Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ…»

Ο οδυνηρός αποκλεισμός της εθνικής Γερμανίας από το Euro, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες κυριαρχούν σήμερα στην επισκόπηση Τύπου.

Η εφημερίδα Bild αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στη χθεσινή ήττα των Γερμανών από την εθνική ομάδα της Ιταλίας με 2-1 επιλέγοντας να σχολιάσει ιταλιστί με τον τίτλο «Finito Finale».

Οι συντάκτες της εφημερίδας δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η εθνική τους ομάδα αποκλείστηκε για άλλη μία φορά από την Ιταλία. «Το 1-2 στον ημιτελικό του Euro εναντίον του παλιού μας αντιπάλου ρίχνει τη Γερμανία σε μία θάλασσα δακρύων» σχολιάζει η Bild.

ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ?...


 


...Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή του ευρωσκεπτικισμού στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη τόσο στις πολιτικές ελίτ όσο και στις κοινωνίες.


Στο βορρά η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει γίνει συνώνυμη της κατασπατάλησης των χρημάτων των φορολογουμένων υπέρ των δημοσιονομικά προβληματικά χωρών και στο νότο ως ταυτόσημη με την κοινωνική ισοπέδωση, την κατεδάφιση των κεκτημένων, αν όχι με καθεστώς στρατιωτικής κατοχής.


Σ' αυτό συνολικά το αρνητικό κλίμα έρχεται η αόριστη και γενικόλογη επί του παρόντος πρόταση της Μέρκελ για Οικονομική Διακυβέρνηση-Πολιτική Ενοποίηση, σε μια δραματική στιγμή που δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή που είχαν υποβληθεί τα δύο παλαιότερα γερμανικά ομοσπονδιακά οράματα, το ντοκουμέντο του συμβούλου του καγκελαρίου Κολ Λάμερς το 1994 και η πρόταση το 2000 του τότε υπουργού Εξωτερικών Φίσερ για Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Συμφωνία έκπληξη για στήριξη Ιταλίας - Ισπανίας


Διπλή νίκη για την Ιταλία εχθές καθώς μετά την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012 με νίκη 2-1 επί της Γερμανίας, η Ε.Ε. αποφάσισε να πάρει μέτρα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να υποχωρεί στις πιέσεις για βοήθεια των δύο χωρών του Νότου. Συμφωνία-έκπληξη επιτεύχθηκε λοιπόν το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης για τη στήριξη της Ιταλίας και της Ισπανίας σε μία προσπάθεια κατευνασμού των αγορών και για την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αποδέσμευση αναπτυξιακών πόρων ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι σήμερα, τα μέτρα χρηματοπιστωτικής σταθεροποίησης που αποφασίσθηκαν προσέκρουαν στην αρνητική στάση πολλών χωρών της ευρωζώνης, με πρώτη τη Γερμανία.





Ο Πούτιν, «Βυζαντινός Αυτοκράτορας» στην Εγγύς Ανατολή

Ισραήλ Σαμίρ   Komsomolskaya Pravda

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μαχμούντ Αμπάς στα εγκαίνια του ρωσικού πολιτιστικού κέντρου στη Βηθλεέμ.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς ομόλογους του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρειάζεται να χαϊδέψει το Ισραήλ με την ροή του τριχώματος, λέει ο αρθρογράφος της δημοφιλούς εφημερίδας Komsomolskaya Pravda. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους Αγίους Τόπους, ο Πούτιν «καταιόνισε» τις αυταπάτες του Ισραήλ για ρωσική υποστήριξη για στρατιωτική δράση εναντίον του.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Σπάνιο είναι να συμφωνήσουν οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστίνιους, αλλά το πέρασμα του Ρώσου Προέδρου έγινε δεκτό από όλους τους με σπάνια ομοφωνία, που δεν συναντάται συχνά σε αυτού του είδους επίσκεψη αστραπή [25 - 26 Ιούνιος].

Πατάμε γερά στα πόδια μας


Το προνομιακό κυπριακό οικόπεδο


Η (αναγκαστική) προσφυγή της Κύπρου στη «στήριξη» ευρωζώνης και ΔΝΤ δεν ερμηνεύεται μόνο με την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων. Ευκολότερα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τις εξελίξεις αν έχει κατά νου ότι η αξία του κυπριακού οικοπέδου είναι ανεκτίμητη.

