται "λόγω και έργω" από τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, της ΕΛE του 1978 και του ΣΥΜΒΌΛΑΙΟΥ με το ΛΑΟ του 1981. Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα υπερασπισθούμε. Αυτό υπερασπιζόμαστε και τώρα με τη "μη ψήφιση" του "επίσημου" ψηφοδελτίου. Άλλωστε η όλη διαδικασία μοιάζει με την εκπομπή της Τρυφίλη " ραντεβού στα τυφλά". Μας καλεί ο πρόεδρος να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ (Όχι και τόσο φανατικά είναι η αλήθεια), το οποίο χαρακτηρίζει σάπιο και το οποίο στις 17 το βράδυ θα το αλλάξει. !!!!. Δηλαδή αλλο ΠΑΣΟΚ ψηφίζουμε στις 17 και άλλο από τις 18 συμμετέχει στις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης.



... η ιστορία των εκλογών, κύκλους κάνει ... - "Διαβολικές συμπτώσεις" . με τις ξεχασμένες εκλογές του 1950...

Γιώργος Δελαστίκ

Κατεδάφισαν κυριολεκτικά το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης οι εκλογές της 6ης Μαΐου - οι πρώτες εκλογές μετά την επιβολή στη χώρα μας του διαβόητου μνημονίου από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ετσι γίνεται πάντα μετά από... μεγάλα γεγονότα στη ζωή μιας χώρας, το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό καταρρέει και αναδύονται νέες πολιτικές δυνάμεις. Καταγράφονται νέοι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ τους.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου σηματοδότησαν αναμφισβήτητα μία μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μεταπολιτευτικά, καθώς ήταν οι πρώτες μεταμνημονιακές εκλογές.
Έτσι γίνεται πάντα μετά από μεγάλα γεγονότα στη ζωή μιας χώρας, το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό καταρρέει και αναδύονται νέες πολιτικές δυνάμεις. Καταγράφονται νέοι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ τους.