Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ !.


Πανελλαδικές 2012: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις



Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη αναρτηθεί οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν και να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους με τον κωδικό τους αριθμό ενώ συγχρόνως οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν και στα Λύκεια.

Δείτε εδώ την βαθμολογία σας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν... άνοδο. Όχι σε όλες τις σχολές όμως. Σε ορισμένες σχολές, αναμένεται ακόμη και πτώση των βάσεων.
Οι αριστούχοι, εκείνοι που έγραψαν 18-20 αυξήθηκαν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να περάσει ακόμη και μαθητής που έχει γράψει... 2!
Η κίνηση των μορίων φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα έχει σκαμπανεβάσματα και εκπλήξεις και θα εξαρτηθεί και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από τις προτιμήσεις που θα δείξουν οι υποψήφιοι στις σχολές.

Μαθήματα ιστορίας στις αγορές


Οι επενδυτές καταφεύγουν πάντα στη «λύση ασφαλείας». Στις ΗΠΑ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε σε λιγότερο από 1,5 τοις εκατό νωρίτερα τον Ιούνιο, σε επίπεδα του 1946, όταν τα επιτόκια είχαν καθηλωθεί. Οι αποδόσεις στα γερμανικά 10ετή ομόλογα μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά κοντά στο 1 τοις εκατό. Μερικά πολύ βραχυπρόθεσμα επιτόκια της Fed ήταν αρνητικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν κυβερνήσεις που θεωρούνται οικονομικά εύρωστες για το προνόμιο να εκμετάλλευτούν τα χρημάτα τους.

Οι επενδυτές φαίνεται να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την διαφύλαξη των επενδύσεων τους, παρά για την απόδοση τους. Από το 2008, περισσότερα από $ 1 τρις. έχουν μετακινηθεί από επενδυτικά κεφάλαια προς ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια. Παρόμοιες αλλαγές από μετοχές σε ομόλογα των ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει και τις τοποθετήσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Οι εγκληματίες πιστεύουν στον παράδεισο – Όσο πιο θρήσκοι, τόσο πιο αιμοβόροι


 

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, έπειτα από έρευνες 26 χρόνων, ότι η εγκληματικότητα είναι εντυπωσιακά αυξημένη στις χώρες όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πιστεύει πως δεν υπάρχει κόλαση αλλά μόνο παράδεισος ή μετεμψύχωση.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην λύτρωση και τη συγχώρεση είναι πιο πιθανό να παραβούν τον νόμο από όσους είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κόλαση! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές έπειτα από μελέτες 26 ετών σε δείγμα μεγαλύτερο των 140.000 ανθρώπων σε 67 χώρες, αναφέρει η iefimerida.gr.

Τα ποσοστά της εγκληματικότητας εμφανίζονται πολύ υψηλότερα στις χώρες που πιστεύουν στον Θεό παρότι θα περίμενε κανείς το ακριβώς αντίθετο. Το άτομο που πιστεύει ότι οι αμαρτίες του θα συγχωρεθούν και νιώθει τη σιγουριά ότι αν μετανοήσει δεν θα τιμωρηθεί με… αποστολή στην κόλαση, είναι πιο ευάλωτο σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, λένε οι επιστήμονες.

Π. Κρούγκμαν: Η Ελλάδα είναι πλέον χαμένη υπόθεση


«Ξεχάστε την Ελλάδα, που λίγο ως πολύ είναι χαμένη υπόθεση. Το μέλλον της Ευρώπης θα κριθεί στην Ισπανία», εκτιμά ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκαμ, προτρέποντας παράλληλα όλους να παρατηρήσουν το «πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες χειρίζονται την τραπεζική κρίση στην Ισπανία».

Μάλιστα, ο Πολ Κρούγκμαν, αναρωτιέται, αν, με την Ελλάδα εκτός χάρτη, το ευρώ θα κατακρημνιστεί και η Ευρώπη θα διασπαστεί για μια ακόμα φορά, όπως συνέβη το 1931, όταν κανείς δεν έσωσε την Αυστρία (χώρα από τις τράπεζες της οποίας πυροδοτήθηκε εκείνη η κρίση), με τον ένα υπεύθυνο να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους



Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 210 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Οι θάνατοι από τα ναρκωτικά ξεπέρασαν τις 200.000. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα ξεπέρασε τα 320 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σκληρά βασανιστήρια σε αμερικανική φυλακή του Αφγανιστάν (vid)




«Μας έκαναν πράγματα που δεν θα έκανες ούτε σε ζώα» δήλωσε πρώην κρατούμενος σε αμερικανική φυλακή του Αφγανιστάν σε δημοσιογράφους του BBC. Το δίκτυο αποκάλυψε ότι στη φυλακή Μπαγκράμ τα βασανιστήρια κατά των κρατουμένων ήταν στην ημερήσια διάταξη καθώς και ότι κάθε δικαίωμα τους απλά δεν υφίστατο αφού το νομικό καθεστώς υπό το οποίο λειτουργεί το κέντρο κράτησης χαρακτηρίζεται ως «μαύρη τρύπα» στο διεθνές δίκαιο.

Το BBC, για την έρευνά του πήρε συνεντεύξεις από 27 πρώην κρατουμένους στο Μπαγκράμ – κέντρο στο οποίο έχουν φυλακιστεί χιλιάδες άνθρωποι- , οι οποίοι είχαν κρατηθεί εκεί από το 2002 ως το 2008, κατηγορούμενοι για συνεργασία με την Αλ Κάιντα ή με τους Ταλιμπάν. Αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς, στέρηση, ύπνου, ταπεινωτικές διαδικασίες, απειλή θανάτου και επιθέσεις με σκυλιά.

26 Ιούνη: Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων


Η Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων καθιερώθηκε στις 26 Ιουνίου 1998, ημερομηνία κατά την οποία το 1987 υπεγράφη η Διεθνής Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και το 1948 ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.

Το Διεθνές Συμβούλιο κατά των Βασανιστηρίων, με συμβουλευτικό στάτους στον ΟΗΕ, εδρεύει στην Κοπεγχάγη και επιχορηγείται από την Ε.Ε. και τη δανέζικη κυβέρνηση. Ασκεί το έργο του μέσω του δικτύου των 200 Κέντρων Περίθαλψης και Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βασανιστήριο είναι σοβαρός πόνος, είτε σωματικός, είτε ψυχικός, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εκμαίευση πληροφοριών ή ομολογίας σχετικά με μια πολιτική ή άλλη πράξη, όπου, κατά την άποψή τους, δεν μπορούν να φτάσουν μ' άλλον τρόπο.