Από οικονοµικής πλευράς το κυπριακό μέγεθος είναι ελάχιστο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορού­σε να διαταράξει τις οικονομικές ισορροπίες στην ευρωζώνη. Με πιο απλά λόγια, η άσχημη δημοσιο­νομική κατάσταση της Κύπρου δεν θα μπορούσε να καταστρέψει την ευρωζώνη, παρά την τεράστια τρα­πεζική της φούσκα.

Φιλία στις μέρες μας!

 
  Σε αυτή την δύσκολη εποχή την οποία διανύουμε όλοι έχουμε ανάγκη έναν φίλο! Στον κόσμο της αναισθησίας η αξία της φιλίας αυξάνεται! Για αυτό τον λόγο επέλεξα να γράψω την άποψη μου πάνω στην αξία της φιλίας.
Φιλία είναι ο ψυχικός δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ 2 ή περισσοτέρων ατόμων που στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και αφοσίωση. Η λέξη προέρχεται από κάποιους από το φίλος + ία που σημαίνει αυτός που αγαπάμε και συμπαθούμε.
Η φιλία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου. Είναι μια αναγκαιότητα που πηγάζει από την τάση για κοινωνικοποίηση. Ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να σχηματίσει φιλίες με άλλα άτομα για να βιώσει μια πληθώρα συναισθημάτων τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση του χαρακτήρα του!

«Είχαμε πελατειακό καπιταλισμό»

του Σταύρου Θεοδωράκη 

Ο Γιάννης Στουρνάρας, δίνει τις απαντήσεις του για την ελληνική οικονομία,οκτώ μήνες πριν γίνει ο υπουργός της («Πρωταγωνιστές» - 2 Οκτωβρίου 2011).

«Το σενάριο επιστροφής στην δραχμή, ειδικά μετά από μία χρεοκοπία, σημαίνει το κλείσιμο της ελληνικής οικονομίας. Θα γίνει όπως ήταν η Αλβανία του Ενβέρ Χότζα. Θα επιστρέψουμε νομίζω ρεαλιστικά στο επίπεδο ευημερίας του 1950».

Ποιος πληρώνει τον παπά;
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε και που μας έχουν στιγματίσει - γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβει ένας ευρωπαίος και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν προτεσταντική λογική και ηθική - είναι οι συνταξιούχοι των 50 ετών και μάλιστα οι γυναίκες κάτω από 50. Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Μέρκελ

Ενώ η κρίσης χρέους στην ευρωζώνη οξύνεται, η ΕΕ εμφανίζεται διχασμένη στο ζήτημα των στρατηγικών εξόδου. Η σύνοδος κορυφής διεξάγεται σε βαριά ατμόσφαιρα.

Η Ιταλία και η Ισπανία, που βλέπουν το κόστος δανεισμού τους να καθίσταται απαγορευτικό ζητούν στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ένα σχέδιο άμεσων μέτρων βοήθειας, το οποίο δεν έχει ακόμη φανεί στον ορίζοντα. Η καγκελάριος Μέρκελ, με σημαία το «όχι» στο ευρωομόλογο και ό,τι θυμίζει «κοινοτικοποίηση» του χρέους, δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους εταίρους της συμφωνήσει σε ένα σχέδιο βοήθειας των δύο χωρών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!


ΟΙ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

Την ξεκάθαρη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δεύτερη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας επιβεβαιώνει -κι επίσημα πλέον, παρά τις μέχρι σήμερα απόπειρες διάψευσης- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλες.

To ζήτημα «ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος» δεν μπαίνει παρα ως άλλοθι και χωρίς κανένα επιτακτικό χαρακτήρα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τη νέα μνημονιακή λαίλαπα .

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση του με το πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΗ


Αλ. Τσίπρας: Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται δυστυχώς στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα βουλή για να αποφανθεί. Επίσης, η νέα βουλή με απόφασή της να αποσυνδέσει το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μια πράξη και μια απόφαση που ήταν και έξω από το πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας, δηλαδή έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και έξω φυσικά από το δικό μας νομοθετικό πλαίσιο καθότι όλοι γνωρίζουμε την απόφαση του ΣτΕ, που διαχωρίζει το κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα από το χαράτσι που δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τη ΔΕΗ.