Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Σε ποια Ευρώπη;


Η λειτουργικότητα ενός κράτους δεν κρίνετε από το πόσο καλά τα πάει με τους αριθμούς, και από το κατά πόσο πιάνει τους ''στόχους'' και άλλα τέτοια κλισέ. Ένα κράτος κρίνετε από το πως διαχειρίζεται την φτώχεια και από το κατά πόσο περιθάλπει τους αρρώστους του.
Καθημερινά στην Αθήνα βλέπω πεταμένους ανθρώπους στον δρόμο, άλλοι ναρκομανείς, άλλοι άστεγοι φαινόμενο που μέρα με την μέρα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Άνθρωποι που πολλές φορές ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχουν έρθει αλλά δεν μπορούν να έχουνε μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το κράτος που τιμωρεί αυστηρά την λάθος επιλογή.
Ένας άστεγος πάρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία ενώ ένας ναρκομανής όταν αποφασίσει πως θέλει να ξεφύγει από τις ουσίες θα βρει παντού κλειστές πόρτες περιμένοντας ακόμα και δέκα χρόνια για ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Στα νοσοκομεία τα μέσα είναι ελλιπή και ο κόσμος πεθαίνει λόγω ''περικοπών''.
Η νέα κυβέρνηση δεν δίστασε προεκλογικά να εκβιάσει με πολλές φορές χυδαίο τρόπο πως χωρίς αυτούς η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ και έτσι θα γίνουμε χώρα του τρίτου κόσμου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !...


Τυφλοί που οδηγούν, ''ανάπηροι'' σε οικοδομές, περιοχές με ανάπη-ρους-μαϊμούδες. Το μεγάλο φαγοπότι. Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τα «κυκλώματα» που λυμαίνονταν όλα αυτά τα χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα. Σχεδόν καθημερινά έρχεται στη δημοσιότητα και ενα σκάνδαλο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμειων και κυρίως του ΙΚΑ που ειναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Παράνομες συντάξεις σε πεθαμένους, ανάπηροι-"μαϊμού", επιδόματα ασθενείας σε υγιείς, διπλό ΕΚΑΣ, εικονική ασφάλιση σε επιχειρήσεις -σφραγίδα είναι κάποιες από τις συνήθεις παρανομίες που προκαλούσαν για χρόνια (και εξακολουθούν να προκαλούν)οικονομική αιμορραγία στo ΙΚΑ. Εκτιμάται ότι οι απώλειες για το ίδρυμα από πλαστές συντάξεις και επιδόματα φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ το χρόνο όταν η εισφοροδιαφυγή ''κοστίζει'' 6 δισ. ευρω ετησίως.
Ορισμένα απο τα σκάνδαλα που εχουν ανακαλυφθεί(εκτός απο τις περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής) ειναι και τα εξής:
-Μέχρι τώρα εχουν εντοπιστεί 10.000 περιπτώσεις οπου ενω οι συνταξιούχοι ειχαν αποβιώσει οι συντάξεις καταβάλλονται κανονικά!!. Ηδη εχουν ταυτοποιηθεί 2.500 τέτοιες περιπτώσεις στις οποίες οι συνδικαιουχοι των τραπεζικών λογαριασμών ειχαν εισπράξει τα χρήματα της σύνταξης, το ΙΚΑ υποβάλλει μηνύσεις. Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση με γιο συνταξιούχων που ενω είχαν αποβιώσει οι γονείς του αυτός εισέπραττε για χρόνια τις δυο συντάξεις τους με πληρεξούσιο των νεκρών γονέων του!