Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ


Και ξαφνικά, ο υπέρμαχος του Μνημονίου, πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δηλώνει πως «το Μνημόνιο θα έπρεπε να αντικατασταθεί με ένα νέο ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών» και συνεχίζει μεγαλώνοντας την έκπληξη, χαρακτηρίζοντας «αδιέξοδη την λογική των οριζόντιων περικοπών και της αύξησης φόρων», ενώ επισημαίνει και «την ανάγκη για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά και άμεσης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής».
Και ξαφνικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης «διαρρέουν» ότι βρίσκονται σε πόλεμο με την Τρόικα κι έχουν ανοίξει μέτωπο με την επιμονή του Σαμαρά να μη συζητά την επιμήκυνση του προγράμματος.
Και ξαφνικά, ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει βεντέτα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ επίσης ξαφνικά, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τα βάζει με τη Γερμανία κατηγορώντας την ότι αντιμετωπίζει ως υποκατάστημά της την Ε.Ε., ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις πραγματικές αιτίες της κρίσης.

Δήλωναν "ψίχουλα" στην εφορία και έβγαλαν στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ


Εντυπωσιακά στοιχεία φοροδιαφυγής περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα εμβάσματα που έχουν φύγει από την Ελλάδα προς τράπεζες του εξωτερικού, από πολίτες που όμως δήλωναν ψίχουλα στην εφορία.
Το ρεκόρ για το 2010, όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, κατέχει ο Γ.Δ., ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην εφορία... 25.099,50!
Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα οποία είναι σε γνώση του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν το 2010.
Στη σχετική λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι 731 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό ένα δισ. ευρώ, ενώ οι ίδιοι στις φορολογικές τους δηλώσεις την ίδια χρονιά δήλωναν κάτι λιγότερο από 2.500.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Ρ.Σ. ο οποίος δήλωσε εισόδημα 371.774,72 ευρώ και κατάφερε να μεταφέρει στο εξωτερικό 30.312.841,31 ευρώ.
Στον κατάλογο της Τραπέζης της Ελλάδος με εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ προς τράπεζες του εξωτερικού, 403 άτομα δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και 181 εισόδημα από 500 ως 5.000 ευρώ.