Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

 Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων.
Έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), επιτεύχθηκε η αναλογική εκπροσώπηση των τριών.
Αναλυτικά, οι νέοι γενικοί γραμματείς είναι οι εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Κασκαρέλης Βασίλης
2. Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Μίχαλος Παναγιώτης
Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας
3. Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καλογερόπουλος Αριστείδης

ΒΑΥΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΑΝ… ΝΟΤΙΟΙ – ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;


 

Η κρίση φέρνει τσακωμούς, αλλά και… παραλληλισμούς! Σε ρόλο… Νότιας Ευρώπης, το Βερολίνο αντιμετωπίζει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, πέραν των οικονομικών ελλειμμάτων του: Τη δικαστική προσφυγή της Βαυαρίας που ζητά να μην ενισχύονται τα φτωχά ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας από τα πλούσια…
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «τα Νέα», την Τρίτη 17 Ιουλίου η ομόσπονδη κυβέρνηση του Μονάχου ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. Ζητά να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, έτσι ώστε να μην υποχρεούνται τα εύπορα ομόσπονδα κρατίδια, όπως αυτό της Βαυαρίας, να ενισχύουν οικονομικά τα φτωχότερα.

Προπόνηση.....

  topontiki.gr

Ο ποιητής...

Αλλοι στους δρόμους και άλλοι ...στις παραλίες


Διαδηλώνουν οι Ισπανοί, διαδηλώνουν οι Ιταλοί ενώ οι Άνεργοι Έλληνες πίνουν φραπέ στην παραλία ! Όταν θα πεθάνει ο παππούς και η γιαγιά τότε θα είναι αργά !
Εδώ και μία εβδομάδα, κι από τότε που ανακοινώθηκαν στην Ισπανία τα νέα μέτρα λιτότητας της Κυβέρνησης Ραχόι (αύξηση του ΦΠΑ από το18% στο 21%, κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων σε όλους τους Δ.Υ. καθώς κ.α.), οι εργαζόμενοι στην Ισπανία δεν έχουν πάρει ανάσα, δεν σταματάνε να διαδηλώνουν κι ας μην το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες(υψηλές θερμοκρασίες).
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν φυσικά και στην Ιταλία!
Από τη Ρώμη μέχρι και τη Νάπολι κάθε μέρα διαδηλώνουν χιλιάδες Ιταλοί την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν και να ξαναβγουν στους δρόμους μέχρι η Κυβέρνηση του Μάρο Μόντι να πάρει πίσω κάποια από αυτά τα μέτρα λιτότητας.
Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τις τελευταίες ώρες τους εργαζόμενους στην Ιταλία είναι πως η Κυβέρνηση Μόντι σκοπέυει πλέον την αύξηση των εργάσιμων ημερών κατά μία εβδομάδα, κι αυτό θα το πετύχει με το να καταργηθούν Θρησκευτικές Αργίες !!!

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Το χαράτσι θα προκαλέσει γενικό μπλακ άουτ



Έκκληση προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς ρεύματος απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με σχετική επιστολή, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και μπλακ- άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας....
Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ.
Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.

Κρήτη: Πρωτοφανής δικαίωση υπερχρεωμένης μητέρας


 Ανάσα πήρε μια 46χρονη εκπαιδευτικός από τα Χανιά μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που της επιτρέπει να κρατήσει την περιουσία της, αλλά και να ξεχρεώσει τις οφειλές της με ευνοϊκή ρύθμιση μέσα σε δύο χρόνια....
Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της χώρας (Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σε αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων).
H δανειολήπτρια μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, με μηνιαίο μισθό το 2011 905 ευρώ, με επιπλέον μηνιαίο εισόδημα 100 ευρώ από εκμίσθωση ενός δωματίου, είχε χρεωθεί σε 7 τράπεζες με πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια συνολικού χρέους 115.946,11 ευρώ.

Πιασμένοι χέρι χέρι ...



Οι περισσότεροι από εμάς χρωστάμε σε τράπεζες, εφορείες, ενοίκια.....
Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να πληρώσουμε χαράτσια, εκκαθαριστικά, δάνεια, ενοίκια .....
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε απατεώνες, τεμπέληδες, λαμόγια, ένοχοι...
Μόνη μας ελπίδα να συναντηθούμε,να σφίξουμε ο ένας το χέρι του άλλου, να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να φτιάξουμε ένα τεράστιο, ισχυρό και αποτελεσματικό δίκτυο αλληλεγγύης με όποιους τρόπους και όπου μπορούμε,ΣΗΜΕΡΑ, γιατί αύριο θα είναι αργά......
Κατερίνα Κνήτου