Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Βασιλικότεροι του Βασιλέως.....

το ποντικι

«Νέος ορισμός της υποκρισίας» η Σύνοδος του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη στο Ρίο


του Κώστα Ζαχαριάδη*

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είκοσι χρόνια μετά την ιστορική Σύνοδο του Ρίο και 40 χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια περιβαλλοντική συνάντηση της Στοκχόλμης, στην οποία (Ρίο 1992) η ανθρωπότητα αναγνώρισε τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη, η Σύνοδος του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη. Ο διεθνής τύπος, οι ΜΚΟ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και της οικολογίας χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα ως «παταγώδη αποτυχία» και μιλούν για έναν «νέο ορισμό της υποκρισίας» επιχειρηματολογώντας ότι το τελικό κείμενο της συνόδου, το οποίο δεν περιλαμβάνει δεσμευτικά μέτρα αλλά για άλλη μια φορά μόνο γενικόλογες διακηρύξεις. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης για διασύνδεση μεταξύ τριών πυλώνων: τροφής, νερού και ενέργειας.

Η κλιματική αλλαγή εν εξελίξει

Η κλιματική αλλαγή ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα :

Διαζύγιο θέλει η Βίκυ από τον Ακη


Η κυρία Σταμάτη σκεπτόταν να υποβάλει αγωγή διαζυγίου πριν από λίγες μέρες. «Είμαι στη φυλακή άδικα. Πώς το ανέχεσαι αυτό;», του έλεγε στις συναντήσεις τους

Mετωπική σύγκρουση στις σχέσεις του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, έχει προκαλέσει ο εγκλεισμός τους στις φυλακές Κορυδαλλού από τον περασμένο Απρίλιο, για την υπόθεση των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων -σύμφωνα με την κατηγορία- ξεπλύθηκε «μαύρο χρήμα» από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το ζευγάρι έφτασε στα πρόθυρα του διαζυγίου, κυρίως μετά το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί, ακόμη και με την υποχρέωσή της να βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Βέτο στη συμφωνία αν δεν ισχύσουν και για την Ελλάδα όσα θα ισχύσουν για Ιταλία και Ισπανία


Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το απόγευμα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις για την Ιταλία και την Ισπανία, «διαφορετικά να μην έρθει η Τρόικα στην Αθήνα».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την αντιπολιτευτική στρατηγική, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια για την πολιτική και οργανωτική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες συνθήκες.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ότι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα», σε αναφορά στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την χρηματοδότηση των τραπεζών.

Όπως πρόσθεσε, αν αυτό δεν ισχύσει, η κυβέρνηση «να προβάλλει βέτο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο».

Η προεδρία της Ε.Ε από σήμερα στην Κύπρο για έξι μήνες


Η Κύπρος, η μόνη διχοτομημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κατέχεται από τα στρατεύματα της υποψήφιας για ένταξη Τουρκίας, ανέλαβε από σήμερα και για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, ακολούθησε ειδική τελετή, στον προμαχώνα Νταβίλα του Ενετικού τείχους της Λευκωσίας, όπου βρίσκεται το δημαρχείο της Κυπριακής πρωτεύουσας, παρουσία των διπλωματών των χωρών- μελών της Ένωσης και άλλων επισήμων. Έγινε έπαρση της σημαίας της ΕΕ και της Κύπρου, από την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή και τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
Μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας τοποθέτησαν τις σημαίες των κρατών- μελών της ΕΕ και της υποψήφιας για ένταξη Κροατίας σε ειδικούς χώρους στον προμαχώνα, όπου και θα κυματίζουν σε όλη τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας.

Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα


Σάλος στην Αμερική με το καινούριο φτηνό ναρκωτικό, το «Άλατα μπάνιου». Όσοι το παίρνουν επιδίδονται σε κανιβαλιστικές πράξεις, σε αυτοκτονία, ή σε πράξεις βίας γενικώς.
Ας γίνουμε λίγο συνωμοσιολόγοι και εμείς: Μήπως αυτό το καινούριο ναρκωτικό και η προβολή του από τα μίντια έχει να κάνει με την μερική αφύπνιση των Αμερικάνων, που άφησαν τα μπέργκερ και το μπέιζμπολ και έπιασαν τα Occupy;

Έχει ξανασυμβεί. Τη δεκαετία του εξήντα, με την εξέγερση των αφροαμερικάνων και το κίνημα αμφισβήτησης των νέων, ενάντια στον πόλεμο και τον καθωσπρεπισμό των γονέων τους.

Τότε, αφού απαγορεύτηκε το ψυχότροπο (ο σύγχρονος όρος για τέτοιου είδους ουσίες είναι: Ενθεογενές) LSD, το οποίο μπορούσε να κατασκευάσει οποιοσδήποτε είχε λίγες γνώσεις στη χημεία, με μηδαμινά έξοδα, και το οποίο δεν προκαλούσε εθισμό ούτε μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο από υπερβολική δόση (με μόνο κίνδυνο να ξεφύγεις τελείως και να πας σε καμιά ζούγκλα να ψάχνεις για το θεό), η αγορά κατακλύστηκε από ηρωίνη και λοιπά οπιούχα.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

Προκαλώντας τον Ασαντ, η Τουρκία επιδιώκει να ηγηθεί μελλοντικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρία
Επίκειται άραγε η δεύτερη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μέσα σε ένα χρόνο και η τέταρτη πολεμική εκστρατεία της Δύσης εναντίον μουσουλμανικής χώρας την τελευταία δεκαετία; Θα έχει η Συρία την τύχη του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης; Τα ερωτήματα πλανώνται στην ατμόσφαιρα από τις 22 Ιουνίου, όταν η συριακή αεράμυνα κατέρριψε τουρκικό F-4 σε μικρή απόσταση από τις ακτές της, απέναντι από την Κύπρο. Ηδη, το ΝΑΤΟ συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Τρίτη βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του, που προβλέπει συλλογικές διαβουλεύσεις όταν απειλείται η ασφάλεια κράτους-μέλους, κάτι που είχε ξανασυμβεί μόνο μία φορά στην ιστορία της Συμμαχίας.

Προέχουν τα πραγματικά γεγονότα. Οσο κι αν η Τουρκία επιδιώκει να εμφανιστεί ως θύμα, η αλήθεια είναι ότι η ίδια προκάλεσε τον γείτονά της. Το αναγνωριστικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της πετούσε πολύ χαμηλά (στα 100 μέτρα), πολύ κοντά στις συριακές ακτές (σε απόσταση ενός έως δύο χιλιομέτρων) και περιφερόταν γύρω από την περιοχή της Λατάκειας, όπου φιλοξενείται ρωσική βάση. Επιπλέον, όπως αναγνώρισε και η τουρκική κυβέρνηση, είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας προτού βληθεί. Η εικασία αναδύεται αβίαστα: Το τουρκικό αεροπλάνο διεξήγαγε κατασκοπευτική αποστολή, συλλέγοντας πληροφορίες για την εξουδετέρωση της συριακής αεράμυνας εν όψει πιθανής, μελλοντικής επέμβασης του ΝΑΤΟ εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΑΛΛΟΤΕΛΗΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ...ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ !...

 logoplokies.blogspot.gr

Ξέρεις τι είναι να ακούς τη μάνα σου να λέει “παιδί μου” έναν δίμετρο “σκούρο” που δεν μιλάει καν ελληνικά; Δεν την κοιτάς λίγο στραβά; Δεν θέλεις να τη ρωτήσεις... κάτι;
Σοκ έπαθα.


Είχα πάρει μπύρες, την είχα στρώσει από νωρίς στην κουζίνα να μου μαγειρέψει και της είχα πει : “απόψε δεν έχει τούρκικο, θα δω μπάλα”.

Το πρώτο σοκ ήταν όταν μου είπε “ναι παιδάκι μου, μπάλα θα δούμε”. Το δεύτερο ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι η μανούλα μου, ετών 68, ήξερε ότι η μπάλα είναι στρογγυλή !