Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Το ματς της εθνικής ομάδας με τους Γερμανούς και το αποτέλεσμα των εκλογών


Πάνω που έδειχναν να ηρεμούν οι αγορές μετά την εκλογή του εκλεκτού τους Αντώνη Σαμαρά από τον ευρώδουλο ελληνικό λαό, ένας νέος παράγοντας ανησυχίας εκτίναξε ξανά τα σπρέντς σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Συγκεκριμένα οι αγορές δείχνουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα από το ενδεχόμενο νίκης της εθνικής Ελλάδας κόντρα σε αυτή της Γερμανίας, ενώ η Άγκελα Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε
ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι χωρίς αντάλλαγμα και ότι περιμένει από τους διεθνείς να τηρήσουν την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Φτάνει πια ο κυβερνητισμός 20/06/12


Γ. Παναγιωτακόπουλος

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση.

Σήμερα και μετά τη νέα εκλογική ήττα στις 17 Ιουνίου, επιμένω στη θέση μου, καθώς τίποτα δεν έχει διαφοροποιήσει την αρχική μου εκτίμηση.

Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: Καταδίκη της κυβερνητικής του πολιτικής, καταδίκη των πρακτικών που ακολουθήθηκαν, αποδοκιμασία των προσώπων που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Με την απόφαση για συμμετοχή στη Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από κίνημα σε «συμπλήρωμα» των επιλογών και των σχεδιασμών όσων θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, φοβική και αδύναμη.

«Δεν με ενδιαφέρει το δικό σας ΠΑΣΟΚ, διαγράψτε με» λέει ο Νίκος Φωτόπουλος

Σφοδρή επίθεση με ανοιχτή επιστολή 

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει με ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, κατηγορώντας το ότι «δολοφόνησε τους εργαζόμενους» και «έφτυσε τη νέα γενιά».

«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Εσείς φύγατε. Δεν προδώσαμε εμείς που δεν ξαναψηφίσαμε το κόμμα μας. Εσείς προδώσατε. Εσείς μας διώξατε. Εσείς μας πουλήσατε στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε».

Και συνεχίζει, λέγοντας: «Δεν πήγα κάπου αλλού, ούτε καν το επεδίωξα, ούτε καν το σκέφτηκα, ποτέ δεν μίλησα με κανέναν για κάτι τέτοιο, ποτέ δεν συναντήθηκα με οποιονδήποτε. Δεν έτρεξα να πάω αλλού, να πιάσω θέση. Εάν ήθελα θέσεις και καρέκλες θα αποδεχόμουν την πολύ τιμητική πρόταση που μου κάνατε πριν 2,5 χρόνια για υψηλόβαθμη κομματική καρέκλα ή μήπως το ξεχάσατε;».

NEW STATESMAN : Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ «Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ»


Η Άγκελα Μέρκελ είναι “η πιο επικίνδυνη ηγέτις της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ” καθώς “εξολοθρεύει την ανάπτυξη”, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό New Statesman καταγγέλλοντας την “μανία” που έχει η καγκελάριος με τη λιτότητα.
Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Μέρκελ ντυμένη σαν τον “Εξολοθρευτή”, το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
“Η μανία της Άγκελα Μέρκελ για τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση”, γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930.

«ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ» Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα «εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία» σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρετίζοντας το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, η αποφασιστική στάση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά και ορισμένων κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών, για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον παραμερισμό των ανισορροπιών στην οικονομία, εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία», είπε.

Διακήρυξη κυβέρνησης εθνικής ευθύνης

Την διακήρυξη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού ανακοίνωσαν το απόγευμα τα τρία κόμματα που μετέχουν σε αυτή, ύστερα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, κκ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και φ. Κουβέλη. Στη διακήρυξη ανακοινώνονται οι στόχοι και οι αρμοδιότητες της κυβέρνησς. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ?...


 Πριν ένα χρόνο τα "μεγαλοστελέχη" της παράταξης ξεκίνησαν μια έντονη πίεση στον τότε Πρωθυπουργό για να αναλάβει "πρωτοβουλίες". Τα μεγαλοστελέχη αυτά στηρίχτηκαν - χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα - από συγκεκριμένα ΜΜΕ με πρώτο από όλα το ΜEGA.
Η πίεση αυτή κορυφώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ένα μετά το άλλο, τα γνωστά μεγαλοστελέχη, κουνούσαν, με θράσος, το δάχτυλο και ζητούσαν την παραίτηση του Παπανδρέου. Η μια δήλωση διαδεχότανε την άλλη και τα ...δάκρυα που προκαλούσε η κοινωνική ευαισθησία των συγκεκριμένων στελεχών δεν είχαν τελειωμό.
Δεν δίστασαν να λένε - σε προεκλογική περίοδο (Λοβέρδος) - ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε Σαμαρά, αν εκλεγεί πρώτο κόμμα η ΝΔ, (σε ποια χώρα του κόσμου ένα κόμμα λέει εκ των προτέρων τι θα πράξει), έτσι ώστε να αναρωτηθεί, λογικά, ο ψηφοφόρος, "αν είναι να ψηφίσω Σαμαρά μέσω του ΠΑΣΟΚ γιατί να μην ψηφίσω κατευθείαν τη ΝΔ ;". Αντί δηλαδή, να αυξήσει τα ποσοτά του, για να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης, εκ των προτέρων δήλωνε ότι θα στήριζε ενα δεξιό σχηματισμό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση.
Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αρμόδιος για τις δαπάνες
Γιώργος Μαυραγάνης αρμόδιος για τα έσοδα

Υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Yπουργός Παιδείας - Πολιτισμού Κων/νος Αρβανιτόπουλος 
Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας
υφυπουργός Ιωαννιδης Ιωάννης
υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας (τεχνοκράτης από τις Βρυξέλλες)

Υπουργός Αμυνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
υφυπουργος Παναγιώτης Καραμπελας
υφυπουργος Ελευσινιώτης Δημήτριος

Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης
υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος (ΠΑΣΟΚ από τον χώρο των εφοπλιστών)

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας 

Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (πρόταση Κουβέλη)
υφυπουργός Κώστας Καραγκουνης

Υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος (ΠΑΣΟΚ, καθηγητής στο Πολυτεχνείο)
αναπληρωτής Σταυρος Καλαφατης 
υφυπουργός Παπαγεωργιου Ασημάκης

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (πρόταση Κουβέλη)
Υφυπουργος Βολουδάκης Μανούσος 

Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος 
Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς
υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης
Yφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός Νότης Μηταράκης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης (ήταν στο επικρατείας ΠΑΣΟΚ)
Αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Εργασίας 
Νίκος Νικολόπουλος 

Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Επικρατείας
 Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου