Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ώρα του Κόπερφιλντ: 11,5 δισ. ευρώ σε 10 μέρες

Ισοδύναμα μέτρα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014, αναζητά η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά, που θα επιδοθούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, θα εστιαστούν στο σκέλος των δαπανών. Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη, εννέα υπουργοί και ένας υφυπουργός εξέτασαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς των υπουργείων.
Στο τραπέζι τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, απολύσεις, μισθοί στις ΔΕΚΟ, αλλά και άλλες λειτουργικές δαπάνες.
Η σημερινή συνάντηση αποτελούσε ουσιαστικά μια προκαταρκτική συζήτηση, κατά την οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την περιστολή δαπανών στα υπουργεία για το διάστημα 2012 - 2016 και υπήρξε συναίνεση στο να υπάρξει και νέα, είτε σε επίπεδο υπουργών είτε σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω περιστολή των εξόδων των υπουργείων.