Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

O οικονομολόγος Νομούρα Ρίτσαρντ Κου, ο οποίος προειδοποιούσε για τον κίνδυνο από τη «φούσκα της πληροφορικής» και τον κίνδυνο που δημιουργούσε στη γερμανική οικονομία, κατηγορεί την ΕΚΤ για παρέμβαση υπέρ της Γερμανίας, που οδήγησε σε κρίση όλη την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Στο άρθρο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στους Financial Times αναφέρεται ότι η επιλογή της ΕΚΤ να μειώσει δραστικά το βασικό της επιτόκιο προκειμένου να σώσει τη γερμανική οικονομία, έδωσε πολύ μεγάλη προσφορά χρήματος στις χώρες του Νότου, προκαλώντας έτσι τις επόμενες φούσκες και το σημερινό αδιέξοδο για την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Koυ, η «ύφεση ισολογισμού» χτύπησε τη γερμανική οικονομία καθώς οι Γερμανοί αποταμίευαν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής ζήτησης. Με τη δημοσιονομική πολιτική να περιορίζεται κάπως, η ΕΚΤ αναγκάστηκε να παρέμβει.

ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΤΗΡΙΞΗΣ»!

«ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ!

Η Κύπρος ακολούθησε σήμερα (25/6) την Ισπανία στο δρόμο της υποβολής αιτήματος προς την Κομισιόν για στήριξη των τραπεζών της.

Τα αιτήματα αυτά θα τα συνοδεύσουν αντίστοιχα Μνημόνια «κατανόησης» ή καλύτερα εξόντωσης!

Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν ότι η ευρωζώνη εξελίσσεται σε «νεκροταφείο» οικονομιών, δίχως να διαθέτει μέλλον!

Από την άλλη, αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν το ευρώ ακόμα χαμηλότερα στις διεθνείς αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε πτώση και το ελληνικό χρηματιστήριο στον πάτο (πτώση -6,84%), βοηθούσης και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στη χώρα μας.

Ο Χρήστος Κάτσικας για τις Βάσεις:" Εκρηκτικό μείγμα ανατροπής" !


Η μείωση των αριστούχων, η σταθερότητα στις χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις, η επιστροφή στις «παραδοσιακές» σχολές, το σύστημα της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων και η επιμονή στις σχολές κοντά στο σπίτι, αναμένεται να κάνουν άνω - κάτω τις φετινές βάσεις εισαγωγής.

Κόκκινο κτυπάει η αγωνία των δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους καθώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως τη Δευτέρα 25 ή την Τρίτη 26/6 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες με τις οποίες οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στα τέλη του μηνός αναμένεται και η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα.


Ανω - κάτω αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών Κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.

ΣΤΑΪΜΠΡΟΥΚ: Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Οι Έλληνες δεν μπορούν να τα καταφέρουν με αυτήν τη δοσολογία του φαρμάκου λιτότητας. «Επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο χρόνια δεν θα έχει νόημα, εάν οι Έλληνες, έπειτα από δύο χρόνια, πουν: «δεν τα καταφέραμε ούτε αυτήν τη φορά»» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πιθανός υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.

Ο κ. Στάινμπρουκ τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να καταστήσουν αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, προπάντων τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες, να βελτιώσουν την ποιότητα διακυβέρνησης και να εφαρμόσουν τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

«Μόνον τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για επιμήκυνση» διευκρινίζει, αν και παραδέχεται ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να τα καταφέρουν με αυτήν τη δοσολογία», αναφερόμενος στο «φάρμακο λιτότητας» που τους χορηγήθηκε.

ΙΤΑΛΙΑ: «ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»


Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη» διοργανώνεται τη Δευτέρα στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη με τη στήριξη της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά και διάφορους τους Ιταλούς ευρωβουλευτές και ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης η πρωτοβουλία διοργανώνεται με ζητούμενο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μεταξύ τρόικας και Αθήνας.

«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες» αναφέρουν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου Στέφανο Ροντοτά.